04 Ekim 2009, Pazar 08:04:54

Uçaklar, hava sahasını ihlal ediyor iddiası!

Ercan Havaalanı’na inmek için alçalan bir yolcu uçağının, hava koridorlarını karıştırıp alçak bir irtifada Rum kesimi üzerinde uçtuğu iddia edildi...
  • İstersen bir düşür ihlal var diye.Tam rum tipi boş yaygara.

Politis gazetesi, gerek Ercan Havaalanı’ndan kalkan, gerek Ercan’a inen uçakların Rum tarafı üzerinden geçmelerinin artık günlük bir olay haline geldiğini ileri sürdü ve bu durumun başka şeyler dışında güvenlik konusunu gündeme getirdiğini savundu.

Bir uçağın birkaç ay önce, hava koridorlarını karıştırıp alçak bir irtifada Rum kesimi üzerinde uçtuğunu öne süren gazete, bu durumun Rum Sivil Havacılık Dairesi ve diğer yetkili birimlerce gözlendiğini iddia etti.

Gazeteye göre, Rum Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Leonidas Leonidu, konuyla ilgili açıklamasında, problemin, yasadışı diye nitelendirdiği Ercan havaalanının kullanılmasından kaynaklandığını ileri sürerek, “Lefkoşa FIR hattından” geçen tüm uçakların kayda geçirildiğini; yetkili uluslararası örgüt ve birimlere protestolarda ve şikâyetlerde bulunduğunu belirtti.

Uçakların Rum kesimi üzerinde de uçtuğunu ve hukuki boyuttan bakıldığında bunun diğer FIR hattı ihlallerinden farklılık göstermediğini söyleyen Leonidas, “Lefkoşa FIR hattından” geçen ve “Türk Havayolları ya da Kıbrıs Türk Havayollarına” ait olmayan uçaklar için de şirketlerine yönelik protestolarda bulunulduğunu ifade etti.

Leonidas, açıklamasında, Rum tarafının Ercan kontrol kulesiyle değil ama “Türkiye kontrol kulesiyle” eşgüdüm ve iletişimde bulunulmasını tekrar tekrar talep ettiğini de kaydetti.

Rum Sivil Havacılık Dairsinden başka bir yetkili de, açıklamasında, Ercan istikametinden gelen veya Ercan istikametine giden uçakların alçak irtifa ile Rum kesimi üzerinde uçmalarının çok sık gerçekleşen bir olay olmadığını ifade etti.

Gazete, Rum yetkililere dayanarak, Rum kesimi üzerinde gerçekleştiği iddia edilen uçuşların; genellikle Ercan’a inişten önce havada bekleme komutu alan veya Kıbrıs üzerinde ilk kez uçan pilotlar yüzünden meydana geldiğini de belirtti.

Kıbrıs Gazetesi

Uçaklar, hava sahasını ihlal ediyor iddiası!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
İstersen bir düşür ihlal var diye.Tam rum tipi boş yaygara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000