14 Mayıs 2009, Perşembe 08:12:38

Uçaklarda vergi indirimine veto

Meclis, Başbakanlık'a uçak ve otomobil alımlarında vergi indirimine vize vermedi
  • Laleli Lions,sözü edilen şahıs sağlık bakanlığı için ambulans alımından bahsederken sanırım havaaracı şeklinde olandan sözetmiyor,bildiğimiz ambulanstan sözediyor.
  • Birileri bu Trabzon'lu uşağa Sağlık Bakanlığı'nın ambulans hava aracı satın almadığını, sadece hizmet satınaldığını anlatsın bizahmet. Belki bu sayede "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın" adamı ne kadar komik durumlara düşürdüğünü farkedebilir...

Meclis Plan ve Bütçe Alt Komisyonu Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyla ilgili görüşmelerini tamamladı. Alt Komisyon, Başbakanlık'a uçak ve otomobil alımı ve kiralanmasına vergi muafiyetini öngören maddeyi tasarı metninden çıkardı.

Plan ve Bütçe Komisyonu'nca Gelir Vergisi Kanunu'nda değişiklik öngören tasarıyla ilgili kurulan alt komisyon çalışmalarını tamamladı. Alt Komisyon, kamuoyunda da sık sık gündeme gelen Başbakanlık'a uçak ve otomobil alımıyla ilgili, motorlu taşıt teslimi ve kiralanmasının, KDV, ÖTV ve gümrük vergisi dahil her türlü vergi, resim, harç ve ücretlerden muaf tutulmasını öngören düzenlemeyi tasarıdan çıkardı.

Alt komisyonun tasarıdan çıkarılmasını öngördüğü düzenlemeler arasında, yeminli mali müşavirlerin, iktisadi devlet teşekkülleri, kamu iktisadi kuruluşları ve müesseleri ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) yönetimindeki kurumların yönetim kurulu başkanlığı, üyeliği ve denetçiliği yapabilmesine imkan veren madde de yer aldı. Alt komisyon ayrıca Türkiye Jokey Kulübünün borcunun, kamuya ödeyeceği paylardan mahsup edilmesine ilişkin maddeyi de tasarı metninden çıkardı.

CHP'Lİ HAMZAÇEBİ: KRİZE RAĞMEN UÇAK VE OTOMOBİL ALIMINA GİDİLİYOR

Plan ve Bütçe Komisyonu'nun Gelir Vergisi Kanunu ile ilgili alt komisyonu üyesi CHP Trabzon Milletvekili Akif Hamzaçebi, Başbakanlık'a uçak ve otomobil alımının vergiden muaf tutulmasını öngören düzenlemenin tasarıdan çıkarılmasının olumlu olduğunu söyledi. Türkiye'de ekonomik kriz olduğunu, bu dönemde kamunun tasarruf yapması gerektiğine işaret eden Hamzaçebi, krize rağmen Başbakanlık'a uçak alımı ya da kiralanması yoluna gidildiğini ifade etti.

Çebi, ''Sağlık Bakanlığı hasta taşımak için ambulans alırken ya da Çevre ve Orman Bakanlığı orman yangınlarıyla mücadele için uçak kiralarken, KDV ödüyorlar. Ama Başbakanlık uçak alımı veya kiralanması için vergi ödemeyecekti. Düzenlemenin anlaşılır tarafı yoktu. Bu fark edilmiştir ve düzenleme tasarıdan çıkarılmıştır'' diye konuştu

 

Uçaklarda vergi indirimine veto

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Laleli Lions,sözü edilen şahıs sağlık bakanlığı için ambulans alımından bahsederken sanırım havaaracı şeklinde olandan sözetmiyor,bildiğimiz ambulanstan sözediyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Birileri bu Trabzon'lu uşağa Sağlık Bakanlığı'nın ambulans hava aracı satın almadığını, sadece hizmet satınaldığını anlatsın bizahmet. Belki bu sayede "bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmanın" adamı ne kadar komik durumlara düşürdüğünü farkedebilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000