11 Haziran 2008, Çarşamba 17:26:00

Uçaklara ÖSS engeli!

Trabzon'da pazar günü yapılacak ÖSS sırasında öğrencilerin uçak gürültüsünden rahatsız olmaması için, uçaklar farklı istikametten kalkacak.
  • dünyanın hiç bir yerinde sınava göre uçuş rotaları veya pisti değiştirilmez.böyle ciddiyetsizlik olmaz.ya havaalanını şehir planına göre uygun bir yere yaparsınız ya da kalkış rotasını okul, hastane v.b. yerlerin üzerinden geçmeyecek şekilde oluşturursunuz.bizim burada yorumumuz anlayıştır, türkiyenin genel sıkıntısı olan "günü kurtarmak" amacı ve bu uğurda saçma işlere kalkışılmasıdır.herkes bilirki pilot istedikten sonra trafik uygun olduğu sürece atc istenilen pisti verir.hava radarının olmadığı bir meydanda elbette pilot kendi uçağını limitlerini bir başkasından daha iyi bilir ve bilmelidir.dediğim gibi tartışılan anlayıştır, atc nin veya pilotun nasıl davranacağı değil.onlar her şekilde en güvenli yolu zaten seçeceklerdir.
  • Boş boş konuşmayın önce haberi okuyun kafanızda yorumlayın.Söylediklerinizin olabilitesini düşünün.Sizce rüzgar müsait olmasa,güvensiz bir durum oluşturursa o uçağa ters piste iniş kalkış verilebilirmi ? Trabzon meydanının pisti 11-29 dur.Genelde hakim rüzgar bu course ları etkilemez.Duruma göre en uygun şekilde atc lerimiz organize edecektir.
  • Eh havaalanı dibine okul yaparsan olacağı o. Öte yandan sınav esnasında uçak gürültüsü gerçekten çekilmez. Özellikle bu sınavın bütün hayatını etkileceğini düşünürseniz.
  • meydanı Notam'lamak , arka rüzgarla iniş veya kalkışdan daha emniyetli. Yani notamlamak daha iyi bir çözüm aslında...
  • Tam da Karadeniz Fıkrası gibi olay, neymiş öğrenciler rahatsız olmasın diye uçakları doğu yönüne kaldıracaklarmış. Yahu rüzgar müsait olmazsa ne yapacaksınız? Oldu olacak meydanı NOTAM'layın da ÖSS sınavı süresince iniş-kalkışı yasaklayın. Komik, çok komik...
  • Yorumunuz... Adı üzerinde uygulama Trabzon'da
  • komik, sınav saatlerinde rüzgar müsait değilse ne yapacak uçaklar peki?? fıkralara konu bir önlem:)) önce güvenlik....hadi hayırlısı

Trabzon Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Trabzon Havalimanı'nın çevresinde bulunan Karedeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Kanuni Kampüsü ve okullarda, ÖSS'ye girecek olan öğrencilerin uçak gürültüsünden rahatsız olmaması konusuyla ilgili olarak Trabzon'da yayınlanan bir gazete girişim başlattı. Yerel gazetenin girişimi üzerine, Vali Nuri Okutan, yetkililere gerekli talimatı verdi.

 
Havalimanı Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Mehmet Özmen, ÖSS'nin yapılacağı saatlerde sınavdaki öğrencilerin, uçakların gürültüsünden etkilenmelerinin en aza indirilmesi için çalışma yaptı. Açıklamada, sınav saatlerinde uçaklara doğu istikameti yönünde kalkış yaptırılacağı kaydedildi.

Uçaklara ÖSS engeli!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Rumuz1 ~ 16 yıl önce
dünyanın hiç bir yerinde sınava göre uçuş rotaları veya pisti değiştirilmez.böyle ciddiyetsizlik olmaz.ya havaalanını şehir planına göre uygun bir yere yaparsınız ya da kalkış rotasını okul, hastane v.b. yerlerin üzerinden geçmeyecek şekilde oluşturursunuz.bizim burada yorumumuz anlayıştır, türkiyenin genel sıkıntısı olan "günü kurtarmak" amacı ve bu uğurda saçma işlere kalkışılmasıdır.herkes bilirki pilot istedikten sonra trafik uygun olduğu sürece atc istenilen pisti verir.hava radarının olmadığı bir meydanda elbette pilot kendi uçağını limitlerini bir başkasından daha iyi bilir ve bilmelidir.dediğim gibi tartışılan anlayıştır, atc nin veya pilotun nasıl davranacağı değil.onlar her şekilde en güvenli yolu zaten seçeceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Boş boş konuşmayın önce haberi okuyun kafanızda yorumlayın.Söylediklerinizin olabilitesini düşünün.Sizce rüzgar müsait olmasa,güvensiz bir durum oluşturursa o uçağa ters piste iniş kalkış verilebilirmi ? Trabzon meydanının pisti 11-29 dur.Genelde hakim rüzgar bu course ları etkilemez.Duruma göre en uygun şekilde atc lerimiz organize edecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kostok ~ 16 yıl önce
Eh havaalanı dibine okul yaparsan olacağı o. Öte yandan sınav esnasında uçak gürültüsü gerçekten çekilmez. Özellikle bu sınavın bütün hayatını etkileceğini düşünürseniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
meydanı Notam'lamak , arka rüzgarla iniş veya kalkışdan daha emniyetli. Yani notamlamak daha iyi bir çözüm aslında...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OpsOcc ~ 16 yıl önce
Tam da Karadeniz Fıkrası gibi olay, neymiş öğrenciler rahatsız olmasın diye uçakları doğu yönüne kaldıracaklarmış. Yahu rüzgar müsait olmazsa ne yapacaksınız? Oldu olacak meydanı NOTAM'layın da ÖSS sınavı süresince iniş-kalkışı yasaklayın. Komik, çok komik...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz... Adı üzerinde uygulama Trabzon'da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumcu ~ 16 yıl önce
komik, sınav saatlerinde rüzgar müsait değilse ne yapacak uçaklar peki?? fıkralara konu bir önlem:)) önce güvenlik....hadi hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000