05 Eylül 2017, Salı 09:05:07

Uçak taksi uygulaması hizmete girdi

Wingly isimli dijital uygulama ucuz maliyetli özel uçak yolculuğu hizmetine başladı.

Wingly isimli dijital uygulama ucuz maliyetli özel uçak yolculuğu hizmetine başladı. Uygulama sayesinde hobi olarak pilotluk yapanlar özel uçaklarıyla semalarda taksi hizmeti veriyor. Şu an sadece Almanya, İngiltere ve Fransa’da uçuş hizmeti veren uygulama kısa mesafelerde uçak taksi hizmeti veriyor.

Wingly’nin kurucularından Bertrand Joab-Cornu uygulama ile ilgili şunları söyledi:

“Londra – Cannes arası gibi uzun mesafeler değil. Geleneksel havayolu şirketleri ile rekabet amacı yok. Sadece kısa mesafeler için uçuş hizmeti sunmak. Ayrıca uçakların kalkış ve inişi için bir çok yerde ufak pistler mevcut. Örneğin Fransa’da bu türde 400’den fazla uçak pisti var.”

Gökyüzünün Uber’i de denilen Alman-Fransız start up şirketi, internet üzerinden pilotlar ile yolcuları bir araya getiriyor.

Wingly sayesinde uçak yolculuğu yapanlar, uygulamanın uygun fiyata herkes için erişilebilir bir hizmet olduğunu vurguluyor.

Uygulamanın arkasında Paylaşım Ekonomisi ilkesi yatıyor. Bu ilkeye göre insanlar, sahip oldukları nesneleri paylaşıyor ve böylece her iki taraf da maliyetlerini düşürmüş oluyor. (euronews)

Uçak taksi uygulaması hizmete girdi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000