03 Ekim 2009, Cumartesi 07:37:21

Uçaklar ses duvarını aşınca Bursalılar panik yaşadı!

Bursa'da zaman zaman meydana gelen büyük ses patlamasının bir benzeri dün tekrar yaşanırken, 155'e yağan ihbarlar sağlık ve arama kurtarma ekiplerini alarma geçirdi.
  • Türk Yıldızları 4 Ekim Pazar günü saat 1530 da Bursa Yunuseli Havaalanı üzerinde gösteri yapacaklardır.
  • Türk Yıldızlarının ses duvarını aşmış olma ihtimali neredeyse yok diyebilirim.Gösteri esnasında çıkan seste öyle bütün bir şehirden duyulup panik yaratacak bir ses değil.bence neden başka bir yerde aranmalı.
  • Turk yıldızları web sitesine girip bi bakıverirsen orda gorceksin bursa gosterisinin tarih ve saatlerini koordinasyon ornegi
  • Böyle bi uçuş planlamasından haberim yoktu hatta dün camlar falan titreyince olayı önceki büyük depremi yaşayan birisi olarak yine deprem oluyor die yorumladım akşama kadar haberleri takip ettim fakat bişeye rastlamadım... nedenini şimdi öğrendim ...
  • 4 Ekim günü Bursa'da Türk yıldızları akrotim filosunun uçuşu var. Dolayısı ile prova uçuşu yapıyorlar. Fakat Hava kuvvetleri ve Bursa Valiliği hiç bir kurum ve kuruluşa, okula, basına bilgi vermediği için kimse gösteri uçuşlarının ne zaman yapılacağını bilmediği gibi, prova uçuşlarından da bi haber. Yani tam bir koordinasyonsuzluk örneği!!!

Şehrin büyük bir kısmından duyulan ve bazı kesimlerde camların sarsılmasına sebep olan patlamanın bir uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklandığı sanılıyor. Ancak böyle bir teknik durumdan haberi olmayan vatandaşlar, polis imdat telefonuna patlama sesiyle ilgili ihbar yağdırdı. Yapılan ihbarlardan en dikkat çekeni, Orhaneli yolu üzerindeki Nilüfer Kent Ormanı'na bir uçağın düştüğü bilgisi oldu. Bölgeye giden 112 ekipleri ve polisler ile arama kurtarma ekipleri herhangi bir enkaz veya yangına rastlamadı.

İtfaiye yetkilileri ise, ses patlamasının Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada zaman zaman tekrarlanan gaz sıkışmasından kaynaklandığını belirterek, Bursa OSB'deki bazı fabrikalarda incelemelerde bulundu. Ancak fabrika yetkilileri gaz sıkışması patlaması iddiasını kabul etmedi.

Çok sayıda vatandaş, şehirde bomba patladığını veya uçak düştüğünü zannederek polis ve medya kuruluşlarını aradı. Camlardaki sarsıntı vatandaşları paniğe sevk ederken, kimi aileler çocuklarının durumunu öğrenmek için okulları aradı. Arama kurtarma ekipleri, ambulanslar ve itfaiye ekipleri, bir saatlik araştırmadan sonra normale döndü.

Uçaklar ses duvarını aşınca Bursalılar panik yaşadı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 14 yıl önce
Türk Yıldızları 4 Ekim Pazar günü saat 1530 da Bursa Yunuseli Havaalanı üzerinde gösteri yapacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Türk Yıldızlarının ses duvarını aşmış olma ihtimali neredeyse yok diyebilirim.Gösteri esnasında çıkan seste öyle bütün bir şehirden duyulup panik yaratacak bir ses değil.bence neden başka bir yerde aranmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Turk yıldızları web sitesine girip bi bakıverirsen orda gorceksin bursa gosterisinin tarih ve saatlerini koordinasyon ornegi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Böyle bi uçuş planlamasından haberim yoktu hatta dün camlar falan titreyince olayı önceki büyük depremi yaşayan birisi olarak yine deprem oluyor die yorumladım akşama kadar haberleri takip ettim fakat bişeye rastlamadım... nedenini şimdi öğrendim ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
4 Ekim günü Bursa'da Türk yıldızları akrotim filosunun uçuşu var. Dolayısı ile prova uçuşu yapıyorlar. Fakat Hava kuvvetleri ve Bursa Valiliği hiç bir kurum ve kuruluşa, okula, basına bilgi vermediği için kimse gösteri uçuşlarının ne zaman yapılacağını bilmediği gibi, prova uçuşlarından da bi haber. Yani tam bir koordinasyonsuzluk örneği!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000