22 Ocak 2010, Cuma 07:12:56

Uçaklar aslında O'nun evi!

Bu yaz Kanada temsilcisi Raptors’a transfer olan milli basketbolcumuz için her deplasman binlerce kilometre demek...

Bu yaz Kanada temsilcisi Raptors’a transfer olan milli basketbolcumuz için her deplasman binlerce kilometre demek. Hido, dünyanın çevresinin 40 bin kilometre olduğu düşünüldüğünde inanılmaz bir mesafe katedecek.

NBA’de normal sezon tam 82 maç sürüyor. Amerika’nın o kocaman coğrafyası da oyun alanı olunca, takımların bir sezonda katetmek zorunda kaldıkları mesafe inanılmaz! Yöneticilerin işi sadece kadro kurmak olmuyor bu sebeple. Kasım ayından başlayıp, normal sezonun sonu olan nisan ayına dek geçen yaklaşık 7 aylık periyota sıkışan seyahatler sebebiyle, takımların lojistik, tıbbi destek ve konaklama konularında uzman ekipleri mevcut.

İkinci evi Dino-Bus
Hele Hidayet’in bu sezon transfer olduğu Toronto Raptors, lige Kanada’dan dahil olduğundan mütevellit, deplasmanlardaki mesafe çok daha absürd olabiliyor. Raptors’ın sponsoru olan havayolu şirketi Air Canada, uçaklarından birini takıma tahsis etmiş durumda. Raptors renklerine boyanmış bu A320’nin lakabı “Dino-bus”. İşte Hidayet’in bu sezon boyunca yapacağı tam 67.195 km.’lik seyahatlerde Dino-Bus ikinci evi olacak. Hidayet, bu sezon 49. maç için Indianapolis’e indiğinde 40.320 km.’ye ulaşarak, dünyanın çevresindeki turunu tamamlamış oluyor.

Ancak takım,  sezon başındaki 7 maçlık batı deplasmanları serisinde öyle bir rota takip etti ki, gerçekten akıl alır gibi değil. Toronto’dan New Orleans’a 1791 km. yaparak vardılar. Arka arkaya Hornets, Dallas ve San Antonio ile oynadılar. Ardından 2316 km. yapıp Toronto’ya döndüler.

Tek maça 3500 km.

Bir maç oynayıp tekrar uçağa atladılar ve bu kez 3500 km. mesafedeki Los Angeles’a uçtular. Clippers, Phoenix, Denver ve Utah’la oynayan takım, son olarak Utah’tan Toronto’ya 2700 km.’lik yolculuktan sonra eve varmayı başardı.

Bu yüzden arka arkaya oynanan maçlar, uzun seyahatler ve her gece ortaya konan mücadele düşünüldüğünde, sezon sonunda NBA şampiyonunu belirleyen en önemli faktörlerden biri “dayanıklılık ve hazırlık” olacak gibi.

Hürriyet

Uçaklar aslında O'nun evi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000