01 Mart 2016, Salı 12:08:37

Uçaklara devlet görevi

Yeni bir genelge ile devlet aynen seferberlikte olduğu gibi özel şirketlere ait istediği bir uçağı istediği bir zamanda kamu görevi için kullanabilecek.
  • THK YANGIN UÇAKLARI ÜZERİNDEKİ SİVİL HAVACILIK BASKISINDAN KURTULDU. SİMDİ DAHA DÜŞÜK UCUSA UYGUNLUK STANDARTLARI İLE NE KADAR HURDA YANGIN UÇAĞI VARSA 5 KURUŞ HARCAMADAN UCURACAK VE GELEN PARALARI İÇ ETMEYE DEVAM EDECEK.BÜYÜKSÜN KURŞAT. :)
  • Bu sacma oldu gercekten.
  • Çiftlik .. thy ondan bu kadar uçak aldı. Her uçak vip artık.
  • neo-liberaller mutlu musunuz???

Yeni bir genelge ile devlet aynen seferberlikte olduğu gibi özel şirketlere ait istediği bir uçağı istediği bir zamanda kamu görevi için kullanabilecek.

Özel havayolu şirketlerini kapsayan ve geçtiğimiz günlerde uygulamaya konulan yeni bir genelge ile devlet, havacılık alanında seferberlik koşulları gibi hareket edebilecek. Genelgeye göre devlet, özel havayolu şirketlerinin istediği herhangi bir seferindeki uçağı ‘Devlet Hava Aracı’ olarak kullanabilecek. Kamu görevine alınan uçakta sadece çalışacak personelin T.C. vatandaşı olma şartı getirdi. Uçaklara herhangi bir sivil yük alınamayacak. Uçaklar için sivil uçuş kodları kullanılamayacak. Uçaklar güvenlik nedeniyle terminallere uzak bir bölümde bekletilecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan genelgede devletin bu hakkı askerlik, güvenlik, gümrük ve orman yangınları ile mücadelede kullanılacağı belirtiliyor. Kullanılan uçaklar için kira bedeli ödeneceği ve sigorta kapsamındaki risklerin de göz önüne alınacağı belirtildi.

Sivil havacıların itirazı var

Öte yandan konuyla ilgili görüşlerini VATAN’a anlatan özel hava yolu işletmecileri dernekleri genelgenin daha önce taslak halinde önlerine geldiğini ancak bazı noktalara itiraz etmelerine karşın uygulamaya konulduğunu söyledi. Derneklerin özellikle hava aracının kiralama bedelinin sözleşmelerde belirtilmemesinden rahatsız oldukları ortaya çıktı. Sivil Havacılar, önceden yapılan bir sözleşmeye göre uçağın ne zaman kullanılacağının veya ne gibi teknik şartların gerekli olduğu gibi konuların belirsizliğinin giderilmesini istediklerini kaydetti. Operasyonel boyutlarda alınacak risklerin sigortalar tarafından karşılanılmaması halinde de devletin zararı ne kadar karşılayabileceğinin belirtilmemesinin başka bir itiraz maddesi olduğu öğrenildi. (Gazetevatan)

Uçaklara devlet görevi

Yorumlar

XXX ~ 8 yıl önce
THK YANGIN UÇAKLARI ÜZERİNDEKİ SİVİL HAVACILIK BASKISINDAN KURTULDU. SİMDİ DAHA DÜŞÜK UCUSA UYGUNLUK STANDARTLARI İLE NE KADAR HURDA YANGIN UÇAĞI VARSA 5 KURUŞ HARCAMADAN UCURACAK VE GELEN PARALARI İÇ ETMEYE DEVAM EDECEK.BÜYÜKSÜN KURŞAT. :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmamis. ~ 8 yıl önce
Bu sacma oldu gercekten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 8 yıl önce
Çiftlik .. thy ondan bu kadar uçak aldı. Her uçak vip artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neo-liberal ~ 8 yıl önce
neo-liberaller mutlu musunuz???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000