12 Ocak 2010, Salı 07:15:12

Uçaklara rakip olmak için otobüsleri yeniliyorlar...

Uçaklarla ancak ‘zamanı yolcuya hediye ederek’ rekabet edilebileceğini anlayan firmalar mevcut otobüslerini yeni teknolojilerle donatmaya başladı. Otobüs üreten firmalar da Nisan ayından sonra koltuk arkası ekran ve benzeri teknolojik donanımı olmayan otobüs üretmeyeceğini duyurdu.
  • bir denizlili olarak pamukkale truzim ile gurur duyuyorum,allah kaza bela vermesin.
  • DAİMA İLERİ DİYE YAZAN YORUMCU ARKADAŞ, YAZDIĞINIZ YORUMDAN ZERRE BİR ŞEY ANLAMADIK,NE SÖYLEMEK İSTİYORSUNUZ,KONU İLE İLGİLİ NASIL BİR BAĞLANTI BU !!!
  • Yakında kendi uçağımızı yapacağız.... diyor bakan.
  • Demir yolu taşımacılığı kara yolu taşımacılığına göre çok çok emniyetli , güvenli ,rahat, uygun maliyetli bir taşıma şeklidir. Çağdaş teknolojilerde saate 300 km veya fazlası ile yolcu taşınıyor,,otobüsle yapın bakalım saate 300 km hızı.Bundan dolayı demir yolu çok çok ağırlık kazanmalıdır.Şimdi burada Atatürk'ün kara yolunu desteklediği fikride bize pek doğru gelmedi, bildiğimiz kadarı ile rahmetli Atatürk ve mantıklı olan Demir yolu ve Hava yolunu destekliyordu,iş bu halde iken yıllar sonra bile nasılda fikirler istenilen şekle çevriliyor hayret !Hedef Demir yolu ve hava yolu ile yolcu taşımaktır.

Sektörün önemli oyuncularından olan Pamukkale Turizm 2009’da portföyündeki 280 otobüsün yarısını yüksek düzeyde teknoloji ile donattı. Bunun için Ankara Bilkent Üniversitesi bünyesinde Araştırma Geliştirme Merkezi kurdu. Her bir otobüs için 30 bin Euro harcayan şirket, 2009’da teknolojiye 4 milyon Euro yatırdı. 16 adet 405 bin Euro’luk teknobüs (standart yolcu otobüsünün teknoloji ile donatılmış hali) satın aldı. Şirketin Genel Müdürü Mehmet Ali Akçın, “Havayolu kampanyalarına ‘teknobüs’ ve ‘pamukyol’ (sol tarafında tek koltuk bulunan geniş otobüs) seferleri ile mukabele ediyoruz. İki yıl içinde 6 milyon Euro daha yatırım yapacağız. Bu yenilikleri yapmak zorundayız. Çünkü ucuz havayolu tarifelerine otobüs firmaları ancak teknoloji ile rakip olabilir. Müşteriye iyi bir hizmet ve keyifli bir yolculuk sunanlar ne demiryolu ne de havayolu alternatiflerinin tehlikesindedir.” dedi.

Pamukkale 48 yaşında

48. yılını kutlamak amacıyla önceki gün Antalya’da düzenlenen toplantıda konuşan Genel Müdür Akçın, 2012 sonuna kadar bünyelerindeki tüm otobüslerin teknoloji ile donatılacağını belirterek, hizmete soktukları yenilikler sayesinde bu yılın son 6 ayında mevcut yolcu kapasitesini yüzde 65 artırdıklarını açıkladı. Şirket bu sayede 2009’da 6 milyon yolcu taşıdı. Hedef kitlesi daha çok öğrenci ve genç nesilden oluşan firma krizde cirosunu geçen yıla göre yüzde 3 artırdı ve 170 milyon liraya çıkardı. İstanbul, İzmir, Ankara ve Antalya arasındaki yolcu taşıyan firmanın Genel Müdürü 2010’da mevcut hatların daha da ergonomik hale getirilmesi için yatırımlarını sürdüreceklerini, belirtti. Demokratik açılım ve komşularla sıfır problem politikasının ardından hareketlenen doğu ve güney illerine de zamanla entegre olabileceklerini söyledi. Teknolojik keyif ve ergonominin müşteriye yüzde 20 oranında etki ettiğini belirten Akçin, “Tabi önemli olan müşteriye iyi hizmet sunmak. Bu her daim aklımızda. Çünkü biz gerçek patronun müşteri olduğunun farkındayız.” dedi.

Hedef Şampiyonluk

Bin 95 personel çalıştıran firmanın Genel Müdürü, karayolu taşımacılığının havayolu ile rekabet edebilmesi için Türkiye Otobüsçüler Federasyonu’nun da (TOFED) daha etkin olması gerektiğini söyledi. TOFED’in şu an karayolu taşımacılığının önemini ifade edememesinden yakınan Akçin, “Çeşitli örnekler ve rakamlar vererek karayolu taşımacılığının ciddi bir alternatif olduğunu vurgulaması gerekir.” Diye konuştu. Toplantıya katılan Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu üyesi Mazlum Balabalım da yakın gelecekte sektörün en büyük oyuncusu olmayı hedeflediklerini ifade etti.

‘Pamukkale Turizm’ fikri, Atatürk’le paylaşılmıştı

Kuruluş yılı 1962 olarak görünse de, aslında Pamukkale Turizm’in geçmişi, Cumhuriyet’in ilk yıllarına kadar uzanıyor. 5 Şubat 1931 tarihinde, Denizli’yi ziyaret eden Mustafa Kemal Atatürk, buradan İzmir’e dönüşü sırasında tren garında, TBMM 1’inci dönem Denizli Milletvekili Hacı Mazlum Bababalım ile sohbet etti. Hacı Mazlum Bababalım’ın bu sohbet sırasında Atatürk’e aktardığı; “karayolu ile şehirlerarası yolcu taşımacılığı” fikri, Gazi tarafından takdir ve teşvik gördü. Ancak o dönemin mevcut ülke şartları nedeniyle Hacı Mazlum Bababalım’ın Atatürk’ten onay aldığı bu güzel projesini, 1962 yılında oğulları Sadık, Turgut ve Turan Bababalım kardeşler hayata geçirdi.

Uçaklara rakip olmak için otobüsleri yeniliyorlar...

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
bir denizlili olarak pamukkale truzim ile gurur duyuyorum,allah kaza bela vermesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
DAİMA İLERİ DİYE YAZAN YORUMCU ARKADAŞ, YAZDIĞINIZ YORUMDAN ZERRE BİR ŞEY ANLAMADIK,NE SÖYLEMEK İSTİYORSUNUZ,KONU İLE İLGİLİ NASIL BİR BAĞLANTI BU !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yakında kendi uçağımızı yapacağız.... diyor bakan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Demir yolu taşımacılığı kara yolu taşımacılığına göre çok çok emniyetli , güvenli ,rahat, uygun maliyetli bir taşıma şeklidir. Çağdaş teknolojilerde saate 300 km veya fazlası ile yolcu taşınıyor,,otobüsle yapın bakalım saate 300 km hızı.Bundan dolayı demir yolu çok çok ağırlık kazanmalıdır.Şimdi burada Atatürk'ün kara yolunu desteklediği fikride bize pek doğru gelmedi, bildiğimiz kadarı ile rahmetli Atatürk ve mantıklı olan Demir yolu ve Hava yolunu destekliyordu,iş bu halde iken yıllar sonra bile nasılda fikirler istenilen şekle çevriliyor hayret !Hedef Demir yolu ve hava yolu ile yolcu taşımaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000