04 Ağustos 2009, Salı 08:06:47

Uçakla silah mı taşıyorlardı?

İran’ın başkenti Tahran’dan 15 Temmuz’da Ermenistan’ın başkenti Erivan’a giderken kalkıştan hemen sonra düşen Ermeni “Gaspian Airlines” havayolu şirketine ait Tu-154 tipi yolcu uçağının Hizbullah’a silah taşıdığı öne sürüldü...
  • Ermenistan`dan beklenilir bir adim... Terorcu ulkedir, silah tasimasi normaldir.

“Kaçak silahlar havada infilak edince uçak 168 yolcusuyla yere çakıldı” söylentisi yayılınca, Ermeni Sivil Havacılık Daire Başkanı Serob Karapetyan açıklama yaptı:

“Ermenistan’ın adı karalanmak isteniyor. Ermenistan mahreçli hiçbir havayolu şirketi, yolcu uçağıyla silah veya patlayıcı madde nakledemez. Bunu Ermenistan’a karşı karalama kampanyası olarak algılıyoruz. İran ile Ermenistan arasında yakın ve dostane ilişki bulunduğu için birileri bundan çok rahatsız olmuşa benziyor. Ermenistan hava sahası yol geçen hanı değildir. Bu kaçakçılık imkansız.”

Türkiye üzerinden

Batı basınında yer alan iddiaya göre, İran, Lübnan’daki uzantısı olan Hizbullah’a, Ermenistan-Türkiye-Suriye duraklarını kullanarak yolcu uçaklarıyla gizlice silah taşıyor. Lübnan’daki kaynaklara dayandırılan haberlerde, düşen Tu-154’ün yük bölümünde, bomba ateşlenmesinde kullanılan zaman ayarlı modern mekanizmalardan çok sayıda bulunduğu öne sürülüyor.

Uçakla silah mı taşıyorlardı?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Ermenistan`dan beklenilir bir adim... Terorcu ulkedir, silah tasimasi normaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000