07 Kasım 2010, Pazar 08:49:30

UÇAKLARI OBAMA PAZARLADI

Asya turu kapsamında dün Hindistan’ın ticaret merkezi Mumbai’ye giden ABD Başkanı Barack Obama, ziyaretinin ilk gününde Hindistan ile 10 milyar dolarlık ticaret anlaşması yapıldığını ve bu anlaşmanın 54 bin Amerikalıya iş imkânı sağlayacağını duyurdu.
  • Vay be ...koskoca baskan isportaciliga basladi...yarin öbür gün vapurlarda jilet satarken görürseniz sakin sasirmayin.....hahahaha
  • Obamanın yaptığı son derece normal kendi ülkesi için çalışıyor iş antlaşmalarını yapıyor ki işsizlik azalsın ekonomi düzelsin ki başkanlık seçimleri yaklaşıyor.. Bugün fransa cumhurbaşkanı çin cumhurbaşkanını paris uçağın merdivenlerinde karşıladı neden çünkü milyar euroluk ticaret anatlaşması imzalandı bu işler böyle belki sosyalist arkadaşlara hoş gelmez ama amerika başkanı da fransa başbakanı da böyle yapıyor. Ticaret, ekonomi, işsizlik ve stabil poltika ve seçimlerdir..
Anlaşmalara göre, Boeing, Hindistan’ın SpiceJet Havayolları’na 33 adet Boeing 737 yolcu uçağı, Hindistan Hava Kuvvetleri’ne de 10 tane dev C17 kargo uçağı satacak, Hindistan ordusu ise General Electric’ten uçak motorları alacak.

Obama’nın 2 Kasım’da yapılan ara seçimlerde darbe almasının en önemli nedeni ABD’deki ekonomik durgunluk ve işsizlik olarak görülüyor. Bu nedenle Beyaz Saray’ın, Obama’nın güvenlik önlemleri nedeniyle oldukça masraflı hale gelen bu ziyaretini ülkeye iş sağlayacak bir gezi şeklinde sunmaya çalıştığı yorumları yapılıyor. İngiliz Times gazetesi de ticari anlaşmalara dikkat çekerek, “Obama Asya gezisine devlet başkanı olarak değil, pazarlama başkanı olarak gidiyor” yorumunda bulundu. Obama’nın heyetinde 500 işadamı bulunuyor.


(Milliyet)
UÇAKLARI OBAMA PAZARLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Vay be ...koskoca baskan isportaciliga basladi...yarin öbür gün vapurlarda jilet satarken görürseniz sakin sasirmayin.....hahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Obamanın yaptığı son derece normal kendi ülkesi için çalışıyor iş antlaşmalarını yapıyor ki işsizlik azalsın ekonomi düzelsin ki başkanlık seçimleri yaklaşıyor.. Bugün fransa cumhurbaşkanı çin cumhurbaşkanını paris uçağın merdivenlerinde karşıladı neden çünkü milyar euroluk ticaret anatlaşması imzalandı bu işler böyle belki sosyalist arkadaşlara hoş gelmez ama amerika başkanı da fransa başbakanı da böyle yapıyor. Ticaret, ekonomi, işsizlik ve stabil poltika ve seçimlerdir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000