01 Temmuz 2008, Salı 15:03:54

Uçakları internette satıyor!

Askeri uçak meraklısı İngiliz, ıskartaya çıkartılan uçakları internet müzayede sitesi Ebay'de satışa sunuyor.

Birçok insan bahçesinde otomobil veya motosiklet tamiri yaparken, 30 yaşındaki Chris Wilson, askeri envanterden çıkarılan motorsuz eski uçakların tamiriyle uğraşıyor.

Kraliyet Hava Kuvvetleri'nde uçak makinisti olan Wilson, son olarak üzerinde altı aydır çalıştığı İngiliz yapımı "Sea Harrier" savaş uçağını 26 bin sterline sattı.

Uçağın yeni sahibi, 21 yıl önce Kraliyet Deniz Kuvvetleri Hava Filosu'nda göreve başlayan uçağı, daha çok müşteri çekmek için şirket binasının önüne koyacağını belirtti.

Wilson, İHA'ya yaptığı açıklamada, helikopter gibi havalanarak uçabilen dünyanın ilk uçağı olan "Sea Harrier"in, 1988 ile 1998 yılları arasında kullanıldığını ve eski Yugoslavya ile Basra Körfezi'ndeki barış koruma operasyonlarında görev yaptığını söyledi.

Ailesi ile Manchester yakınlarındaki Queensbury bölgesinde yaşayan Wilson, zamanının çoğunu bahçesinde savaş uçaklarını tamir ederek geçiriyor.

"Sea Harrier" avcı uçağını eBay'de satışa çıkarır çıkarmaz büyük bir ilgiyle karşılaştığını, teklifin 10 gün içinde 33 bin kez tıklandığını belirterek, gelen 48 talep sonucu uçağı 26 bin sterline sattığını belirtti.

Bu tür satışlara müze ve şirketlerin büyük ilgi gösterdiğini kaydeden Wilson, ayrıca önümüzdeki aylarda satışa çıkarmak üzere tamir ettiği bir savaş uçağının daha bulunduğunu söyledi.

 

Uçakları internette satıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000