21 Ekim 2009, Çarşamba 07:25:27

Uçakları Ödemiş'e hediye etti

İzmir'in Ödemiş ilçesinde 1927 ile 1934 yılları arasında devlete 5 uçak hediye edilmesine ilham olan Tayyare Parkı'na konulmak üzere, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay'ın talimatıyla ilçeye ekonomik ömrünü tamamlamış eski model uçak gönderildi.
  • Bu T34A "MENTOR" uçagi RCAF(KANADA) tarafindan THK ye 25 agustos 1956 da verildi ve 21 mayis 1993 e kadar uçtu ve daha sonra TC CCI sivil tescilli olarak Türk Hava kurumu tarafindan kullanildi. Herhalde ödemisliler bu uçagin babasini THKuvvetlerine verdiler.!!!!!!!!! hahahaha.
  • BURSANIN KARACABEY İLÇESİDE KENDİ ARALARINDA PARA TOPLAYARAK DEVLET İNİN HİZMETİNE VERMİŞTİR.SAYGILARIMLA
  • T-6 TEXAN isminde bir uçak duymuşmuydunuz. Türk HAva Kuvvetlerinde T-34'lerden önce eğitim uçağı olarak kullanılıyordu; T-34'e benzer. Ödemişliler Ödemiş, 2,3,4, Ödemiş Rençberleri, Ödemiş Tütüncüleri, Ödemiş Bozdağ isimli tayyareleri de parayla satın alıp Türk Hava Kuvvetlerine bağışlamışlardır. Türk Havacılığına katkılarından dolayı, bu kampanyalara katılan diğer il-ilçeler gibi, tüm Ödemişlilere şükran borçluyuz.
  • Ödemişli bir hava trafik kontrolörü olarak çok sevindim
  • Hem havacılık sektöründe çalışan hemde ödemişli biri olarak çok sevindim bu habere.
  • Yani şimdi ne alakası var "vatan sevgisi" ile? Ne kadar romantik bi toplumuz yahu? Tabii ki milli mücadele dönemimizde bi rçok ilçemniz para toplamıştır, uçak almıştır. Ne kadar güzel de, Şimdi orda valinin açıklamasına bak, bizim hediye ettiğimiz uçak bu diyor. Bu da işte ucuz reklam yapmaya çalışmak değil mi... T-34 de çok güzel uçak ama uçurulması çok maliyetli...
  • bu olayda güzel ,havacılık adına ama .... T-34 ler hala uçabilir konumda . bunları parklara bahçelere koyarak çürütmektense, havacılık kulüplerine yada meraklılarına bağış veya uygun fiyatlarla vererek tekrar hayata kazandırılabilir. ait olduğu yere parka değil göklere .kanat açabilirler... ama güzel ülkemde bu işleri algılayan yok hava kuvettelrimizin bakış açısına göre siviller bu işlerden hiç anlamaz onlara göre en iyi uçak statik uçaktır ..
  • Bu kadar duyarsız yorumlar gördüğüme çok üzüldüm. Sayın yorumcular hani hatırlarmısınız, VATAN SEVGİSİ diye birşey var. Burada bahse konu olan uçağın modeli,tipi , yaşı değil ki, Sayın Ödemiş halkının '''Vatan sevgisi'' sizlerde biraz hatırlasanız diyorum bunu
  • amerikalılar T-34 ü unuttular çoktan...neyine bakıyor millet anlamıyorum....işte bizde havacılık bu kadar ileri ha ha ha
  • Hahaha iyiymiş heee! T-34 değil mi bu ya? Nasıl Ödemişlilerin 1927-1934 yıllarında hediye uçaklardan birisi olabilir ki! Saçma!

Tarihinde Türk hava savunmasında kullanılan 545217 numaralı uçağın, Ödemişlilerin devlete hediye ettiği 5 uçaktan birisi olduğu öğrenildi.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, gazetecilere yaptığı açıklamada, devletini ve cumhuriyetini seven kadirşinas Ödemişlilerin, 1927 ila 1934 yılları arasında parayla satın aldığı 5 uçağı Hava Kuvvetlerine hediye ettiklerini bildirdi.

Bu dönemin anısını canlandırmak üzere Tayyare Parkı'na bir "tayyare" konulması projesi hazırladıklarını ifade eden Keskin, bunun için Kayseri Askeri Havaalanı hangarlarında bulunan ekonomik ömrünü tamamlamış uçaklardan birisini burada sergilemeyi istediklerini kaydetti.

