10 Mayıs 2014, Cumartesi 09:07:14

"UÇAK ÜRETENLERİN HİÇBİR TANESİ MOTOR ÜRETMİYOR"

Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, “Birileri bir şey yapmaya kalktığı vakit devamlı engeller çıkıyor” dedi. Zorlu, gelecekte savaş uçaklarının insansız olacağını söyledi.
  • Destek aldı veya almadı.Birşeyler yapmak için uğraşması daha önemli. Koskoca Türkiye Cumhuriyetin'de yıllarca teşvik alıpta hiç bir şey üretmeyenleri eleştirin teşviklerin üstüne yatanları yuhalayın
  • TSK nın yabancı firmalar ihaleye giremez şartından sonra İsrailin size İHA teknoloji verdiği doğrumu? Verdiyse neden verdi?
  • Teşvik almadin tabi caniiim. Gecen ramazan 1 milyon erzak kolisini hayir olsun diye AKP'ye hazirlayip verdiniz. Fatih projesinde de aldiniz ihaleyi
  • Evet teşvik almadiniz ama projenin parasini ssm ödemiyor galiba :) sanki cebinden hayrina yapiyormuş gibi konuşmamak lazim.
  • Devletten destek alınmadı dogrudur. Aksini söyleyen ispatlasin lütfen
  • Destek almış veya almamış, önemli olan geliştirilebilir bir ürünün ortaya çıkması ve milli olması..
  • Demek ki neymis? Tesvik almadan da olabiliyormus.
  • Gelecek degil, Savas ucaklari simdi bile insansiz, istikbal artik Drone larda, bunu gorup buna yatirim yapan kazanacaktir, ulkede kazanacaktir
  • adam haklı ne airbus ne boeing üretmiyor ama ülkelerindeki motor üreticilerini kullanıyor. Ülkemizde farklı firmalar motor üretimine bir an evvel başlamalı zira havacılık sektörünü çok hareketli günler bekliyor.

Manisa Genç İşadamları Derneği'nin (MAGİAD), Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) ve Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) işbirliğiyle bu yıl ikincisini düzenlediği Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor toplantısının konuğu Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu oldu.

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda konuşan Zorlu, öğrencilerle tecrübelerini paylaştı. Konuşmasında İnsansız Hava Uçağı (İHA) hakkında bilgi veren Zorlu, “Ağabeyimin damadı uçak mühendisiydi. Acaba uçak yapabilir miyiz? dedim. Ve biz bugün insansız uçağını yaptık ve uçurduk. 'Uçak yapmak nereden geldi aklınıza' diye soru gelebilir. Uçak üretenlerin hiçbir tanesi uçak motoru üretmiyor. 10 sene oldu ve üç sene önce uçağımızı uçurmuştuk" dedi.

Türkiye’de girişimci olduğunu ama girişimciye destek olmadığını anlatan Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Birileri bir şey yapmaya kalktığı vakit devamlı engel çıkıyor. Bugün bu insansız uçak, inşallah gelecekte de savaş uçakları insansız olacak. Bunu Amerika açıkladı. Bizde bugün bir ucundan tuttuk. Bunu 'Ahmet Bey bir şeyleriniz vardı yaptınız' derseniz, inanın biz hiçbir teşvik almadık. Kendi bünyemizde 30-40 milyon dolar para harcadık. Uçağımız da geçen hafta uçtu ve deneme uçuşlarına devam edecek. Hem de silah atılabilen ve silah atabilecek uçak dizayn ettik. İnşallah bu Türkiye’nin gururu olacak.”

"UÇAK ÜRETENLERİN HİÇBİR TANESİ MOTOR ÜRETMİYOR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

bmx ~ 10 yıl önce
Destek aldı veya almadı.Birşeyler yapmak için uğraşması daha önemli. Koskoca Türkiye Cumhuriyetin'de yıllarca teşvik alıpta hiç bir şey üretmeyenleri eleştirin teşviklerin üstüne yatanları yuhalayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zorluya ~ 10 yıl önce
TSK nın yabancı firmalar ihaleye giremez şartından sonra İsrailin size İHA teknoloji verdiği doğrumu? Verdiyse neden verdi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Teşvik almadin tabi caniiim. Gecen ramazan 1 milyon erzak kolisini hayir olsun diye AKP'ye hazirlayip verdiniz. Fatih projesinde de aldiniz ihaleyi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Evet teşvik almadiniz ama projenin parasini ssm ödemiyor galiba :) sanki cebinden hayrina yapiyormuş gibi konuşmamak lazim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Wolverine ~ 10 yıl önce
Devletten destek alınmadı dogrudur. Aksini söyleyen ispatlasin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Destek almış veya almamış, önemli olan geliştirilebilir bir ürünün ortaya çıkması ve milli olması..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Demek ki neymis? Tesvik almadan da olabiliyormus.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz ~ 10 yıl önce
Ya bilmiyor ya da doğru konuşmuyor Nazif bey. Devletten büyük miktarda destek aldıklarını bizzat biliyorum. Zaten devlet desteği alarak girdiler sektöre. Çalışan herkes bunu bilir.
Guzel tespit ~ 10 yıl önce
Gelecek degil, Savas ucaklari simdi bile insansiz, istikbal artik Drone larda, bunu gorup buna yatirim yapan kazanacaktir, ulkede kazanacaktir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
nicksizim ~ 10 yıl önce
adam haklı ne airbus ne boeing üretmiyor ama ülkelerindeki motor üreticilerini kullanıyor. Ülkemizde farklı firmalar motor üretimine bir an evvel başlamalı zira havacılık sektörünü çok hareketli günler bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000