10 Ocak 2009, Cumartesi 17:11:53

Uçaklar protesto edildi

Konya'da eğitim uçuşları yapan İsrail uçakları, binlerce vatandaş tarafından protesto edildi. MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, İsrail uçaklarını Konya'da istemediklerini belirterek yapılan askeri anlaşmanın iptal edilmesi gerektiğini söyledi.
  • Atatürk"ün 27 Temmuz 1937 tarihinde Hakimiyeti Milliye gazetesine verdiği demeçte: "Filistin"e el sürülemez. Türkler bölgedeki yabancı işgali kabul edemez. Hz. Muhammed"in ve kutsal değerlerin hürmetine İslam"ın mukaddes topraklarının Yahudilerin ve Hıristiyanların nüfuzuna girmesine engel olacağız. Ordumuzun buna gücü yeter. Birinci Dünya Savaşı"ndan sonra Arap kardeşlerimizden uzak kaldık ancak onların aralarındaki karışıklıkları kimse bizden iyi bilemez."
  • ESAS SEN DEFOL İSRAİL E NE DURUYORSUN HEM SEN HEM xyx
  • kimsede aşağılık kompleksi yok bizim başımız gururlu dik ve mağrur.. geçmişimiz de utanılacak çirkefliklerimiz yok.. bütün tarafsız batılı tarihçilerin ortak noktada buluştuğu osmanlı veya başka bir değişle türk adaleti dururken, biz şimdi sırf dış politika olsun diye masum bebeciklerin öldürülmesine aferin mi diyeceğiz.. israil bu kadar ileri teknoloji ve techizata sahipken haması bulup nasılda yokedemiyor!! a benim saf arkadaşım bu bir soykırımdır evlerin üzerine bomba atılıyor düşünkü uçaklar istanbulun üzerinde gezip sağa sola bomba bırakıyor sence hamas böylemi yok edilir.. yüzlerce binlerce bebek hamas örgütündenmiydi? bunlar yanlışlıkla mı öldürüldü? bilinçlimi yapıldı? hepsi planlı bir soykırım mı? bi düşün istersen
  • ah benim saf ve kültürsüz cahil arkadaşım evet bizde istanbulu aldık ama kiliseleri yıkarak ve bebekleri katlederek değil ayrıca atalarımız bir hata yapsa dahi bunlar hataysa hatadır ben zaten savunmam.. istanbuldaki kilise sayısı nerdeyse cami sayısına eşittir bu insanlık dışı yaratıklarla bizim adalet abidesi atalarımızı karşılaştırman senin çarpıklığını gözler önüne seriyor ve sana akıllı düşünmemni tavsiye ediyorum.. ayrıca madem okumaktan bahsediyorsun sana n.f.k'nın ulu hakan ve yılmaz oztunanın onlarca cilt olan tarafsız osmanlı tarihini okumanı tavsiye ederim bunlar senin utanacak değil bir vatan evladı olarak gurur duyman gereken şeyler..
  • Bu nasıl bir hitap şeklidir emr? Anlıyorum içinizde bir aşağılık kompleksi var ama bunu gidin başka yerlerde ortaya çıkarın. Arkadaşım Yahudiler savaş verip o toprakları almış, o zaman sende İstanbul'da işgalcisin,Bizans'ın elinden almışsın, ne dersin? Bu tezi savunuyorsanız,Yunanlılar İstanbul bizimdir diye bağırdıklarında ayağa kalkmayın. Keza arada hiçbir fark yok. KEndi cehaletinizi sorgulamanız dileğiyle. Gerçeklerin,dış politikanın dinamiklerinin dışında kalan insanlar sadece oynanan oyunu izlemeye mahkumdur, biraz da bunu anlamanızı öneririm. Bakınız:"Game Theory"... Keşke aynı tepkisi güneydoğdudaki olaylara karşı gösterseniz. Diyarbakır'dan gelen protestolar sizce de düşündürücü değil mi? Sevgiler...
  • ah be arkadaşlar burdaki cahil yorumların hangi birini düzeltelim!! birisi masum insanların katletilmesiyle haması bir tutar birisi canlı bombayla parçalanan bebeği.. ruhsuz insanlar dış politikayı bırakın.. yere batsın dış politika bu insanlıkla alakalı bir şey.. hangimizin yüreği kaldırıyor o masum parçalanmış bebeklere.. israil hiç bu kadar zalim olmamıştı.. canlı bombalardan bahseden bilgisiz ve cahil kişi eğer birgün bu vatanda böyle soysuzlar tarafından işgal edilirse ilk canlı bombayı ben bağlarım vücuduma ! bunada itirazın olacakmı bende mi terorist oluyorum bu durumda.. birazcık tarih oku o insanların zorla evlerinden ocaklarından sürüldüğünü öğren ve sonrada birazcık içinde insanlık kalmış ise otur kendinden utan..
  • Theater rumuzlu arkadaş, herşeyden önce seni seviyeli bir eleştiriye davet ediyorum. Düşünce özgürlüğü diye bağıran arkadaşlar İsrail'i desteklemenin de düşünce özgürlüğü olduğunu anlamalıdırlar,keza özgürlükler sadece kafaya takılan bir bez parçasıyla bitmiyor. Ben vahşeti kınayanları terörist olarak nitelendirmiyorum, alglıama sorunun varsa bunu sen düşünmelisin. Terörist olan bugunkü Fiilistin yönetimidir, Filistinliler terörist bir partiyi iktidara getirmiştir. Hiç kimse kusura bakmasın Hamas'a oy veren bedelini de ödeyecektir. Hamas'ın terörist olmadığını düşünüyorsan, bu senin entellektüel birikiminle alakalı bir durumdur, tıplı Çeçenlerin terörist olduğu gibi Hamas'ta teröristtir. Gidip onlarla savaşabilirsin...
  • O yürüyüşe katılmadım katılanlar da en az senin kadar ruhsuzdur. O engin tarih bilgin bölgede o dönemde İngilizlerin nasıl oyunlar oynadığını biliyor mu? Biraz araştır bakalım.Haddin olmayan laflar etme. Çanakkale de şehit düşen Araplardan haberin var mı? Onu da bi araştır. Boyunu aşacak laflar etme. Allah tan korkun varsa TV de izlediğin ölmüş bebekler için biraz hüzünlen. Zira hayvanlar bile ölülerin başında gözyaşı döküyor.
  • Tüm dünyada yahudiler bile ayaklandı bu zulme karşı , Filistin de olanlara izlediği filmlerden farksızmış gibi martaval okuyan bu densizler hangi gezegenden hangi dinden veya mezhepten anlayamadım doğrusu.
  • Sana yuh esas. Hepimiz Ermeniyiz yürüyüşünede katılmışındır. Al silahını git filistine burdan klavyeden yazmak kolay. Az tarih bilgin varsa arapların Türkleri sattıgınıda unutma.

