18 Ocak 2016, Pazartesi 09:16:24

Uçaklarda Kürtçe anons dönemi

Hükümet, terör saldırıları ve PKK’lı teröristlere karşı operasyonların gündemde yoğun yer tutması nedeniyle temel hak ve hürriyetlerle ilgili adımların askıya alındığı eleştirilerini bertaraf etmek için acil adım atacak.
  • Hiç olmadı. Bu gidişle 10 yıl içinde Türkiye'nin adıni "kurt-iye" değişir. hiç olmadı hiç.
  • Az kaldi cok az VATAN elden gidiyor ....
  • Olan. Romen Kurtler bu memleketin Hakiki vatandasi olduklari halde. Biz karsi cikiyoruz Sen kimsin birde Romen cingenecemi kaldi. Gocmen olarak gelmisin otur oturdugun yerde,
  • o konuşulan dil uçağın sistemine yüklensin arıza diye sisteme kaydederim.Hatta açmam bile ağız kalabalığı kendilerinin bile birbirilerinin anlamadığı havele jevele bir dil saçması.
  • Bir bu. Eksikti. Kim anlar.
  • Benimde aslim roman (cinegnesi) romanca kurtceden daha muhmum bir lisan bizde romanca isteriz :).Yaa zorla ulkeye sahip cikartacaksiniz su simarik insalanlari. Only TURKISH AND ENGLISH.
  • Ulan çakalsınız başka bir şey demiyorum.
  • duysam vallahi kulaklarimi kapatcam!!!
  • Biz yillarca masaustu frp oyunlarina gonul vermis bir jenerasyonuz. Ucaklarda elfçe anons istiyoruz.! Hadi Mordor'un kara lisanini agziniza almaya korkuyorsunuz bari bi elfçe veda anonsunu bize cok görmeyin. Sizleri seviyoruz.
  • Şaşırtıcı

Hükümet, terör saldırıları ve PKK’lı teröristlere karşı operasyonların gündemde yoğun yer tutması nedeniyle temel hak ve hürriyetlerle ilgili adımların askıya alındığı eleştirilerini bertaraf etmek için acil adım atacak. Akdamar Kilisesi’ndeki ayinlerin yılda bir kez yerine istenildiği zaman yapılması sağlanacak. Azınlıkların mallarının iadesi hızlandırılacak. Uçaklarda Kürtçe anons yapılacak. Yerleşim yerlerinin isimleri değiştirilirken cemevlerine statü de hızlandırılacak.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre; Hükümetin değerlendirmeye aldığı konuların bir kısmı için yasal düzenleme gerekecek, bazıları ise uygulama tebliği ile hayata geçirilecek. Yapılan toplantılarda öncelikli yapılacak ve tartışma konusu olmaktan çıkartılacak konular belirlendi.

Çözüm süreci döneminde sıkça konuşulan ancak PKK terör örgütünün saldırılarıyla kesintiye uğrayan bazı adımlara da devam edilecek. Terörle mücadeleyle eş zamanlı atılacak adımlarla, Kürtlere verilen sözlerin bazıları yerine getirilecek. İdari kararla yapılabilecekler ve anayasal düzenleme gerektirenler ayrıldı. İdari kararla yapılacaklar arasında uçaklarda Kürtçe anons yapılması bulunuyor. Ayrıca yerleşim yeri isimlerinin değiştirilmesine hız verilmesi, bölgedeki tanıtım tabelalarında gerekli yerlerde, Kürtçenin olması sağlanacak. Vatandaşlık, yerel yönetimler ve Kürtçe eğitim gibi konular ise bu çalışmanın konusu olmayacak.

Uçaklarda Kürtçe anons dönemi

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

yh ~ 8 yıl önce
Hiç olmadı. Bu gidişle 10 yıl içinde Türkiye'nin adıni "kurt-iye" değişir. hiç olmadı hiç.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatan ~ 8 yıl önce
Az kaldi cok az VATAN elden gidiyor ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uzayli ~ 8 yıl önce
Olan. Romen Kurtler bu memleketin Hakiki vatandasi olduklari halde. Biz karsi cikiyoruz Sen kimsin birde Romen cingenecemi kaldi. Gocmen olarak gelmisin otur oturdugun yerde,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ağız kalabalığı ~ 8 yıl önce
o konuşulan dil uçağın sistemine yüklensin arıza diye sisteme kaydederim.Hatta açmam bile ağız kalabalığı kendilerinin bile birbirilerinin anlamadığı havele jevele bir dil saçması.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ırkcı ~ 8 yıl önce
ırkcılıkla nereye varacaksın ? bde bu kafayla havacı olmus
Tavsan daga kusmus dagin haberi olmamis ~ 8 yıl önce
Bir bu. Eksikti. Kim anlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 8 yıl önce
Benimde aslim roman (cinegnesi) romanca kurtceden daha muhmum bir lisan bizde romanca isteriz :).Yaa zorla ulkeye sahip cikartacaksiniz su simarik insalanlari. Only TURKISH AND ENGLISH.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arbeitslos ~ 8 yıl önce
Ulan çakalsınız başka bir şey demiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rumuz ~ 8 yıl önce
hiyena seni
HAYIR ~ 8 yıl önce
duysam vallahi kulaklarimi kapatcam!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dungeons and dragons ~ 8 yıl önce
Biz yillarca masaustu frp oyunlarina gonul vermis bir jenerasyonuz. Ucaklarda elfçe anons istiyoruz.! Hadi Mordor'un kara lisanini agziniza almaya korkuyorsunuz bari bi elfçe veda anonsunu bize cok görmeyin. Sizleri seviyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 8 yıl önce
Şaşırtıcı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000