14 Temmuz 2016, Perşembe 09:38:06

Uçak yolculuğunda devrim

İngiliz Reaction Engines şirketi geliştirdiği yeni nesil motorlarla 10 saatlik uçak yolculuğunu 2 saate indirmeyi hedefliyor.
  • Tabiki yalniz motor degil. Govde sistemleride. Dizay sart iyiki yazdiniz Bize hatirlatiniz Sizde buyuk bir ilerleme goruyorum Herhalde. Bu kafa ile. Bir hafta sonra ucak imal edip piyasaya surersiniz , buna supem yok basarilar,
  • Hic birinizin kafasi calismiyoki boyle alay ediyorsunuz. Siz ucaktan ne anlarsini Size ucagin sagini solunu. Nasil Tayin ediliyor Onu bile bilemesiniz , ucak nasil dizayn edilmeliki hizli ve. Cabuk gidecegi yere ulassin , buna kafa lazim Boru degil, Ben firmalari. Uyariyorum Ona gore ucak imal edilirken. Ne yapmali '
  • hah o zaman 8 bacak uçarız artık...
  • Dunyanin helyum rezervlerinin kisa bir zaman icinde tukenecegi ispatlandi. Bu durumda bu motorcu arkadaslar helyumun yerine baska bir alternatif dusunseler daha iyi olur. Buradan yetkililere sesleniyorum. Firma ingiltere`deydi degil mi? O zaman From here I am seslening to the yetkilis.
  • Sukurler olsun rabbime. Defalarca yazdim bu koseye. Onemli olan. Cok ucak uretmek degil. Onemli olan. Ucaklara hiz vermek 10 saatlik yolu 5. Saata. Indire bilirsen. Ne mutlu. Iste teknoloji budur. Hep yerinde saymak degil , tesekur ederim firmaya. Boyle bir adim atiyor, Tebrik ediyorum,
  • Ne kadar duman o kadar randuman
  • Sadece motorla mı? Yüksek hıza ulaşmak aerodinamide değişiklik ister.
  • ne kadar irtifa o kadar kısa yolculuk ..
  • Motor yapacağınıza kanat sistemini geliştirin de birazdaha hızlı gidelim belli bi hız dan sonra kanatlar kafa sallamaya başlıyor.
  • Ne yatırmış.

İngiliz Reaction Engines şirketi geliştirdiği yeni nesil motorlarla 10 saatlik uçak yolculuğunu 2 saate indirmeyi hedefliyor. Bu teknolojiyle dünyanın herhangi bir bölgesine 4 saatte ulaşılabiliyor. Projenin test uçuşları 2020'de başlayacak.

Ulaşım alanında yeni çalışmaların yapıldığını biliyoruz. Geçtiğimiz aylarda tanıtılan Hyperloop (hız yuvarı) teknolojisi bu alanda en iyi örnekler arasında yer alıyor. Bildiğimiz üzere bu teknoloji, indirgenmiş basınç borularının içinde, hava kompresörleri ve asimetrik motorlar ile hareket eden bir kapsülden oluşuyor. Kısacası bu kapsüller saatte 1300 km hıza kadar çıkabiliyor.

Hız yuvarı, raylı sistemler baz alınarak tasarlanan bir sistem. İngiliz Reaction Engines şirketi ise geliştirdiği motorla inanılmaz derecede hızlı uçaklar üretmeyi hedefliyor.

Oxfordshire merkezli şirketin ürettiği motor, havadaki oksijeni topluyor ve 'nefes alma' konumunda çalışıyor. Bunu sıvı helyum ile sıfırın altında 140 santigrat dereceye kadar soğuttuktan sonra tanklarındaki sıvı hidrojenle birleştirerek, yükseklere ve uzaya çıkmak için itici güç olarak kullanıyor.

İşte bu sayede üst düzey hızlara ulaşarak 10 saatlik bir yolculuğun 2 saate düşürülmesi hedefleniyor. Yani örnek vermek gerekirse bu sistem ile Türkiye'den ABD'ye gitmek 2,5 saat sürecek diyebiliriz. ESA'nın (Avrupa Uzay Ajansı) 11 milyon yatırım yaptığı proje 2020 yılında test edilecek. Söz konusu motor teknolojisinin ayrıca uzaya fırlatılacak araçlarda da kullanılması planlanıyor.

Uçak yolculuğunda devrim

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Santa barbara ~ 8 yıl önce
Tabiki yalniz motor degil. Govde sistemleride. Dizay sart iyiki yazdiniz Bize hatirlatiniz Sizde buyuk bir ilerleme goruyorum Herhalde. Bu kafa ile. Bir hafta sonra ucak imal edip piyasaya surersiniz , buna supem yok basarilar,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Waikiki ~ 8 yıl önce
Hic birinizin kafasi calismiyoki boyle alay ediyorsunuz. Siz ucaktan ne anlarsini Size ucagin sagini solunu. Nasil Tayin ediliyor Onu bile bilemesiniz , ucak nasil dizayn edilmeliki hizli ve. Cabuk gidecegi yere ulassin , buna kafa lazim Boru degil, Ben firmalari. Uyariyorum Ona gore ucak imal edilirken. Ne yapmali '

Yanıtla

Kalan karakter 1000
coşkun ~ 8 yıl önce
hah o zaman 8 bacak uçarız artık...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
No Helyum No vitamin ~ 8 yıl önce
Dunyanin helyum rezervlerinin kisa bir zaman icinde tukenecegi ispatlandi. Bu durumda bu motorcu arkadaslar helyumun yerine baska bir alternatif dusunseler daha iyi olur. Buradan yetkililere sesleniyorum. Firma ingiltere`deydi degil mi? O zaman From here I am seslening to the yetkilis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H ~ 8 yıl önce
Adamların da zaten kafası basmıyor iyiki hatırlattın
Siyaset ~ 8 yıl önce
Sukurler olsun rabbime. Defalarca yazdim bu koseye. Onemli olan. Cok ucak uretmek degil. Onemli olan. Ucaklara hiz vermek 10 saatlik yolu 5. Saata. Indire bilirsen. Ne mutlu. Iste teknoloji budur. Hep yerinde saymak degil , tesekur ederim firmaya. Boyle bir adim atiyor, Tebrik ediyorum,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
!!! ~ 8 yıl önce
Çok mutlu olmuş firma yöneticileri teşekkürünüzden dolayı :))
Trolley ~ 8 yıl önce
Ne kadar duman o kadar randuman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
plt ~ 8 yıl önce
Sadece motorla mı? Yüksek hıza ulaşmak aerodinamide değişiklik ister.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
irtifa ~ 8 yıl önce
ne kadar irtifa o kadar kısa yolculuk ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Motor yapacağınıza kanat sistemini geliştirin de birazdaha hızlı gidelim belli bi hız dan sonra kanatlar kafa sallamaya başlıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11 milyon ~ 8 yıl önce
Ne yatırmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000