18 Aralık 2011, Pazar 09:09:26

UÇAK TEKNİSYENİ OLMAK İSTEYEN TEK KIZ O

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2 yıllık programı Uçak Teknolojisi Programı'nda eğitim gören İzmirli Gamze Atagüçlü, 60 öğrenci içinde tek kız öğrenci olarak dikkat çekiyor.
  • sevgili arkadaşlar yorum yaparken dikkat etmeliyiz.Çünkü bir arkadaş demiş ki üretim diye bir şey yok birincisi uçak teknolojilerinde üretilen kablo v.s kim üretiyor sanıyorsunuz lütfen bilgisizce yorumlar yapmayalım.Arkadaşımıza başarıların devamını diliyorum.TEBRİKLER
  • İzmirde açılan EgeMYO Uçak bölümünde ilk ve tek bayan olarak okumak gerçekten başarı burada yorum yapan arkadaşlar biraz acımasızca eleştiri yapmışlar rencide edici sözler yazmışlar burada haber olmak bu arkadaşımızın suçu değil biraz yapıcı olmak gerekmezmi .Cesaret başarıyı getirir Bayan arkadaşımıza başarılar dileriz.
  • airporthaber bu da haber mi şimdi? on yıllardır bu işiin okullarından mezun olan kızlara ayıp etmişsiniz. Bir tanıdığın kızı olsa gerek.
  • bu yorumu 3. kez yazıyorum umarım bu sefer yayınlarsınız..bu kız ilk bayan teknisyen olacak arkadaş değil:)))
  • Bir ege kalmıştı bölüm açmayan.çok güzel olmuş.Hayırlı olsun.bu 60 kiş nerde staj yapar nerde iş bulur kimse düşünmezmi.Yarın sizde Cumhurbaşkanına mektup yazıpta ya bizim okulu kapatın yada typ (Teknisyen Yetiştirme Programı)leri kapatın diye istekte bulunmayın.
  • Teknisyen yolunda olan ama mühendis olmak isteyen biri... belki mühendis olur belki teknisyende olur ama iş bazında cacık olamaz.Elinden kolay kolay iş gelmez.Hangarın gülü olur.İki pozisyondada ortanın biraz altında çalışır.
  • Anadolu SHYO mezunuyum bizim okul yillardir bayan teknisyen mezun eder:) bu nasil haber? Deniz, Pınar, Dilek, Ilkay:) sadece hatirladigim donem arkadaslarim:) Bu bir ilk degil yani:)
  • bu kız bence daha ne okuduğunu bilmiyor...
  • Aman canim yavrum ucak muhendisi olma. Teknisyen kal ki isini yapabilesin.
  • herkes görüyor :) sektör ihtiyacını dışardan (sivil havacılıkla ilgili olmayan okullardan ) karşıladı... hayırlısı
Ege Üniversitesi ve Gaziemir Belediyesi'nin işbirliği ile Sarnıç'ta geçtiğimiz yıl eğitime başlayan Havacılık Yüksek Okulu'nun tek kız öğrencisi Gamze Atagüçlü, başarısıyla dikkat çekiyor.

Ege Üniversitesi Meslek Yüksekokulu'nun 2 yıllık programı Uçak Teknolojisi Programı'nda eğitim gören İzmirli Gamze, 60 öğrenci içinde tek kız olmasının avantajlarını yaşıyor.

El üstünde tutulduğunu belirten Gamze, "Bölümün gözdesiyim, el üstünde tutuluyorum. Hedefim dikey geçiş yaparak Uçak Mühendisi olmak. Uçakların bakım ve onarımı çok zevkli, tüm kızları bu bölüme bekliyorum" diyor. 

