14 Temmuz 2010, Çarşamba 14:39:13

Uçak yolculuğu sizi rahatsız mı ediyor?

Birçok insanı ya da çocuğu uçak tutar. Hareket hastalığı da denilen bu sorun hava basıncı ve iç kulaktaki dengenin bozulmasıyla kendini gösteriyor.
  • Uçakların kanatları hernekadar sert gözükseler de belli bir esnekliğe sahiptir ve uçuş sırasında hava akımları nedeniyle yukarı aşağı esnerler. Pencere kenarında oturan nice insan bu esnemeyi fark ettiğinde uçağa kötü birşeyler oluyor diye panikler. Bu nedenle zaten hassas olan bünye hepten kötü olur.
  • Tabii gunduz ucuyorsaniz. Bence daha iyi bir secim kanat ustu olan koltuklari secmek olmali. Yani ucagin asagi yukari ve saga sola hareketlerinin en az hissedildigi bolume.

Peki bu durumda hap ya da şurup kullanmaktan başka doğal olarak neler yapabilirsiniz?

İşte uçakta, arabada veya gemide mide bulantısından kurtulmanın doğal yolları:

1. Bir çeşit baharat olan 'Muskat' yiyin. Uçakta mide bulantısı hissettiğiniz anda yarım parça muskatı alıp dilinizin altına yerleştirin. Muskat sakinleştirici ve dengeleyici etkiye sahiptir. Dilinizin altına koyduğunuzda hızlı bir şekilde kan dolaşımınıza dağılır.

2. Zencefil çayı için. Eğer her zaman araç tutuyorsa, uçakta yerini aldığınızda biraz zencefil çayı için. Uçakta zencefil çayı yoksa yanınıza alın ve uçuş görevlisinden bir bardak sıcak su isteyerek kendiniz hazırlayın. Zencefilin mide bulantısını geçiren doğal bir etkisi vardır. Yanınıza zencefil kapsülü de alabilirsiniz.

3. Et ve peynir uçuş öncesi için iyi bir yemektir. Uçağa binmeden önce şeker veya karbonhidratlı yiyeceklerden uzak durun. Çünkü bunlar adrenalini aşırı yükselmesine yol açar. Uçak korkusu ve panik atak hissi verir.

4. Nane ve nane yağı uçak tutmasına ve mide bulantısına iyi gelen bir ilaçtır. Uçağa binmeden önce yanınıza alacağınız çantaya küçük bir şişede nane yağı koyun. Eğer yoksa yanınızda naneli sakız veya şeker bulundurun.

5. Buzlu su için. Sudaki buzları emmek mideyi sakinleştirir, mide bulantısına yol açabilecek asitleri seyreltir.

6. Pencere kenarına oturun. Uçakta yerinizi ayırtırken, dışarıyı izlemek için pencere kenarını tercih edin.

7. Başınızın üstünde havalandırma kanalı olmasına dikkat edin. Havalandırmanın doğrudan yüzünüze gelmesine özen gösterin. Fazladan oksijen bulantınıza iyi gelecektir.

(Zaman)
 

Uçak yolculuğu sizi rahatsız mı ediyor?

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Uçakların kanatları hernekadar sert gözükseler de belli bir esnekliğe sahiptir ve uçuş sırasında hava akımları nedeniyle yukarı aşağı esnerler. Pencere kenarında oturan nice insan bu esnemeyi fark ettiğinde uçağa kötü birşeyler oluyor diye panikler. Bu nedenle zaten hassas olan bünye hepten kötü olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Tabii gunduz ucuyorsaniz. Bence daha iyi bir secim kanat ustu olan koltuklari secmek olmali. Yani ucagin asagi yukari ve saga sola hareketlerinin en az hissedildigi bolume.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000