07 Kasım 2012, Çarşamba 09:33:23

UÇAK TEKNİSYENİNİ DİRİ DİRİ GÖMDÜLER!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Arda Akın, Olay Yeri adını verdiği köşesinde bugün bir uçak teknisyenini konu aldı. Akın, uçak teknisyeninin nasıl diri diri gömüldüğünü ayrıntılarıyla anlattı.
  • ALLAH KAHRETSIN.SU INSanlar kadar acaip igrenc mahluklar varmi.idam tabiki hem de kac kere.bunlari idam etmek zevktir bence.obur dunyaya birakmamak lazim cunki bunlar gibiler baskalarina da gene yapacaktir.iste hayvanlari cok seviyorum vede onlara tapiyorum.cunki hic bir seyi planlive zevk alarak yapmiyorlar keske hayvan olarak yaratilsaydim.bunlari tabiki yaradan bilir.ama genede hayvanlara ozenmemek elimde degillllllll
  • arkadaslar ıdam etmıceksın ıdam edıp de kurtaracakısınız bunları tek odalı hucreye tıkıcaksın muheppet vereceksın gunes ısıgını gostermıceksın yemek 4 5 gunde bır vereceksın ıcıne bol bol tuz atacaksın cıgerlrını kurtacaksın 2 3 gunde bır yudum su vereceksın nasılsa bu sartlarda hastalık kapıp yavas yavas olur ıdam bır anlık acı bu sureklı
  • Faillerin aile terbiyesi, aymaz ülke eğitimcilerinin eğitimi, medyanın akşam sabah reklamlarında ve asıllarında beyinlere işlenen canice kültür de, ne insan emeği tanımayı ne insanca iletişim ve dostluk-dayanışma kurmayı ve ne de işleyen dünya düzenine saygılı olmayı sağlıyor. Yukarıda sıralanan eğitim-öğretim-kültür kaynaklarının derhal insancıl ve ülke çıkarları doğrultusunda düzeltilmesine, aynı zamanda geçmişinden aldıkları canice kültür icracılarının her fiilerinde ve mümkünse anında cennetle ödüllendirilmelerine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin çalışan ve üreten insanlarının hapishanelerdeki canileri ve fırsatında çıkıp gene aynı canilikleri yapacak canavarları besleme mecburiyeti olmamalı. Diğer yönden; güvenlik yetkililerinin kullandığı argümanların da cin medyacılarla deşifre edilmeleri ise sonraki canilerin önlemlerle devam etmelerine yardımcı oluyor. Medyacılara da çeki-düzen verilmesi gerektiğine inanıyorum. Basiret ya yetkililer!!!!!!
  • okurken gözyaşlarımı tutamadım.allah eşine sonsuz sabırlar versin.Rahmetliyede cennetin en üst makamını nasip etsin.ölen ölüyor ama eşi bu satırları okurken neler hissetti kimbilir. ben bile dayanamadım içim acıdı ağladım.allahın rahmeti ne kadar büyükse azabıda o kadar büyüktür.bu caniler bu dünyada hakettiği cezayı göremiyor ama öbür dünyada sonsuz bir azap çekicekler tek tesellim bu oldu satırları okurken.allah düşmanımın başına vermesin böyle bir acıyı.
  • Tek çözüm İdam
  • Umarim her ne sekilde iceri girsede adalet duygusu olan insanlar bu serefsizleride ayni sekilde sisleyerek oldururler.
  • ağırlaştırılmış müebbetin karşılığı idam olmaşıdır...
  • İdam, idam idam....
  • Allah belalarını versin bu köpeklerin hiçmi vicdan yok nasıl bir dünyada yaşıyoruz. Rabbimin yarattığı şeytan bile belki böyle eziyet yapmaz.
  • böyle insanlara idam kararı verilmeli bu kurban hepimiz olabilirz böyle aşağlık canileri yaşatmamalı.. bu dünydada aynı acı yapılmalı zaten öteki dünyada da bu tip kişilere korkunç azap mutlaka olucaktır..

