26 Mart 2012, Pazartesi 14:42:02

UÇAKLA SEYAHATE ZAM ÜSTÜNE ZAM

Birçok kişi yaz ayları için seyahat planları yaparken, uçak bileti fiyatlarının artmasından şikayetçi. Fiyatlardaki tırmanma, ham petrol ve yakıt fiyatlarındaki artışa bağlanıyor.
  • Bu arada ankarada gördüm tüm askeri trafikler habire ILS calışma istiyordu esenboğadan, bir hazırlık var heralde
Birçok kişi yaz ayları için seyahat planları yaparken, uçak bileti fiyatlarının artmasından şikayetçi. Fiyatlardaki tırmanma, ham petrol ve yakıt fiyatlarındaki artışa bağlanıyor.

Yakıt fiyatlarının artmasıyla kar oranı azalan havayolu şirketlerini zor bir yıl bekliyor. Şirketler yakıt masraflarını karşılayabilmek için bilet fiyatlarını arttırıyor. Brian Blair gibi yolcular durumdan şikayetçi:

“Son birkaç ay içinde bilet fiyatları yüzde 5 ila 10 arttı.”

Sektör uzmanları Amerika’da uçak bileti fiyatlarının yüzde 4 arttığını, başka ülkelerde bu artışın daha da fazla olduğunu söylüyor.Seyahat acentası sahibi Jeff Klee anlatıyor: “Bilet başına 400 dolardan fazla yakıt fiyatı uygulanıyor. Bu da yaz dönemi seyahat sezonu için çok can sıkıcı bir durum.”

İnternette seyahat acentası işleten Jeff Klee, havayolu şirketlerinin artan yakıt fiyatlarını dengelemek için bu yıl bilet fiyatlarını arttırdığını söylüyor: “Petrol fiyatının bir dolar artması havayolu sektörüne 1 milyar 600 milyon dolara maloluyor.”

Havayolu şirketlerinin en büyük masrafı yakıt. İşletme maliyetinin yüzde 35 ila 40‘ını yakıt oluşturuyor. Yaklaşan tatil sezonundaysa yakıt fiyatlarındaki artış, bilet fiyatlarına iyice yansıyacak. Sektör uzmanlarından George Hobica, bilet fiyatlarının bazen yüzde yüz arttığını söylüyor: ”Tüketiciler yıllardır görmedikleri bilet fiyatlarıyla karşılaşacak. Artık ucuz bilet kavramına faklı gözle bakmak gerekiyor.”

Sık sık iş seyahatine giden Ines Lormand, Houston’dan Detroit’e uçmak için aldığı bilete bin dolar ödemiş: ”Fiyatlar yükselmeye devam edecek, bu da seyahat bütçemi etkileyecek. Ne yapacağımızı bilmiyorum.”

Hong Kong’un en büyük havayolu şirketi Cathay Pacific yüksek yakıt fiyatları ve Çin ekonomisindeki zayıflama nedeniyle geçen yıl karının yüzde 61 azaldığını bildiriyor.
Yüksek yakıt fiyatlarını dengelemeye çalışan havayolları yakıt tasarrufu yapan uçaklar satın alıyor, biyoyakıt kullanma yolları arıyor.

VOA

UÇAKLA SEYAHATE ZAM ÜSTÜNE ZAM

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Bu arada ankarada gördüm tüm askeri trafikler habire ILS calışma istiyordu esenboğadan, bir hazırlık var heralde

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000