11 Ekim 2009, Pazar 14:07:03

Uçak vetosu İsrail basınını karıştırdı!

Türkiye geçen hafta Anadolu Kartalı tatbikatında İsrail uçaklarının katılmasını veto etmesi İsrail basınında yankı buldu...
  • Geçen sene Suriyeyi bombalayıp harici yakıt tankını bizim topraklara bırakan israil uçaklarını karadan havaya füze veya F16 larınla düşür , yani önce vatan toprağını koru sonra gazzeye yapılan saldırılara karşı tavır koy. Adam ülkemizin toprağına yakıt tankını atıp gidiyor . Sen ne yaptın? Ananıd a al git mi dedin? ( Pardon Tankını da al git olacaktı )
  • işte bu ya diplomasi budur.dik duracaksın dikleşmeyeceksin
  • siz gidin acik deniz de yapin tatbikatinizi.

Gazze işgali nedeniyle bozulan Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerde yeni bir sorun yaşanıyor. Türkiye'nin, bu hafta için planlanan "Anadolu Kartalı" tatbikatını iptal etmesi, iki ülke arasındaki "gerginliklerin devam ettiğinin yeni bir işareti" olarak yorumlandı. İsrailli askeri yetkililer de, "Türkiye, tatbikatı, ABD'nin, İsrail'in dışlanması halinde katılmayacağını söylemesi üzerine, iptal ettiği"ni de öne sürdüler.

Türkiye'nin, ABD, İtalya ve diğer NATO güçlerinin de katılması öngörülen "Anadolu Kartalı" tatbikatını iptal etmesi İsrail'de yankı buldu. İsrailli medya, Türkiye'nin kararını "Ankara ile İsrail arasındaki gerginliklerin sürdüğünü yeni bir işareti" olarak yazdı

Yediot gazetesince yayımlanan habere göre, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü Amit Zarouk tatbikatın iptal edildiğini doğrularken kararın, sadece bu defa için mi, yada sonraki yıllar için de geçerli olup olmadığının bilinmediğini söyledi.

Habere göre, İsrailli askeri yetkililer de, "Türkiye'nin, tatbikatı, ABD'nin İsrail'in dışlanması halinde katılmayacağını söylemesi üzerine iptal ettiği"ni öne sürdüler.
Bu arada, Jerusalem Post'a konuşan İsrailli askeri yetkililer ise, Türkiye'nin "Anadolu Kartalı"nın iptal edildiğini, İsrail'e geçen hafta bildirdiğini belirttiler. Aynı yetkililer, Türkiye'nin, gerekçe olarak da İsrail'in, tatbikata göndereceği uçakların, "Gazze Operasyonu sırasında Hamas hedeflerini bombalamış olduğunu" gösterdiğini de kaydettiler.

Gazete, "Anadolu Kartalı" ilk olarak Türkiye, İsrail ve ABD'nin katılımıyla 2001 yılında icra edildiğini, İsrail'in tatbikatta son olarak Eylül 2008'de yer aldığı ancak İsrailli uçakların, iki ülke arasında yükselen gerginlikler nedeniyle Gazze işgalinden bu yana Türkiye'de uçmadığını kaydetti.

Dünya Merkezi

Uçak vetosu İsrail basınını karıştırdı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Geçen sene Suriyeyi bombalayıp harici yakıt tankını bizim topraklara bırakan israil uçaklarını karadan havaya füze veya F16 larınla düşür , yani önce vatan toprağını koru sonra gazzeye yapılan saldırılara karşı tavır koy. Adam ülkemizin toprağına yakıt tankını atıp gidiyor . Sen ne yaptın? Ananıd a al git mi dedin? ( Pardon Tankını da al git olacaktı )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
işte bu ya diplomasi budur.dik duracaksın dikleşmeyeceksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
siz gidin acik deniz de yapin tatbikatinizi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000