32 yıllık hayatı acılarla doluydu Hafız Koca’nın. 1 yaşında babasını, 6 yaşında annesini kaybetti. Amcası kendi çocuklarından ayırt etmeden büyüttü yeğenini, okuttu, sevdiği kadınla evlendirdi. Genç yaşta baba olduktan sonra tek hayali bir ev sahibi olabilmekti Hafız’ın. İşte bu hayal talihsiz gencin ölümünün başlangıcını hazırladı. 2006 yılında uçak teknisyeni Hafız Koca’nın diri diri toprağa gömülerek öldürüldüğü vahşi cinayetin ayrıntıları...

Hafız bir yaşında babasını, 6 yaşında annesini kaybettiğinde, yaşadığı acılara isyan edip gözyaşı dökemeyecek kadar küçüktü. O’na amcası Yavuz Selim Koca sahip çıktı. Yeğenini, çocuklarından ayırt etmeden büyütmek için söz verdi kendi kendine. Öyle de yaptı. Hafız’a amca değil, baba oldu. Mütevazi hayatlarında yer verdiği yeğenine, eğitimini tamamlayana kadar destek oldu.

Okulu bitirdi iş buldu evlendi

Sivil Havacılık Meslek Yüksek Okulu’nu bitiren Hafız, F-16 uçaklarının elektrik parçalarının yapıldığı şirkette iş buldu kendine. Artık, baba bildiği amcasına yük olmak istemiyor, evlenip çocuk sahibi olmanın hayalini kuruyordu. 26 yaşında arkadaşları aracılığıyla tanıştığı Canan’la evlenen Hafız, iki yıl sonra babalık duygusunu yaşadı. Oğulları dünyaya geldikten 4 yıl sonra, Koca çifti bir ev almaya karar verdi. Yıllarca çalışıp biriktirdikleri parayla satın aldıkları arabayı satacaklar, bankadan kredi çekip Ankara Eryaman’da beğendikleri kooperatif evini satın alacaklardı.

İnternet sitesine ilan verdi

2006 yılı Mart ayının ilk günlerinde Hafız, ev hayallerini gerçekleştirmek için aracını satmak üzere bir internet sitesine ilan verdi. 7 Mart akşamı Hafız’ı Ankara Kalecik’te yaşayan Mustafa Değirmenci aradı. Değirmenci, Hafız’a aracı Kalecik’e getirmesi halinde kontrollerini yaptırıp satın alabileceğini söyledi. Hafız, kendisi için hazırlanan inanılmaz tuzaktan habersiz hiç tanımadığı Değirmenci’nin bu teklifini kabul etti. Eşine arabaya alıcı çıktığı müjdesini veren genç adam, ertesi sabah önce iş yerine gitti ardından öğle saatlerinde Kalecik’e doğru yola çıktı. Bir saat süren yolculuğun ardından 30 yaşındaki Mustafa Değirmenci, amcasının oğlu Caner Değirmenci ve 17 yaşındaki Gökhan A. ile buluşan Hafız, üç gençle önce çay içip bir süre sohbet etti. Mustafa Değirmenci, hazırladıkları şeytani planı uygulamak üzere Hafız’a, “Arabayı ustamıza göstermek istiyoruz. Kınık Köyü’ne kadar gidebilir miyiz?” diye sordu. Hafız bu teklifi kabul etti.

“Seni öldürürüz”

Aracı denemek için köy yolunda Mustafa Değirmenci kullanmaya başladı. Birkaç kilometre yol gidildikten sonra arka koltukta oturan Caner Değirmenci, cebinden çıkardığı göz yaşartıcı spreyi, ön koltukta oturan Hafız’ın yüzüne sıktı. Olup bitene anlam veremeyen ve acıyla yüzünü kapatan Hafız, “Ne oluyor? Yüzüme ne sıktınız?” deyip arabadan inmeye çalıştı. Genç adamı kolundan tutan Mustafa Değirmenci, “Şimdi ilçeye geri döneceğiz ve sana bir kuruş para vermeden arabanın satışını noterden bize vereceksin. Eğer sorun çıkarırsan seni öldürürüz” diyerek tehdit etti.

