20 Temmuz 2013, Cumartesi 18:31:13

UÇAK YAKITINA BİLDİRİM ZORUNLULUĞU

Hava araçlarında kullanılması gereken ÖTV tutarı sıfıra indirilmiş hava yakıtlarının kara taşıtlarında yasa dışı olarak kullanılmasını önlemeye yönelik olarak akaryakıt dağıtım şirketlerine bildirim zorunluluğu getirildi.
  • Bu jet yakıtlarını hangi kara araçları yakabiliyormuş merak ettim doğrusu...
  • Sadık bir okurunuz olarak ÖZEL HABER olarak sayfalarınızda yer verdiğiniz Sertaç Haybat haberini göremiyorum. acaba ben mi bulamıyorum. yardımcı olur musunuz... Teşekkürler..
  • devletimiz hata yapmış VAKA-İ ADİYE
  • Zaten mantıklı olan buydu. ÖTV gelsin de uçakların yarısı yerde mi kalsın? Sonra vergiyi nereden alacaklar?..
  • Aynı uygulama denız yakıtlarında da var yakıtı kullansan alırken parasını ödeyeceksin sonra kullandığın kadar otv ödeve indirimini geri alacaksın. Hepsi büyü
  • Sabah haberi ilk yayınladığınızda yanlış olduğunu söyledim. Öğleden sonra bir kere daha " ÖTV YOK " başlıklı bir yorum daha yolladım, haberin yanlış olduğu, metin okunduğunda ötv ile ilgili bir gelişme olmadığına dair. İkinci yorumumdan sonra zaten haberi kaldirdiniz. Özür dilemeniz de bir büyüklük.Ama bunu ilk defa yapmıyorsunuz. Lütfen gelen haberleri kopyalayıp yapıştırmak yerine okuyup değerlendirin ki böyle durumlara düşmeyin. Benim yorumlarımlarımdan sonra haberi tekrar gözden geçirip düzelttiyseniz bir teşekkür istiyorum :)

 Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Genel Tebliği (Seri no: 26) Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

     
Buna göre, daha önce kanunla 2,5000 TL/Litre olarak belirlenen 2710.11.31.00.00 G.T.İ.P. numaralı uçak benzini, 2710.11.70.00.00 G.T.İ.P. numaralı benzin tipi jet yakıtı ve 2710.19.21.00.00 G.T.İ.P. numaralı jet yakıtının (kerosen), ÖTV tutarları Bakanlar Kurulu kararları ile yüzde sıfır olarak uygulanıyor.
     
Tebliğle hava araçlarında kullanılması gereken ÖTV tutarı sıfıra indirilmiş hava yakıtlarının kara taşıtlarında yasa dışı olarak kullanılmasını önlemeye yönelik olarak akaryakıt dağıtım şirketlerine bildirim zorunluluğu getirildi. Petrol dağıtıcıları, rafinericilerden satın aldıkları hava yakıtlarının teslimlerine ilişkin, "Rafinericiden Satın Alınan Hava Yakıtlarının Teslimine İlişkin Bildirim Formu"nu Gelir İdaresi Başkanlığının "www.gib.gov.tr" web adresinde hizmet veren İnternet Vergi Dairesi/Kurumlar-Gelir Vergi Dairesine gönderecekler. Bu bildirim formu, her ayın ilk ve ikinci 15 günlük dönemlerini kapsayacak şekilde yapılan teslimler için düzenlenecek ve bu dönemleri takip eden 10'uncu günün akşamına kadar gönderilecek.

CEZASI VAR
     
Bu amaçla, bildirim formuna konu hava yakıtlarını teslim eden dağıtıcılar, vergi dairelerinden kullanıcı kodu ve kişisel şifre alacaklar.

İnternet ortamında düzenlenen bildirimler, onaylanmak ve vergi dairelerinden temin edilen kişisel şifre ve kullanıcı kodu kullanılmak suretiyle Başkanlığın internet vergi dairesine gönderilecek. Gelir İdaresi Başkanlığınca gerekli görülmesi halinde bu bildirim formunun içeriğinde değişiklikler yapılabilecek.
     
Bu bildirim formlarını süresinde göndermeyenler hakkında 213 sayılı Vergi Usul Kanunu hükümleri uyarınca özel usulsüzlük cezası uygulanacak.(Hürriyet)

Editörün notu: Sabah saatlerinde devletin resmi kurumu Anadolu Ajansı, sözkonusu kararla ilgili olarak 'Uçaklara ÖTV zammı' şeklinde haber geçmiştir. Airporthaber dışında ulusal bir çok yayın organı haberi sayfalarına taşımıştır. Ancak içerik yanlış anlaşıldığından bir süre haber düzeltilerek yeniden yayına verilmiştir. Airporthaber olarak bizim dışımızda gelişen bu hatadan dolayı okurlarımızdan özür dileriz.

UÇAK YAKITINA BİLDİRİM ZORUNLULUĞU

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 11 yıl önce
Bu jet yakıtlarını hangi kara araçları yakabiliyormuş merak ettim doğrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
10 litre benzine 1 litre olacak şekilde jet a-1 karıştırabilirsiniz.Yalnız küçük hacimli motorda denemeyin zarar verebilir...
dizel ~ 11 yıl önce
140 litre jet a 1 icine 8 kilo motor yagi atarsaniz. bidiginiz dizele cok yakin bir yakit elde edersiniz. bu yuzden kacak yakit uretenlerin gozdesidir. benzinli motora sakin karistirmayin motoru elinize alirsiniz.))
JET 1 A ~ 11 yıl önce
Sadık bir okurunuz olarak ÖZEL HABER olarak sayfalarınızda yer verdiğiniz Sertaç Haybat haberini göremiyorum. acaba ben mi bulamıyorum. yardımcı olur musunuz... Teşekkürler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
necip devletimiz ~ 11 yıl önce
devletimiz hata yapmış VAKA-İ ADİYE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oh beee... ~ 11 yıl önce
Zaten mantıklı olan buydu. ÖTV gelsin de uçakların yarısı yerde mi kalsın? Sonra vergiyi nereden alacaklar?..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 11 yıl önce
Aynı uygulama denız yakıtlarında da var yakıtı kullansan alırken parasını ödeyeceksin sonra kullandığın kadar otv ödeve indirimini geri alacaksın. Hepsi büyü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkür varmı? ~ 11 yıl önce
Sabah haberi ilk yayınladığınızda yanlış olduğunu söyledim. Öğleden sonra bir kere daha " ÖTV YOK " başlıklı bir yorum daha yolladım, haberin yanlış olduğu, metin okunduğunda ötv ile ilgili bir gelişme olmadığına dair. İkinci yorumumdan sonra zaten haberi kaldirdiniz. Özür dilemeniz de bir büyüklük.Ama bunu ilk defa yapmıyorsunuz. Lütfen gelen haberleri kopyalayıp yapıştırmak yerine okuyup değerlendirin ki böyle durumlara düşmeyin. Benim yorumlarımlarımdan sonra haberi tekrar gözden geçirip düzelttiyseniz bir teşekkür istiyorum :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000