10 Eylül 2012, Pazartesi 08:34:49

UÇAKLA SEYAHAT EDENLERİ UYARDI

Dortmund Barosu avukatlarından Özkan Arıkan, uçak seferlerinde en az üç saat gecikme yaşanması halinde Avrupa Parlamentosu'nun Uçak Yolcuları Yönetmeliği'nin yedinci maddesine göre yolcuya tazminat hakkının doğduğunu söyledi.
  • THY batabilir yazan arkadaş sanırım bu tip konular ile mutlu oluyor , sizin tırnaklarınızda uzamıyordur ne kadar şanslısınız.
  • Haberin biraz daha aciklayici olmasinda fayda var. Yoksa vatandaslar bosu bosuna avukat parasi verdikleriyle kalirlar. Gecikme sebebi yolcunun tazminat alma hakkinin dogmasinda belirleyici en onemli faktorlerden biridir. Hava durumunun minima altinda olmasi gibi durumlarda sirket kesinlikle tazminat odemez, odemek zorunda degildir... Havacilik kurallari sirketin elinde olmayan sebeplerden kaynaklanan gecikmelerde kesin sureler ile belirlenmis bazi duzenlemeler getirmistir. Yolcuya yiyecek, ve gecikme durumuna gore otel ayarladigi surece yolcu hicbirsey diyemez. O aldiginiz biletlerdede bunlari hep kabul etmis oluyorsunuz.
  • Kis kapida. Haberi not etmekte fayda var. Thy tazminat odemekten batabilir

Antalya Havaalanı’nda çocukları ile birlikte hiç bir bilgi verilmeden 4 saat bekletilen Emine Turhan ve Zeynep Şeker kardeşler, kendilerinden özür bile dilenilmemesine isyan etti. Konuyla ilgili konuşan avukat Özkan Arıkan, kardeşlerin 400 Euro tazminat hakkı olduğunu söyledi.

Almanya'nın Dortmund kentinde yaşayan Ispartalı Emine Turhan ve Zeynep Şeker kardeşler, bayram tatili için gittikleri Antalya'dan dönüşte havaalanında dört saat bilgi verilmeden bekletildiklerini ve kendilerinden özür bile dilenmediğini söylediler.

Evli ve üç çocuk annesi Emine Turhan ile yine evli ve iki çocuk annesi Zeynep Şeker , başlarından geçenleri şöyle anlattılar:

"Tatil dönüşü sabaha karşı 02.00'de Antalya Havaalanı'na Dortmund'a geri dönmek için geldik. Uçağımız sabah saat 06.30'da kalkacaktı. Uçuş saati geldi ancak bizi içeriye almadılar. 09.30'da bir yetkili sandviç dağıttı. Yarım saat sonra uçağa aldılar. Toplam dört saat beklemenin ardından uçağa binebildik. Bu arada bir yetkili çıkıp bilgi vermedi. Kimseye ulaşamadık. Çocuklarla perişan olduk. Oysa uçuştan bir gün önce şirketi aradık ve bir değişikliğin olup olmadığını sorduk, cep telefon numaralarımızı bıraktık. Sorunun olmadığını , uçağın vaktinde kalkacağını söylediler."

Tazminat alınabilir

Dortmund Barosu avukatlarından Özkan Arıkan, uçak seferlerinde en az üç saat gecikme yaşanması halinde Avrupa Parlamentosu'nun Uçak Yolcuları Yönetmeliği'nin yedinci maddesine göre yolcuya tazminat hakkının doğduğunu söyledi.

Düzenlemenin Avrupa Birliği içerisinde uçuş ruhsatı olan tüm uçuş şirketlerini kapsadığını kaydeden Özkan Arıkan,

"Uçak gecikmelerinde yolcu başına 600 Euro'ya kadar tazminat almak mümkündür. Örneğin Türkiye ile Avrupa arasındaki uçuş mesafesi, bin 500 - 3 bin 500 kilometre arasındadır. Bu güzergahta 3 saatlik gecikmeden itibaren uçuş şirketi yolcu başına bilet fiyatı ne olursa olsun 400 Euro tazminat ödemekle yükümlüdür. Eğer uçuş mesafesi 3 bin 500 kilometreyi aşarsa tazminat hakkı kişi başına 600 Euro'dur " diye konuştu. (Hürriyet Avrupa)

UÇAKLA SEYAHAT EDENLERİ UYARDI

Yorumlar

mutlu mu olacaksın ? ~ 12 yıl önce
THY batabilir yazan arkadaş sanırım bu tip konular ile mutlu oluyor , sizin tırnaklarınızda uzamıyordur ne kadar şanslısınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecikme Nedeni ~ 12 yıl önce
Haberin biraz daha aciklayici olmasinda fayda var. Yoksa vatandaslar bosu bosuna avukat parasi verdikleriyle kalirlar. Gecikme sebebi yolcunun tazminat alma hakkinin dogmasinda belirleyici en onemli faktorlerden biridir. Hava durumunun minima altinda olmasi gibi durumlarda sirket kesinlikle tazminat odemez, odemek zorunda degildir... Havacilik kurallari sirketin elinde olmayan sebeplerden kaynaklanan gecikmelerde kesin sureler ile belirlenmis bazi duzenlemeler getirmistir. Yolcuya yiyecek, ve gecikme durumuna gore otel ayarladigi surece yolcu hicbirsey diyemez. O aldiginiz biletlerdede bunlari hep kabul etmis oluyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl yolcusunun dikkatine ~ 12 yıl önce
Kis kapida. Haberi not etmekte fayda var. Thy tazminat odemekten batabilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000