12 Ocak 2015, Pazartesi 08:45:22

UÇAKLARI ALMAYA GELDİLER!

Kıbrıs (Rum) Havayolları’nın (Cyprus Airways) geçtiğimiz gün son uçuşunu yapıp resmen kapanmasının ardından, kiracıların uçaklarını almaya geldikleri haber verildi.
  • Beter olsunlar

Kıbrıs (Rum) Havayollarının beş uçağının kiralanmış olduğu CIT şirketinin yetkililerinin, uçakları kontrol etmek ve teslim almak için geçtiğimiz Cuma gününden bu yana Güney Kıbrıs’ta olduklarını yazan Fileleftheros gazetesi, bu durumun, şirket yetkililerinin, havayollarının kapanmasıyla ilgili hükümet kararından daha önceden haberdar olduklarını göstermekte olduğunu kaydetti.

Gazete, 5 milyon Euro değerinde olan ve Kıbrıs (Rum) Havayollarına ait olan 6’ıncı uçağın ise Larnaka havalimanında bulunduğunu ve alacaklılar tarafından bağlanmayı beklediğini yazdı.

Haberine iç sayfalardan yer vermeye devam eden gazete, havayollarının kapanmasıyla birlikte oluşan boşlukla birlikte, Güney Kıbrıs’ın havayolu piyasasında ciddi değişiklikler yaşanmasıyla ilgili kulislerin yoğunlaşmakta olduğunu da belirtti.

Gelişmelerin iki ayrı yönde olduğunu kaydeden gazete, bunlardan birincisinin diğer havayolu şirketlerinin kullanılması, ikincisinin de Kıbrıs (Rum) Havayollarıyla aynı isim ve logoyu taşıyacak olan yeni bir şirket kurulmasından ibaret olduğunu ifade etti.

Kıbrıs (Rum) Havayollarının kapanmasına ilişkin hükümet kararıyla birlikte ortaya çıkan talep boşluğunun doldurulması için Rum havayolu piyasasına yönelik atak yapıldığını da yazan gazete, Aegean havayollarının başı çekmekte olduğunu ekledi.

Alithia gazetesi ise “Aegean Halef” başlığıyla manşete çektiği haberinde, Kıbrıs (Rum) Havayollarının isim ve logosuyla ilgili teklif sürecinin başladığını duyurdu.

Yunan havayolu şirketi Aegean’ın, önümüzdeki Salı günü Güney Kıbrıs’ın havayolu taşımacılığına katılımıyla ilgili kartlarını açacağını yazan gazete, Aegean’ın dün, yaşanan son gelişmelerle ilgili görüşlerini sunmak amacıyla önümüzdeki Salı günü basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladığını iletti.

Haberde, Yunan şirketin en büyük hissedarının, Rum hükümetiyle temaslarda bulunmak için adaya geldiği veya önümüzdeki saatlerde geleceği de ifade edildi.

Gazeteye göre, Rum Hükümeti Sözcü Yardımcısı Viktoras Papadopulos ise dün yaptığı açıklamada, Kıbrıs (Rum) Havayollarındaki hiçbir çalışanın hakkı olan şeyleri kaybetmemesi ve Güney Kıbrıs’ın uçuş programı dışında kalmaması için, bir planlama yapıldığını dile getirdi.

Buna paralel olarak, yeni bir Rum havayolu şirketi kurulması için çaba gösterileceğini dile getiren Rum hükümet sözcü yardımcısı Papadopulos, bunun özel bir şirket olacağını sözlerine ekledi.

Haberde, muhalefet partilerinin, hükümetin Kıbrıs (Rum) Havayollarının kapanmasını, gerçekleştirdiği hareketlerle bilinçli bir şekilde yönlendirdiğine dair suçlamalarına dün de devam ettikleri belirtildi. (Kıbrıs Postası)

Bu arada Kıbrıs (Rum) Havayolları'nın kirasında olan uçakların, dün şirketin pilotları tarafından İngiltere’ye uçurulduğu bildirildi.

UÇAKLARI ALMAYA GELDİLER!

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Beter olsunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fenasi ~ 9 yıl önce
olmuslar zaten

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000