07 Temmuz 2013, Pazar 13:22:01

"UÇAK TEKNİK ARIZADAN DÜŞMÜŞ OLAMAZ!"

Güney Kore'nin ikinci büyük hava yolu şirketi Asiana'nın İcra Kurulu Başkanı Yun Yang-du, dün San Fransisco Havalimanı'na inerken düşen uçaklarının arızalı olduğuna inanmadığını söyledi.
  • yahu neden sifir noktasindan inmeye calisiyorsun. gorus acik, hava sartlari musait tamam manuel iniyorsun ama azicik insaf yahu. pilotaj hatasini FAA kaza kirim raporu kesinlestirirse Amerikan topraginda can kayipli kazadan hapis cezasi alabilir pilot.
  • yazıda uçağın otomatik pilotla inişinin yapılıp yapılmadığına dair bir haber yok . uçağı indiren elektronik seyrüsefer sistemlerinde sorun olabilirmi-yanlış bilgi- son kule konuşmalarıda önemli yinede böyle bir kazada sadece 2 kişinin ölmesi mucize uçağın tavanı gitmiş yolcular el bagajlarıyla uçağı terkediyor !
  • NTSB ilk açıklamasında uçağın stall olduğunu bildirmiş.
  • Kazanın nedeni tahmini.. " An FAA Notam (notice to airmen) for San Francisco indicates that, at the time of the accident, the instrument landing system glideslope for runway 28L was declared out of service from June 1 to Aug. 22."
  • pilotlar KORE li asker pilotlar... ne beklersin...
  • Bal gibi PİLOTAJ hatası arkadaşlar inişte pist arası hesaplar tutmamış pilot arkadaşlara allah yardım etsin saygılarımla
  • bi öyle diyorsun bi boyle diyorsun.. Kardesim madem kesin konusulamayacaksa neden adamlari sucu pilota yukluyrlar diye konusuyorsun ? Kesin olmayan durumun neresinden eminsin ki kaza pilotaj hatasi degildir ? Ucakta miydin ?
  • Dostum illa yorum yazmam lazim psikolojisi ile mi yaziyorsun sen anlayamiyorum. Bir kere bu ucak 777-200ER yani 300 degil.. Ayrica yorumunun en son cumlesinde yazdigin, bu ucak tek motorlu degil.... CIFT MOTORLU.... Neden illaki yroum yazman gerekir ? Birde bilge adam edasi ile PILOTAJ HATASI demissin ya.... Alllldin goturdun beni baska diyarlara.. Allah aski icin sus, konusma.. mumkun olabiliyorsa da ic gudulerine çüş de lütfen.
  • BAL GİBİ PİLOTAJ HATASI
  • Neymis efendim 777 en buyuk tek motorlu ucakmis, iki motirlu olmasin sakin? Ayrica, kitalar arasi pek cok ucus yaparak en guvenli ucagin 777 oldugunu nasil anlayacagiz bir anlat. Diger ucaklar dustu mu bindiginiz?

İniş sırasında kuyruğu yere çarpan uçakta 2 kişi ölmüş, 180 kişi de yaralanmıştı. Bu yaralılardan 49'unun durumunun ciddi olduğu belirtiliyor.

Ölen yolcuların, uçağın arka sıralarında oturan iki Çinli genç kız olduğu açıklandı.

Bu yolcuların bir Boeing 777'nin düşmesi sonucu ölen ilk kişiler olduğu belirtiliyor.

'Pilotlar deneyimli'

Yun Yang-du, uçağın teknik arıza sonucu düşmüş olamayacağını, pilotların da deneyimli olduğunu belirtti.

"Bu uçağı Mart 2006'da aldık. Şimdilik uçaktan ya da motorlarından kaynaklanan bir sorun olmadığını düşünüyoruz. Üç pilotun 10 bin'er saatten fazla uçuşu var. Bir pilotun da 9,000 saatlik uçuşu var" dedi.