Keskin, bu konuyla ilgili Ödemişli olan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay ile görüşerek, kendisinden yardım istediklerini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ekonomik ömrünü doldurduğu için Kayseri Askeri Havaalanı hangarlar ında bulunan uçaklardan birini ilçemizde sergilemek istediğimizi belirttik. Hava Kuvvetleri Komutanımız, değerli hemşehrimiz Hasan Aksay Paşa, bu talebimizi olumlu karşıladı. Uçak, komutanımızın talimatı ile Kayseri'den tıra yüklenerek, bugün Ödemiş'e geldi."

Bekir Keskin, uçakla birlikte 30 metrelik bayrak direği ile 50 metrekarelik bir bayrağın da Ödemiş'e gönderildiğini belirterek, bayrak direğinin ilçeye hakim bir tepe olan Ahrandı'ya yerleştirileceğini kaydetti.

Kayseri'den gelen tayyarenin konuşlanacağı alanın daha önceden hazırlandığını belirten Keskin, "Uçağın gövdesi yükleyici ile indirildi. Kanatları kaidenin üzerinde monte edilecek. Türk hava savunmasında kullanılan 545217 nolu uçağımızın 75 yıl sonra tekrar Ödemiş'te değerli hemşehrilerimize sunulmasında, Hasan Aksay Paşamızın gösterdiği jest için bir kez daha teş ekkür ediyorum" dedi.

Uçağın, Ödemişlilerin aldığı 5 uçaktan birisi olduğu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda yeni yerinde açılışının yapılacağı öğrenildi.

Vatandaşlar, uçağın tırdan indirilişini heyecanla izledi.

Uçakları Ödemiş'e hediye etti

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu T34A "MENTOR" uçagi RCAF(KANADA) tarafindan THK ye 25 agustos 1956 da verildi ve 21 mayis 1993 e kadar uçtu ve daha sonra TC CCI sivil tescilli olarak Türk Hava kurumu tarafindan kullanildi. Herhalde ödemisliler bu uçagin babasini THKuvvetlerine verdiler.!!!!!!!!! hahahaha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
BURSANIN KARACABEY İLÇESİDE KENDİ ARALARINDA PARA TOPLAYARAK DEVLET İNİN HİZMETİNE VERMİŞTİR.SAYGILARIMLA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
T-6 TEXAN isminde bir uçak duymuşmuydunuz. Türk HAva Kuvvetlerinde T-34'lerden önce eğitim uçağı olarak kullanılıyordu; T-34'e benzer. Ödemişliler Ödemiş, 2,3,4, Ödemiş Rençberleri, Ödemiş Tütüncüleri, Ödemiş Bozdağ isimli tayyareleri de parayla satın alıp Türk Hava Kuvvetlerine bağışlamışlardır. Türk Havacılığına katkılarından dolayı, bu kampanyalara katılan diğer il-ilçeler gibi, tüm Ödemişlilere şükran borçluyuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ödemişli bir hava trafik kontrolörü olarak çok sevindim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hem havacılık sektöründe çalışan hemde ödemişli biri olarak çok sevindim bu habere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yani şimdi ne alakası var "vatan sevgisi" ile? Ne kadar romantik bi toplumuz yahu? Tabii ki milli mücadele dönemimizde bi rçok ilçemniz para toplamıştır, uçak almıştır. Ne kadar güzel de, Şimdi orda valinin açıklamasına bak, bizim hediye ettiğimiz uçak bu diyor. Bu da işte ucuz reklam yapmaya çalışmak değil mi... T-34 de çok güzel uçak ama uçurulması çok maliyetli...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
bu olayda güzel ,havacılık adına ama .... T-34 ler hala uçabilir konumda . bunları parklara bahçelere koyarak çürütmektense, havacılık kulüplerine yada meraklılarına bağış veya uygun fiyatlarla vererek tekrar hayata kazandırılabilir. ait olduğu yere parka değil göklere .kanat açabilirler... ama güzel ülkemde bu işleri algılayan yok hava kuvettelrimizin bakış açısına göre siviller bu işlerden hiç anlamaz onlara göre en iyi uçak statik uçaktır ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar duyarsız yorumlar gördüğüme çok üzüldüm. Sayın yorumcular hani hatırlarmısınız, VATAN SEVGİSİ diye birşey var. Burada bahse konu olan uçağın modeli,tipi , yaşı değil ki, Sayın Ödemiş halkının '''Vatan sevgisi'' sizlerde biraz hatırlasanız diyorum bunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
amerikalılar T-34 ü unuttular çoktan...neyine bakıyor millet anlamıyorum....işte bizde havacılık bu kadar ileri ha ha ha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hahaha iyiymiş heee! T-34 değil mi bu ya? Nasıl Ödemişlilerin 1927-1934 yıllarında hediye uçaklardan birisi olabilir ki! Saçma!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000