17 Ekim 2010, Pazar 09:02:02

UÇAKLAR YAKITSIZ KALACAK!

Fransız hükümetinin emeklilik yaşını yükselten reformuna karşı dün ülke genelinde düzenlenen 230’u aşkın gösteriye 3 milyona yakın kişi katıldı. Sendikaların başlattığı grev halen devam ederken, rafinerilerdeki grev yakıt ikmalini vurdu, havaalanlarının stokları bitmek üzere...
  • Bakanlar benzin her yerde var diyor dün benzin almaya gittim benim önümde 40 tane araba vardi neyse ki benim araba normal benzinle çalistigi için bulabildim, Diezel hiç bir yerde bulunamiyor. Fransada araçlarin 100 de 85i diezel oldugu için. Millet artik bisikletle ise gidecek, tren metro otobüs hepsi grevde. Sarkozy yakinda yolcu.!!!!!!!!!
  • Thy Teknikde 3 yildir sozlesme yapilmadi birakin grevi eylem deseler millet kufur yarisina girer
  • Roissy Charles De Gaulle havalimanına giden yakıt dün akşamdan itibaren yeniden verilmeye başlandı...
Fransa'da grev birçok alan gibi havayolları şirketlerini de vurdu. Petrolün kesilmesi nedeniyle havaalanlarında bulunan yakıt stoklarının tükenmeye başladığı belirtildi.

Yasal emeklilik yaşını 60’tan 62’ye, tam emeklilik yaşını ise 65’ten 67’ye çıkarmayı öngören reform projesi 15 Eylül’de parlamentoda onaylandıktan sonra Senato’da incelenmeye devam ediyor. Senato reform taslağının tümünü gelecek Çarşamba günü oylayacak. Hükümet yaş konusunda geri adım atmazken, sendikalar yeniden sokaklara dökülerek senatörleri reform projesini durdurmaya çağırdı.

HAVAALANLARININ YAKITI TÜKENMEK ÜZERE

Eylül ayı başından bu yana beşinci kezdir milyonlar sokaklara çıkıyor. En son 12 Ekim’de 3,5 milyon kişinin katıldığı eylemlere paralel olarak başlayan grev halen devam ediyor. Ulaşım ağları ve eğitimin etkilendiği grev özellikle petrol rafinerilerini vurdu. Ülke genelindeki 12 rafineride yaşanan grev nedeniyle petrol sıkıntısı başladı. Havaalanlarına giden yakıt dururken, hükümet rezervlerini açtı. Ancak Paris’teki iki havaalanının sayılı günleri kaldı. Ekoloji Bakanı’na göre Fransa’nın en büyük havaalanı olan Roissy’nin yakıtı Pazartesi veya Salı günü tükenecek. Ayrıca ülke genelinde onlarca petrol istasyonu petrolün kesilmesi nedeniyle kapandı. 4 bin petrol istasyonu ile Fransa’nın en büyük petrol istasyonları ağına sahip Total grubu 250 ile 300 istasyonda zorluk yaşandığını bildirdi.
UÇAKLAR YAKITSIZ KALACAK!

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Bakanlar benzin her yerde var diyor dün benzin almaya gittim benim önümde 40 tane araba vardi neyse ki benim araba normal benzinle çalistigi için bulabildim, Diezel hiç bir yerde bulunamiyor. Fransada araçlarin 100 de 85i diezel oldugu için. Millet artik bisikletle ise gidecek, tren metro otobüs hepsi grevde. Sarkozy yakinda yolcu.!!!!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Thy Teknikde 3 yildir sozlesme yapilmadi birakin grevi eylem deseler millet kufur yarisina girer

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Roissy Charles De Gaulle havalimanına giden yakıt dün akşamdan itibaren yeniden verilmeye başlandı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000