25 Mart 2013, Pazartesi 08:01:47

"UÇAKLARI ENGELLEYİN"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ABD Başkanı Barack Obama'nın Ortadoğu turu sonrası Irak'a sürpriz bir ziyaret düzenledi. Kerry, Suriye'ye giden uçakların engellenmesini istedi.
  • Siz Cihadci teröristlere stinger füzeleri ve gelismis silahlar verirseniz herhalde Iranin da Esada yardim yapmasi normaldir. Birkaç yildir ABD ve El kaide her yerde beraber çalisiyor bu benim aklima 11 eylül hakkinda düsünceler getiriyor nasil ki Bin Ladin konusmasin diye esir alacaklarina kafasina birkaç kursun sikarak rahatladilar ve hint okyanusunun derinliklerine yolladilar.Zaten Irak da birkaç sene sonra cihadcilarin eline geçebilir amerika sünni Sadami devirip siileri basa geçirdi ve siiler Iranin müteffikidir, ve Esadin düsmesi Irakin isine gelmez.

Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile bir araya gelen Kerry, ‘Suriye'ye silah taşıyan İran uçaklarının Irak havasahasından geçmesini engelle’ mesajı verdi.

Görüşme sonrası açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, “Başbakan Maliki’ye İran’dan gelen uçakların Devlet Başkanı Esad ve rejiminin ayakta kalmasını sağladığını açık şekilde ilettim” dedi. Kerry, “Bizim gibi Esad’ın inmesine çalışanlar için Esad’ı destekleyen herhangi bir durum sorundur.” ifadelerini de kullandı.

‘HER GÜN UÇAK GİDİYOR’

Amerikalı yetkililer, hemen hemen her gün İran’dan silah taşıyan uçakların Irak üzerinden Suriye’ye gittiğini ileri sürüyor. İran ise sadece insani yardım götürdüklerini savunuyor. Irak daha önce İran’dan gelen uçakları kontrol etmeye başlayacağını açıklamıştı. Ancak geçtiğimiz yıldan beri sadece iki uçak, Iraklı yetkililer tarafından arandı. 

"UÇAKLARI ENGELLEYİN"

Yorumlar

C17 ~ 11 yıl önce
Siz Cihadci teröristlere stinger füzeleri ve gelismis silahlar verirseniz herhalde Iranin da Esada yardim yapmasi normaldir. Birkaç yildir ABD ve El kaide her yerde beraber çalisiyor bu benim aklima 11 eylül hakkinda düsünceler getiriyor nasil ki Bin Ladin konusmasin diye esir alacaklarina kafasina birkaç kursun sikarak rahatladilar ve hint okyanusunun derinliklerine yolladilar.Zaten Irak da birkaç sene sonra cihadcilarin eline geçebilir amerika sünni Sadami devirip siileri basa geçirdi ve siiler Iranin müteffikidir, ve Esadin düsmesi Irakin isine gelmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000