ÜRETİMDE KADIN TERCİHİ

Uçak mühendisi olmayı hedeflediğini belirten Atagüçlü, henüz okul bitmeden birçok iş teklifi aldığını ifade etti. Havacılık sektöründe yetişmiş ara elemana çok ihtiyaç duyulduğunu belirten Atagüçlü, "Büyük firmalar, yüksek ücretlerle bizleri işe alıyor. Sektörümüz, üretim ve bakım diye ikiye ayrılıyor. Üretim kısmında kadınlar daha çok tercih ediliyor. Çok küçük parçalarla uğraşıyoruz. Bu da disiplin ve titizlik gerektiriyor. Kadınlar bu konuda daha hassas oluyor. Ben daha çok kız öğrencinin bu alanda yetişmesi gerektiğine inanıyorum. Mezun olduğumda hem üretim hem bakım yapabileceğimi düşünüyorum. Onarım bölümüne gidersem, kadınlar üretimi daha çok tercih ettiği için yine ya tek kadın olurum diye düşünüyorum" dedi. 

Ege Üniversitesi Ege Meslek Yüksek Okulu Uçak Teknolojisi Programı, Gaziemir-Sarnıç'ta Hava Teknik Okullar Komutanlığı ve Adnan Menderes Uluslararası Havalimanı'nın yakınında bulunan Ahmet Eroğlu Eğitim Tesisleri'nde hizmet veriyor. Gaziemir Belediyesi'nin tahsis ettiği alanda, hayırsever Eroğlu Ailesi'nin inşa ettiği eğitim tesisi, hava aracı imalat, montaj, bakım ve onarım teknisyenleri yetiştiriyor. Okulun fakülteye dönüşmesi için de çalışma başlatıldı. Fakülte alanı için gerekli yer tahsisi Gaziemir Belediye Meclisi'nden geçti. Eğitim tesisleri yanında inşa edilen 2 katlı, 3 bin metrekare kapalı alana sahip hangar da geçtiğimiz aylarda öğrencilerin uygulamalı çalışmalar yapması için hizmete açıldı. 
UÇAK TEKNİSYENİ OLMAK İSTEYEN TEK KIZ O

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 12 yıl önce
sevgili arkadaşlar yorum yaparken dikkat etmeliyiz.Çünkü bir arkadaş demiş ki üretim diye bir şey yok birincisi uçak teknolojilerinde üretilen kablo v.s kim üretiyor sanıyorsunuz lütfen bilgisizce yorumlar yapmayalım.Arkadaşımıza başarıların devamını diliyorum.TEBRİKLER

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
İzmirde açılan EgeMYO Uçak bölümünde ilk ve tek bayan olarak okumak gerçekten başarı burada yorum yapan arkadaşlar biraz acımasızca eleştiri yapmışlar rencide edici sözler yazmışlar burada haber olmak bu arkadaşımızın suçu değil biraz yapıcı olmak gerekmezmi .Cesaret başarıyı getirir Bayan arkadaşımıza başarılar dileriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
airporthaber bu da haber mi şimdi? on yıllardır bu işiin okullarından mezun olan kızlara ayıp etmişsiniz. Bir tanıdığın kızı olsa gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu yorumu 3. kez yazıyorum umarım bu sefer yayınlarsınız..bu kız ilk bayan teknisyen olacak arkadaş değil:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir ege kalmıştı bölüm açmayan.çok güzel olmuş.Hayırlı olsun.bu 60 kiş nerde staj yapar nerde iş bulur kimse düşünmezmi.Yarın sizde Cumhurbaşkanına mektup yazıpta ya bizim okulu kapatın yada typ (Teknisyen Yetiştirme Programı)leri kapatın diye istekte bulunmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Teknisyen yolunda olan ama mühendis olmak isteyen biri... belki mühendis olur belki teknisyende olur ama iş bazında cacık olamaz.Elinden kolay kolay iş gelmez.Hangarın gülü olur.İki pozisyondada ortanın biraz altında çalışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Anadolu SHYO mezunuyum bizim okul yillardir bayan teknisyen mezun eder:) bu nasil haber? Deniz, Pınar, Dilek, Ilkay:) sadece hatirladigim donem arkadaslarim:) Bu bir ilk degil yani:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bu kız bence daha ne okuduğunu bilmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Aman canim yavrum ucak muhendisi olma. Teknisyen kal ki isini yapabilesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
herkes görüyor :) sektör ihtiyacını dışardan (sivil havacılıkla ilgili olmayan okullardan ) karşıladı... hayırlısı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000