Noterden satış vekaleti aldılar

Ölüm korkusuyla teklifi kabul eden Hafız, beraberindeki üç kişiyle notere gitti. Ne yapacağını bilemiyor, yardıma ihtiyacı olduğunu gözüyle çevredekilere anlatmaya çalışıyordu. Ancak hiç kimse uçak teknisyeninin her saniye ölüme bir adım daha yaklaştığının farkında değildi. 23 bin TL’ye satışa çıkardığı aracını hiç para almadan Mustafa Değirmenci’ye devreden Hafız, noter çıkışında üç kişiye, “Artık beni bırakın evime gideyim. Söz veriyorum kimseye bu olayı anlatmayacağım. Polise gitmeyeceğim” diyerek yalvarmaya başladı.

Ancak gözü dönmüş üç canavar Hafız’ın böyle elini kolunu sallayarak gitmesine izin vermedi. Genç adamı yeniden arabaya bindiren caniler, ellerini arkadan telle bağlayarak, defalarca, “Seni bırakacağız sakın korkma. Sakın bize zorluk çıkarma” diyerek uyarıda bulunuyordu.

Mezarını kazdılar

Hafız yaşadığı korkuyla sesini dahi çıkarmıyor, ölümünün yaklaştığını hissederek, aklından sadece eşini ve 5 yaşındaki oğlunu geçiriyordu.  Boş bir araziye gelindiğinde Mustafa Değirmenci, Hafız’la araçta kalırken, Caner Değirmenci ve Gökhan E., Gökdere Köyü´ndeki tanıdıklarından aldıkları kazma ve kürekle toprağı açmaya başladı.

Bu sırada Hafız’a sigara ikram eden Mustafa, “Merak etme seni öldürmeyeceğiz. Sadece beline kadar gömüp, kurtulabileceğin şekilde bırakacağız” dedi. Hafız, “Ben küçük yaşta babamı ve annemi kaybettim. Oğlumun da benim gibi babasız büyümesini istemiyorum. Ne olur bırakın gideyim” diyerek yalvarmaya başladı.

“Nefes alamıyorum”

Bir süre sonra toprakta Hafız’ın sığabileceği kadar alan kazan Caner ve Gökhan, işleri bittikten sonra yeniden arabaya döndü. Elleri arkadan bağlanan genç adam, ölüm çukuruna indirildi. Göğsüne kadar gömülen Hafız, bir ara, “Arkadaşlar yapmayın nefes alamıyorum” deyip çukurdan çıkarmalarını istedi. Bu sırada Mustafa belinden bir bıçak çıkarıp, amca oğlu olan Caner’e uzattı. Katil, Caner’e, “Bana sadakatini göstermek istiyorsan, bu adamın kafasını kes” dedi. Ancak Caner, “Ben böyle bir şey yapamam” cevabını verdi. Bunun üzerine Mustafa, bıçağı bu kez Gökhan’a uzatarak kendisine sadakatini göstermesini istedi. Gökhan’dan da olumsuz yanıt alan Mustafa, sinirlenerek araca döndü. Birkaç dakika sonra Hafız’a ait cep telefonuyla çukurun başına dönen Mustafa, “Al bu telefonu ve eşini ara. Ona aracı sattığını ve parayı aldığını anlat.. Birkaç saat sonra eve geleceğini söyle” dedi.

Eşi son kez sesini duydu

Kendisinden istenenleri harfiyen yerine getiren genç adam, kurtulma umuduyla canilerin son isteğini de yerine getirdi. Eşini arayan Hafız, aracı sattığını anlattıktan sonra, “Seni ve oğlumu çok özledim. Yoldayım geliyorum” dedikten sonra telefonu kapattı.

