29 Haziran 2008, Pazar 07:33:35

Uçakla işte böyle saldıracaklar

İngiliz Daily Mail gazetesi, uzmanlara olası bir terör saldırısının nasıl gerçekleşeceğini sordu.

Senaryoya göre El Kaide özel jetle parlamento binasına nükleer bomba atmaya çalışacak. Saldırı son anda engellenecek

İngiltere hükümetinin terör danışmanı Lord Carlile QC, geçtiğimiz günlerde El Kaide’nin İngiltere’de yeni bir terör saldırısı hazırlığı içinde olduğuna dikkat çekmişti. İngiliz Daily Mail gazetesi savunma uzmanları, askeri yetkililer, atom mühendisleri ve devlet görevlilerine olası bir saldırının ne şekilde gerçekleşeceğini sordu.

İşte o senaryo:

Hedef meclis binası

Afganistan sınırında yıllardır saklanan “Şeyh” kod adlı El Kaide lideri, iş ortaklarının uyuşturucu ticaretinden elde ettiği parayla satın aldıkları 150 milyon değerindeki 40 kiloluk zenginleştirilmiş uranyuma sahiptir. Ve yeni bir eylem emri verir. Bombanın İran, Kuzey Kore ya da Sovyetlerden satın alınmış olabileceği dedikoduları yayılır. Dedikodular İngiliz gizli servisi MI6’ya ulaşır ancak bilgi ciddiye alınmaz.

Bomba İkinci Dünya Savaşı’nda Hiroşima’ya atılanın 10’da biri etkiye sahiptir. Ve patladığı takdirde 500 metrekarelik bir alanı yok edecektir, nükleer serpinti bölgeyi yıllarca yaşanmaz kılacaktır. Ürdünlü bir iş adamı, 10 milyon dolara internetten satın alınan ve ses hızına ulaşabilen küçük bir Cessna uçağı satın alır.

İntihar pilotu görevi için işgal nedeniyle İngilizlerden nefret eden, eski bir Irak Hava Kuvvetleri pilotu Iraklı gönüllü olur. Uçaktaki diğer yolcu ise Suudi petrol ticareti ile uğraştığı söylenen ancak gerçekte Pakistanlı olan bir nükleer fizikçidir. “Şeyh”, bombayı İngiliz Parlamento binasına atmaya karar verir.

İngiliz vekiller, meclisin yakınındaki sarayında dinlenen kraliçe ve kraliyet ailesi hayatını kaybedecektir. Bombayı taşıyan uçak, Pakistan üzerinden Tacikistan’a oradan da özel uçak olduğu için sıkı güvenlik işlemleri uygulanmadan İngiltere’ye girer.

Londra’da yasak hava sahasına girdiğinde bir şeylerin yanlış gittiğini anlayan İngiliz yetkililer, acil duruma geçerek hemen başbakana haber verir. Ancak başbakanın son saniyede verdiği emirle havalanan savaş uçakları, bomba patlamadan terörist uçağını füzeyle yok etmeyi başarır.

Saldırı YouTube’da

Olayda 10 kişi ölür ve 100 kişi yaralanır. Çarpışmanın görüntüleri 10 dakika içinde YouTube’da yayınlanır ancak uçağın nükleer bomba taşıdığı haberi halka duyurulmaz.

(İngiltere parlamentosu terör zanlılarının 42 gün hiçbir suçlama olmaksızın gözaltında tutulmasına olanak sağlayacak yasayı onayladı. Bu süre daha önce 21 gündü.)

Uçakla işte böyle saldıracaklar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000