19 Ekim 2009, Pazartesi 14:04:13

Uçak üreticisi havayoluna ortak olmak istiyor

Çin’in ticari uçak üreticisi Comac, 30 adet Comac ARJ21 siparişi vermeyi planlayan Sichuan merkezli United Eagle Airlines’ın en büyük hissedarı olmayı amaçlıyor.

United Eagle’ın %76 hissesine sahip olan Sichuan Airlines grubundan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Comac’ın %48 oranında hisse almayı planladığını ve eğer bu gerçekleşirse Sichuan Airlines grubunun elindeki hisse oranının %40.97 olacağını belirtti. Yetkili kişi ayrıca Chengdu’daki yerel bir şirketin de geriye kalan %11.03 oranındaki hisseyi almayı planladığını da sözlerine ekledi. Çin’deki kaynaklara göre bu yerel şirket Sichuan Communication Investment Group. Comac, United Eagle’ın en büyük hissedarı olmayı planlarken United Eagle Airlines da ilkinin teslimatı 2010 sonları olacak şekilde 30 adet Comac ARJ21-700 siparişi vermeyi planladığı belirtildi. ARJ21-700, Comac’ın üretmeyi planladığı ve sertifikasyonunu tamamlama aşamasında olduğu yeni bir uçak türü.

Çin merkezli Kunpeng Airlines, şu an için ARJ21’in en büyük müşterisi konumunda ve ilk uçağını 2010 sonlarında teslim alacak.

United Eagle Airlines, ilk olarak 2005 yılında faaliyete başlayan ve Çin’in ilk özel havayolu şirketi ünvanını elinde bulunduran, filosunda Airbus A320 uçaklarını işleten küçük bir havayolu şirketi konumunda. United Eagle yaşadığı ekonomik sıkıntılardan dolayı bu yılın Mart ayında çoğunluk hissesi Sichuan Airlines grubuna satıldı.

Comac’ın United Eagle’ı satın almak istemesinin nedeni üreteceği Çin malı yolcu uçaklarının hazır bir müşterisini elinde bulundurmak.

Uçak üreticisi havayoluna ortak olmak istiyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000