28 Ağustos 2008, Perşembe 08:10:27

Uçaklar havada çarpıştı!

Avustralya’nın Melbourne kentinde iki küçük uçağın havada çarpışması sonucu 1 kişi öldü.
  • Evimin iki sokak ötesine düştü uçak. Diğer uçak Piper Warrior, aynı uçuş okuluna sahip uçaklar. Kaza nedeni henüz bilinmiyor fakat İngilizce yetersizliği ve dolaysı telsiz konuşmalarında anlaşmazlık tahmin edilmektedir. Moorabbin radar kontrollü havalimanı değil, kule görerek trafiği yönetmektedir.

Polis yetkilileri, uçakların havada çarpışmasının ardından uçaklardan birinin düşerek bir evin garajın çarpması sonucu Hintli pilotunun hayatını kaybettiğini, iki kişinin bulunduğu diğer uçağın ise Melbourne kentinin güneyindeki Moorabbin Havaalanı’na güvenli olarak iniş yaptığını belirttiler.

Yetkililer, ölen pilotun, Merlbourne kentinde yaşayan Akash Anant adlı 24 yaşında bir Hintli olduğunu bildirdiler.

Melbourne kentinde çıkan Herald Sun gazetesinin haberinde ise kazadan sağ kurtulan iki kişinin, eğitim alan pilot adayı ile bu kişiye eğitim veren deneyimli pilot olduğu belirtildi.Haberde, Moorabbin Havaalanı’ndaki Kraliyet Victorian Aero Club adlı uçuş kulübünde eğitim uçuşu yaptıkları sırada kaza geçiren kişilerin her ikisinin de Hintli oldukları kaydedildi.

Sivil Havacılık Güvenliği Yönetimi ve polisin iki Cessna 150 tipi uçağın havada çarpışmalarının nedenini ortaya çıkarmak üzere soruşturma başlattıkları bildirildi.

 

Uçaklar havada çarpıştı!

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
Evimin iki sokak ötesine düştü uçak. Diğer uçak Piper Warrior, aynı uçuş okuluna sahip uçaklar. Kaza nedeni henüz bilinmiyor fakat İngilizce yetersizliği ve dolaysı telsiz konuşmalarında anlaşmazlık tahmin edilmektedir. Moorabbin radar kontrollü havalimanı değil, kule görerek trafiği yönetmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000