Cinayeti işlemeleri için artık önlerinde hiçbir engel kalmadığını düşünen Mustafa, önce genç adamın gözünü bir havluyla kapattı. Ardından Hafız’ın kafasını toprağa doğru itmeye başladı. Bu sırada Caner’e dönen Mustafa, “Hadi, ne bakıyorsun?” dedi. Caner, aracın arkasından aldığı kürekle, Hafızın kafasına toprak atmaya başladı. Nefes almakta iyice zorlanan talihsiz adam diri diri ölüme gideken, sadece “Kafama sıkın, kafama sıkın” diye tekrarlamaya başladı.

Diri diri öldü

Dakikalar sonra vücudu tamamen toprak altında kalan Hafız artık hayatını tamamen kaybetmişti. Hafız’ın öldüğünden emin olan üç cani, mezarın yerinin belli olmaması için toprağı düzelttikten sonra, olay yerinden ayrıldı. Caniler ertesi gün için buluşma yeri ve saati için anlaşarak evlerine döndü.

Akşam olmasına rağmen kocası eve dönmeyen ve cep telefonuna ulaşamayan Canan durumu amca Yavuz Selim Koca’ya anlattı. Yeğeninin arabayı sattıktan sonra üzerinde para olduğunu ve başına bir şey gelebileceğini düşünen amca, soluğu karakolda alarak kayıp başvurusunda bulundu. Savcılığın talimatıyla polisler Hafız’ın bulunması için hemen harekete geçti.

Arabayı satıp parayı paylaştılar

Cinayetten bir gün sonra sabah erken saatte bir araya gelen üç katil, arabayı Çorum’da bir galeriye 23 bin TL karşılığında sattı. 7 bin TL nakit para alan katiller, paranın geri kalanıyla da farklı bir otomobil alarak Kalecik’e geri döndü. Paranın büyük bir bölümünü Mustafa alırken, Gökhan ve Caner’e 1300 TL’yi bölüştürdü. Satın aldıkları arabaya da ortak olduklarını söyledi.

Cinayeti jandarma çözdü

Soruşturmayı yürüten polisler, Hafız’ın cep telefonu sinyallerinin son olarak, Kalecik’e bağlı Gökdere Köyü yakınlarında baz istasyonuna düştüğünü tespit etti. Bölgenin jandarmaya ait olması üzerine bilgiler, Kalecik İlçe Jandarma Komutanlığı ile paylaşıldı. Dedektifler Hafız’ın ölmeden dakikalar önce eşiyle yaptığı konuşma sırasında, arabasını satın alan Mustafa Değirmenci’nin cep telefonu sinyallerinin de aynı yerden baz istasyonuna düştüğünü belirledi. Bölgedeki köylülerin bilgisine başvuran jandarma, Hafız’a ait araç içinde Mustafa dışında iki kişinin daha bulunduğu bilgisine ulaştı. 12 Mart 2006 gecesi Mustafa Değirmenci, Caner Değirmenci ve Gökhan E. gözaltına alındı.

Üç katil, jandarmada yapılan çapraz sorguda cinayeti işlediklerini itiraf etti. Cesedin gömülü olduğu yeri jandarmaya gösteren katiller, burada cinayeti nasıl işlediklerini anlatarak birbirlerini suçladılar. Uzman ekipleri topraktan çıkardığı Hafız’ın cesedi, otopsi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi.

Amca çocuklarına ağırlaştırılmış müebbet

İki yıl süren yargılama sürecinin sonunda Mustafa Değirmenci ve Caner Değirmenci “tasarlayarak, canavarca hisle ve eziyet çektirerek adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse, gasp suçundan ise 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Gökhan E. ise olay tarihinde 18 yaşından küçük olduğu için  hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, 10 yıl hapis cezasına çevrildi.

Arda AKIN
HÜRRİYET

UÇAK TEKNİSYENİNİ DİRİ DİRİ GÖMDÜLER!

