07 Şubat 2016, Pazar 09:30:16

Uçaklar Zika'ya karşı dezenfekte edilecek

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Zika virüsü vakalarına rastlanan ülkelerden gelen uçaklara böcek zehiri sıkılması tavsiyesinde bulundu.
  • işte yolcuya, ülkeye verilen önem. bizimkiler devam etsin!!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ),  Zika virüsü vakalarına rastlanan ülkelerden gelen uçaklara böcek zehiri sıkılması tavsiyesinde bulundu.

İngiliz hükümeti yetkilileri, havayolu firmalarından, ihtiyati tedbir olarak, Zika virüsü vakalarının görüldüğü ülkelerden İngiltere'ye yapılan seferlerde, uçakların böceklerden arındırıldığından emin olunmasını istedi.

Sağlık Bakanı Jane Ellison yaptığı açıklamada, “Böcekten arındırma işlemi, İngiltere'ye seyahat etmekte olan yolcuların maruz kaldığı riski azaltmak için alınan oldukça ihtiyati bir tedbir. İngiliz nüfusunun maruz olduğu riskin çok düşük olduğuna dair halkımızı temin etmek isterim. Etkilenmiş bölgelere seyahat eden yolculara, sivrisinek tarafından sokulma riskini azaltmak için sivrisinek kovucu solüsyon kullanmalarını, uzun kollu ve paçalı kıyafet giymelerini tavsiye ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Ellison, hamile kadınların, Zika virüsünün görüldüğü ülkelere seyahat etmekten kaçınmaları, zorunlu hallerde ise seyahatten önce jinekologlardan veya kliniklerden tavsiye almaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Kamu Sağlığı İdaresi Başkanı Dame Sally Davies de, virüsü taşıyan Aedes türü sivrisineklerin, düşük sıcaklıklardan dolayı İngiltere'de hayatta kalma ve üreme şansının çok düşük olduğunu vurguladı

Davies, Zika virüsüyle mücadele için bir milyon sterlin ek fon oluşturulduğunu belirterek, “Hastalığın tanısının nasıl konulacağı anlamak ve yayılmasını önlemek için harcanan tüm uluslararası çabaları desteklemekte kararlıyız. İngiltere, tıp araştırmalarında bir dünya lideri ve bu fon ile şüphesiz elde edilecek olan ilerlemeyi dört gözle bekliyorum. İngiltere'nin Zika virüsünden etkilenme riski gerçekten çok düşük” dedi.

Uçağın, içine böcek ilacı sıkılarak dezenfekte edilmesi, İngiltere'de malarya virüsüne karşı halihazırda uygulanmakta olan bir işlem.

Şimdiye kadar İngiltere'de Zika virüsü vakasına rastlanmazken, komşu ülke İrlanda'da 2 kişide bu virüs tespit edilmişti. 

Uçaklar Zika'ya karşı dezenfekte edilecek

Yorumlar

helal ~ 8 yıl önce
işte yolcuya, ülkeye verilen önem. bizimkiler devam etsin!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000