İsrail askerlerinin Filistin halkına yönelik saldırıları tüm Türkiye'de büyük yankı uyandırdı. Bu vahşete seyirci kalmayan Türk halkı yurt genelinde yüzlerce miting düzenledi. Konya'da eğitim yapan İsrail uçakları da binlerce vatandaşın katılımıyla kentteki askeri alanda protesto edildi. Şehir merkezinde yaklaşık bin 500 araçlık konvoy oluşturularak, Konya 3. Ana Jet Üssü'nün yanında bulunan parka akın eden binlerce vatandaş, Türkye'nin İsrail ile yaptığı anlaşmaların yeniden gözden geçirilmesini istedi.

İsrail uçaklarının Konya'dan gitmesi gerektiğine dikkat çeken MAZLUMDER Genel Başkanı Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Karaman yolunda eğitim uçuşları yapan İsrail pilotları gidip Filistinli kardeşlerimizi öldürüyor. Onlar üzerine bomba yağdırıyor. Bizler buna seyirci kalmayacağız. Devlet yetkilileri Türk topraklarında eğitim yapan Siyonistlerin uçaklarını durdursun. Yapılan askeri anlaşmaları iptal etsin." dedi.

Gergerlioğlu'nun konuşması sırasında miting alanına toplanan vatandaşlar, 'İsrail uçakları Konya'dan defol', 'Askeri anlaşma iptal edilsin' şeklinde sloganlar attı.

Uçaklar protesto edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Theater ~ 15 yıl önce
Atatürk"ün 27 Temmuz 1937 tarihinde Hakimiyeti Milliye gazetesine verdiği demeçte: "Filistin"e el sürülemez. Türkler bölgedeki yabancı işgali kabul edemez. Hz. Muhammed"in ve kutsal değerlerin hürmetine İslam"ın mukaddes topraklarının Yahudilerin ve Hıristiyanların nüfuzuna girmesine engel olacağız. Ordumuzun buna gücü yeter. Birinci Dünya Savaşı"ndan sonra Arap kardeşlerimizden uzak kaldık ancak onların aralarındaki karışıklıkları kimse bizden iyi bilemez."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOB MARLEY ~ 15 yıl önce
ESAS SEN DEFOL İSRAİL E NE DURUYORSUN HEM SEN HEM xyx