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

G.U ~ 11 yıl önce
ALLAH KAHRETSIN.SU INSanlar kadar acaip igrenc mahluklar varmi.idam tabiki hem de kac kere.bunlari idam etmek zevktir bence.obur dunyaya birakmamak lazim cunki bunlar gibiler baskalarina da gene yapacaktir.iste hayvanlari cok seviyorum vede onlara tapiyorum.cunki hic bir seyi planlive zevk alarak yapmiyorlar keske hayvan olarak yaratilsaydim.bunlari tabiki yaradan bilir.ama genede hayvanlara ozenmemek elimde degillllllll

Yanıtla

Kalan karakter 1000
idam degil ~ 11 yıl önce
arkadaslar ıdam etmıceksın ıdam edıp de kurtaracakısınız bunları tek odalı hucreye tıkıcaksın muheppet vereceksın gunes ısıgını gostermıceksın yemek 4 5 gunde bır vereceksın ıcıne bol bol tuz atacaksın cıgerlrını kurtacaksın 2 3 gunde bır yudum su vereceksın nasılsa bu sartlarda hastalık kapıp yavas yavas olur ıdam bır anlık acı bu sureklı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Örkın ~ 11 yıl önce
Faillerin aile terbiyesi, aymaz ülke eğitimcilerinin eğitimi, medyanın akşam sabah reklamlarında ve asıllarında beyinlere işlenen canice kültür de, ne insan emeği tanımayı ne insanca iletişim ve dostluk-dayanışma kurmayı ve ne de işleyen dünya düzenine saygılı olmayı sağlıyor. Yukarıda sıralanan eğitim-öğretim-kültür kaynaklarının derhal insancıl ve ülke çıkarları doğrultusunda düzeltilmesine, aynı zamanda geçmişinden aldıkları canice kültür icracılarının her fiilerinde ve mümkünse anında cennetle ödüllendirilmelerine ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Bu ülkenin çalışan ve üreten insanlarının hapishanelerdeki canileri ve fırsatında çıkıp gene aynı canilikleri yapacak canavarları besleme mecburiyeti olmamalı. Diğer yönden; güvenlik yetkililerinin kullandığı argümanların da cin medyacılarla deşifre edilmeleri ise sonraki canilerin önlemlerle devam etmelerine yardımcı oluyor. Medyacılara da çeki-düzen verilmesi gerektiğine inanıyorum. Basiret ya yetkililer!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
allahın adaleti. ~ 11 yıl önce
okurken gözyaşlarımı tutamadım.allah eşine sonsuz sabırlar versin.Rahmetliyede cennetin en üst makamını nasip etsin.ölen ölüyor ama eşi bu satırları okurken neler hissetti kimbilir. ben bile dayanamadım içim acıdı ağladım.allahın rahmeti ne kadar büyükse azabıda o kadar büyüktür.bu caniler bu dünyada hakettiği cezayı göremiyor ama öbür dünyada sonsuz bir azap çekicekler tek tesellim bu oldu satırları okurken.allah düşmanımın başına vermesin böyle bir acıyı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Allah rahmet eylesin ~ 11 yıl önce
Tek çözüm İdam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 11 yıl önce
Umarim her ne sekilde iceri girsede adalet duygusu olan insanlar bu serefsizleride ayni sekilde sisleyerek oldururler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasas ~ 11 yıl önce
ağırlaştırılmış müebbetin karşılığı idam olmaşıdır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 11 yıl önce
İdam, idam idam....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sekoli ~ 11 yıl önce
Allah belalarını versin bu köpeklerin hiçmi vicdan yok nasıl bir dünyada yaşıyoruz. Rabbimin yarattığı şeytan bile belki böyle eziyet yapmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gu ~ 11 yıl önce
hop dur bakalim.ne kopegi.sen bir kopegin diger bir kopege boyle bir is yaptigini duydunmu.hic sen nasil bir kopecigi ki sena vefali saygili insan denen mahlukatla bir tutarsin kendine gel ve tum hayvanciklardan ozur dile
idam olmalı ~ 11 yıl önce
böyle insanlara idam kararı verilmeli bu kurban hepimiz olabilirz böyle aşağlık canileri yaşatmamalı.. bu dünydada aynı acı yapılmalı zaten öteki dünyada da bu tip kişilere korkunç azap mutlaka olucaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000