18 Mart 2010, Perşembe 13:06:08

UÇAKLARI ‘ŞAHİN’LE KORUYACAKLAR

Brezilya'nın dünyaca ünlü karnaval şehri olarak tanınan ‘Rio’daki havaalanında uçakları tehlikeye atan kuşları korkutmak için robot bir şahin deneniyor.
  • turkiyede bir kaç askeri meydanda bu yontem zaten uygulaniyor. merzifon da mesela ibldiğim kadariyla şahin üs tarafindan yetişriiliyor kuşla mucadele için

Brezilya'daki havaalanlarının işletmesinden sorumlu şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, tıpkı etten ve kemikten olan gerçeği gibi, bu mekanik şahinin de uluslararası havaalanı civarında yaşayan istenmeyen misafirleri uzaklaştırmasının hedeflendiğini ifade edildi.

Açıklamada, son yıllarda uçaklara önemli zararlar veren kuş çarpması olaylarının yüzde 45 oranında arttığına, 2008'de 659 vaka kayıtlara geçerken, 2009'da bu sayının 926'ya yükseldiğine işaret edildi.

Saatte 50 kilometre hızla uçabilen robot şahin, 300 metre yüksekliğe çıkabiliyor. İtalyan-İspanyol ortak yapımı olan robot, burun kısmındaki pervanesi sayesinde havada duruyor.

Şirket yetkilileri tarafından uzaktan kumandayla yönlendirilen robot şahinin, "deneme uçuşlarının" 15 gün süreceği belirtildi. Eğer deneme süreci başarıyla atlatılırsa, robot şahin, Brezilya'nın diğer havaalanlarında da kullanılacak.

Robot Şahin

Robot Şahin

UÇAKLARI ‘ŞAHİN’LE KORUYACAKLAR

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
turkiyede bir kaç askeri meydanda bu yontem zaten uygulaniyor. merzifon da mesela ibldiğim kadariyla şahin üs tarafindan yetişriiliyor kuşla mucadele için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000