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
kimsede aşağılık kompleksi yok bizim başımız gururlu dik ve mağrur.. geçmişimiz de utanılacak çirkefliklerimiz yok.. bütün tarafsız batılı tarihçilerin ortak noktada buluştuğu osmanlı veya başka bir değişle türk adaleti dururken, biz şimdi sırf dış politika olsun diye masum bebeciklerin öldürülmesine aferin mi diyeceğiz.. israil bu kadar ileri teknoloji ve techizata sahipken haması bulup nasılda yokedemiyor!! a benim saf arkadaşım bu bir soykırımdır evlerin üzerine bomba atılıyor düşünkü uçaklar istanbulun üzerinde gezip sağa sola bomba bırakıyor sence hamas böylemi yok edilir.. yüzlerce binlerce bebek hamas örgütündenmiydi? bunlar yanlışlıkla mı öldürüldü? bilinçlimi yapıldı? hepsi planlı bir soykırım mı? bi düşün istersen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
ah benim saf ve kültürsüz cahil arkadaşım evet bizde istanbulu aldık ama kiliseleri yıkarak ve bebekleri katlederek değil ayrıca atalarımız bir hata yapsa dahi bunlar hataysa hatadır ben zaten savunmam.. istanbuldaki kilise sayısı nerdeyse cami sayısına eşittir bu insanlık dışı yaratıklarla bizim adalet abidesi atalarımızı karşılaştırman senin çarpıklığını gözler önüne seriyor ve sana akıllı düşünmemni tavsiye ediyorum.. ayrıca madem okumaktan bahsediyorsun sana n.f.k'nın ulu hakan ve yılmaz oztunanın onlarca cilt olan tarafsız osmanlı tarihini okumanı tavsiye ederim bunlar senin utanacak değil bir vatan evladı olarak gurur duyman gereken şeyler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyx ~ 15 yıl önce
Bu nasıl bir hitap şeklidir emr? Anlıyorum içinizde bir aşağılık kompleksi var ama bunu gidin başka yerlerde ortaya çıkarın. Arkadaşım Yahudiler savaş verip o toprakları almış, o zaman sende İstanbul'da işgalcisin,Bizans'ın elinden almışsın, ne dersin? Bu tezi savunuyorsanız,Yunanlılar İstanbul bizimdir diye bağırdıklarında ayağa kalkmayın. Keza arada hiçbir fark yok. KEndi cehaletinizi sorgulamanız dileğiyle. Gerçeklerin,dış politikanın dinamiklerinin dışında kalan insanlar sadece oynanan oyunu izlemeye mahkumdur, biraz da bunu anlamanızı öneririm. Bakınız:"Game Theory"... Keşke aynı tepkisi güneydoğdudaki olaylara karşı gösterseniz. Diyarbakır'dan gelen protestolar sizce de düşündürücü değil mi? Sevgiler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
emr ~ 15 yıl önce
ah be arkadaşlar burdaki cahil yorumların hangi birini düzeltelim!! birisi masum insanların katletilmesiyle haması bir tutar birisi canlı bombayla parçalanan bebeği.. ruhsuz insanlar dış politikayı bırakın.. yere batsın dış politika bu insanlıkla alakalı bir şey.. hangimizin yüreği kaldırıyor o masum parçalanmış bebeklere.. israil hiç bu kadar zalim olmamıştı.. canlı bombalardan bahseden bilgisiz ve cahil kişi eğer birgün bu vatanda böyle soysuzlar tarafından işgal edilirse ilk canlı bombayı ben bağlarım vücuduma ! bunada itirazın olacakmı bende mi terorist oluyorum bu durumda.. birazcık tarih oku o insanların zorla evlerinden ocaklarından sürüldüğünü öğren ve sonrada birazcık içinde insanlık kalmış ise otur kendinden utan..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyx ~ 15 yıl önce
Theater rumuzlu arkadaş, herşeyden önce seni seviyeli bir eleştiriye davet ediyorum. Düşünce özgürlüğü diye bağıran arkadaşlar İsrail'i desteklemenin de düşünce özgürlüğü olduğunu anlamalıdırlar,keza özgürlükler sadece kafaya takılan bir bez parçasıyla bitmiyor. Ben vahşeti kınayanları terörist olarak nitelendirmiyorum, alglıama sorunun varsa bunu sen düşünmelisin. Terörist olan bugunkü Fiilistin yönetimidir, Filistinliler terörist bir partiyi iktidara getirmiştir. Hiç kimse kusura bakmasın Hamas'a oy veren bedelini de ödeyecektir. Hamas'ın terörist olmadığını düşünüyorsan, bu senin entellektüel birikiminle alakalı bir durumdur, tıplı Çeçenlerin terörist olduğu gibi Hamas'ta teröristtir. Gidip onlarla savaşabilirsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 15 yıl önce
O yürüyüşe katılmadım katılanlar da en az senin kadar ruhsuzdur. O engin tarih bilgin bölgede o dönemde İngilizlerin nasıl oyunlar oynadığını biliyor mu? Biraz araştır bakalım.Haddin olmayan laflar etme. Çanakkale de şehit düşen Araplardan haberin var mı? Onu da bi araştır. Boyunu aşacak laflar etme. Allah tan korkun varsa TV de izlediğin ölmüş bebekler için biraz hüzünlen. Zira hayvanlar bile ölülerin başında gözyaşı döküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Theater ~ 15 yıl önce
Tüm dünyada yahudiler bile ayaklandı bu zulme karşı , Filistin de olanlara izlediği filmlerden farksızmış gibi martaval okuyan bu densizler hangi gezegenden hangi dinden veya mezhepten anlayamadım doğrusu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KSK ~ 15 yıl önce
Sana yuh esas. Hepimiz Ermeniyiz yürüyüşünede katılmışındır. Al silahını git filistine burdan klavyeden yazmak kolay. Az tarih bilgin varsa arapların Türkleri sattıgınıda unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000