18 Kasım 2009, Çarşamba 16:19:06

UÇAKLARDA 'KÜRTÇE ANONS' İSTEĞİ!

DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik, THY’nin Doğu ve Güneydoğu seferlerinde Kürtçe anons yapılmasını istedi.
  • Kürtlerle anlaşmak, uzlaşmak ve birşey geliştirmek deveye hendek atlatmaktan ...; a) zor, b)kolay, c)ne dirsen loo, d)pata küte, e)bam bom bum
  • ALMANLAR IC HAT UCUSLARINDA UCAGIN ICINDE BIRCOK TURK OLMASINA RAGMEN TURKCE ANONS YAPMIYOR,, BU IMKANSIZ BIRSEY,, O ULKEDE YASIYORSAN, O ULKENIN EVLADIYSAN O ULKENIN DILINI BILECEKSIN ARKADAS,, BOYLE SIG SEYLERIN ARKASINA SIGINIP KOMIK DURUMA DUSMEYIN..
  • Almanya ülkesinde yaşamak ve çalışmak isteyenlere Almanca konuşma zorunluğu getirdi. Bu ülkenin evlatları Kürtler hala Türkçe konuşamıyor mu? Ya Almanya ya gitseler .....
  • Bunlar yakında Türk Hava Yollarının adını da değiştirmek isteyeceklerdir. Bu ülkeyi bu duruma getiren siyasilere yazıklar olsun, öldüklerinde rahat yatabilecekler mi acaba.Sanmıyorum, en azından ben hakkımı helal etmiyorum.
  • Sizi Irak topraklarına davet ediyorum. Orada kürdistan diye bir yer varmış (?) gidin orada kürtçe gazete de okursunuz, anonsta yaparsanız. Unutmayalım. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada Türkçe konuşulur. Geçenlerde airport haberde bir başlık vardı. Hatırlatayım. KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ.
  • ilk önce yaşadığın ülkenin rejim tipini öğren bil öyle konuş burası United Turkey değil Turkish Republic!!!!
  • "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.'' Sen gel bu yemini et, ondan sonra da milletin gözünün içine baka baka vekili olduğun vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü böyle hiçe say! Demokrasi adına, demokrasiyi kullanarak bu ülkeyi bu hale getirenler er geç bunun hesabını verecekler.
  • Bu kadar gelismeden sonra kurtce anons istenmesini cok dogal buluyorum. Hatta ben Turkce nin de kaldirilip tamamen kurt ucaklarinda ucmak istiyorum. Benim ucagimi kurt pilot kullansin. Ahhh Atam ahhhhhh umarim kemiklerin sizlamiyordur...
  • Ozaman almanyada kac tane almanca ögrenmeyi reddeden türk yasiyo bi bak. Tek kelime almanca bilmeden yasamaya calisip sonra niye dIslaniyoruz diye soruyorlar. Biz Türkler ayak uydurmakta sorun cekiyoruz Kürtlerden nekadar bekliyebilirizki.
  • ULKEMDE YASIYORSAN DILIMI KONUSACAK, BAYRAGIMADA SAYGI DUYACAKSIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Özçelik, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’a ‘bunu yapacak yetkiniz yoksa Meclise yasa tasarısını getirin, çıkaralım’ çağrısında bulundu.

Ulaştırma Bakanlığı’nın 2010 yılı bütçe görüşmelerine Kürtçe anons damgasını vurdu. DTP Milletvekili Özçelik, “Kimsenin İngilizce bilmediği, bir tek yabancının bile olmadığı uçaklarda İngilizce anonslar yapılıyor. Ama Kürtçe anons yapılmıyor. O insanlar hava basıncı düştüğünde ya da acil durumlarda ne yapacaklarını bilmiyorlar” dedi.

Özçelik, Bakan Yıldırım’a, ‘yetkiniz yoksa kanun tasarısını getirin Meclise çıkaralım” diye konuştu.

(Milliyet)

UÇAKLARDA 'KÜRTÇE ANONS' İSTEĞİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (98)

Misafir ~ 14 yıl önce
Kürtlerle anlaşmak, uzlaşmak ve birşey geliştirmek deveye hendek atlatmaktan ...; a) zor, b)kolay, c)ne dirsen loo, d)pata küte, e)bam bom bum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ALMANLAR IC HAT UCUSLARINDA UCAGIN ICINDE BIRCOK TURK OLMASINA RAGMEN TURKCE ANONS YAPMIYOR,, BU IMKANSIZ BIRSEY,, O ULKEDE YASIYORSAN, O ULKENIN EVLADIYSAN O ULKENIN DILINI BILECEKSIN ARKADAS,, BOYLE SIG SEYLERIN ARKASINA SIGINIP KOMIK DURUMA DUSMEYIN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Almanya ülkesinde yaşamak ve çalışmak isteyenlere Almanca konuşma zorunluğu getirdi. Bu ülkenin evlatları Kürtler hala Türkçe konuşamıyor mu? Ya Almanya ya gitseler .....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bunlar yakında Türk Hava Yollarının adını da değiştirmek isteyeceklerdir. Bu ülkeyi bu duruma getiren siyasilere yazıklar olsun, öldüklerinde rahat yatabilecekler mi acaba.Sanmıyorum, en azından ben hakkımı helal etmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sizi Irak topraklarına davet ediyorum. Orada kürdistan diye bir yer varmış (?) gidin orada kürtçe gazete de okursunuz, anonsta yaparsanız. Unutmayalım. Burası Türkiye Cumhuriyeti. Burada Türkçe konuşulur. Geçenlerde airport haberde bir başlık vardı. Hatırlatayım. KÖPEKLER İSTEDİ DİYE ATLAR ÖLMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ilk önce yaşadığın ülkenin rejim tipini öğren bil öyle konuş burası United Turkey değil Turkish Republic!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
"Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve anayasa'ya sadakatten ayrılmayacağıma, büyük türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim.'' Sen gel bu yemini et, ondan sonra da milletin gözünün içine baka baka vekili olduğun vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü böyle hiçe say! Demokrasi adına, demokrasiyi kullanarak bu ülkeyi bu hale getirenler er geç bunun hesabını verecekler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu kadar gelismeden sonra kurtce anons istenmesini cok dogal buluyorum. Hatta ben Turkce nin de kaldirilip tamamen kurt ucaklarinda ucmak istiyorum. Benim ucagimi kurt pilot kullansin. Ahhh Atam ahhhhhh umarim kemiklerin sizlamiyordur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ozaman almanyada kac tane almanca ögrenmeyi reddeden türk yasiyo bi bak. Tek kelime almanca bilmeden yasamaya calisip sonra niye dIslaniyoruz diye soruyorlar. Biz Türkler ayak uydurmakta sorun cekiyoruz Kürtlerden nekadar bekliyebilirizki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ULKEMDE YASIYORSAN DILIMI KONUSACAK, BAYRAGIMADA SAYGI DUYACAKSIN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000