Uçağın düştüğü saatlerde hava koşullarının normal olduğu belirtiliyor. Dünyadaki birçok büyük hava yolu şirketinin kullandığı Boeing 777'lerin iyi bir güvenlik sicili var.

İlk belirtiler, Şanghai'den kalkan ve Seul'e uğrayan uçağın piste kötü bir açıyla yaklaştığı ve deniz istinat duvarına çarptığına işaret ediyor. Ancak uzmanlar kara kutunun incelenmesi gerektiğini söylüyor.

291 yolcu ve 16 kişilik mürettabatı taşıyan uçağın kuyruk bölümü koptu, iniş takımları parçalandı ve üst kısmı yandı. (BBC)





"UÇAK TEKNİK ARIZADAN DÜŞMÜŞ OLAMAZ!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

nuri ~ 11 yıl önce
yahu neden sifir noktasindan inmeye calisiyorsun. gorus acik, hava sartlari musait tamam manuel iniyorsun ama azicik insaf yahu. pilotaj hatasini FAA kaza kirim raporu kesinlestirirse Amerikan topraginda can kayipli kazadan hapis cezasi alabilir pilot.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
otomatik pilot ~ 11 yıl önce
yazıda uçağın otomatik pilotla inişinin yapılıp yapılmadığına dair bir haber yok . uçağı indiren elektronik seyrüsefer sistemlerinde sorun olabilirmi-yanlış bilgi- son kule konuşmalarıda önemli yinede böyle bir kazada sadece 2 kişinin ölmesi mucize uçağın tavanı gitmiş yolcular el bagajlarıyla uçağı terkediyor !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NTSB ~ 11 yıl önce
NTSB ilk açıklamasında uçağın stall olduğunu bildirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 11 yıl önce
Kazanın nedeni tahmini.. " An FAA Notam (notice to airmen) for San Francisco indicates that, at the time of the accident, the instrument landing system glideslope for runway 28L was declared out of service from June 1 to Aug. 22."

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ben buldum.. ~ 11 yıl önce
pilotlar KORE li asker pilotlar... ne beklersin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
süperrr ~ 11 yıl önce
Harikasın yaa.Sen sivil havacılık kaza kırım araştırma müleccimi olarak müracaat etsene.Kesin kazanırsın..
satons ~ 11 yıl önce
Bal gibi PİLOTAJ hatası arkadaşlar inişte pist arası hesaplar tutmamış pilot arkadaşlara allah yardım etsin saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yunus.. ~ 11 yıl önce
bi öyle diyorsun bi boyle diyorsun.. Kardesim madem kesin konusulamayacaksa neden adamlari sucu pilota yukluyrlar diye konusuyorsun ? Kesin olmayan durumun neresinden eminsin ki kaza pilotaj hatasi degildir ? Ucakta miydin ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
22:05 yorumcusuna ~ 11 yıl önce
Dostum illa yorum yazmam lazim psikolojisi ile mi yaziyorsun sen anlayamiyorum. Bir kere bu ucak 777-200ER yani 300 degil.. Ayrica yorumunun en son cumlesinde yazdigin, bu ucak tek motorlu degil.... CIFT MOTORLU.... Neden illaki yroum yazman gerekir ? Birde bilge adam edasi ile PILOTAJ HATASI demissin ya.... Alllldin goturdun beni baska diyarlara.. Allah aski icin sus, konusma.. mumkun olabiliyorsa da ic gudulerine çüş de lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:)) ~ 11 yıl önce
BAL GİBİ PİLOTAJ HATASI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ucak eksperleri ~ 11 yıl önce
Neymis efendim 777 en buyuk tek motorlu ucakmis, iki motirlu olmasin sakin? Ayrica, kitalar arasi pek cok ucus yaparak en guvenli ucagin 777 oldugunu nasil anlayacagiz bir anlat. Diger ucaklar dustu mu bindiginiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a330 düştü ~ 11 yıl önce
a330 kıtalar arası uçarken okyanusta düştü, air france..
sas ~ 11 yıl önce
tek motorlu demek istememiş adam tek motorunun çapı en büyük uçak demek istemiş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000