02 Nisan 2009, Perşembe 11:34:54

UÇAK SİPARİŞİNİ İPTAL Mİ ETTİ?

Küresel ekonomik kriz ünlü türkücü İbrahim Tatlıses’i de vurdu. Geçtiğimiz aylarda yeni bir jet siparişi veren Tatlıses, kriz nedeniyle siparişini iptal etmek zorunda kaldı.
  • çok uzuldum bak simdi :) kriz onu da vurmus
  • İbrahim Tatlıses te krizden payını almışa benziyor. Eski uçağını dezenfekte ettirir biner gider.

Ekim ayında Airport TV’nin Hilton’daki açılış galasında meslektaşı Demet Akalın’la yaşadığı ‘leş gibi kokan uçak’ tartışmasından sonra uçağını değiştirmeye karar veren İbrahim Tatlıses’in bu rüyası krize takıldı.

Tartışmadan sonra Amerika'dan aldığı 'Beachcraft 200' model uçağını 3 milyon dolar bedelle satışa çıkaran hatta İngiltere Kraliyet ailesine sattığı söylenen İbrahim Tatlıses, yeni uçağının siparişini de o dönemde vermişti. 

 

Daha büyük ve daha konforlu bir uçak almak isteyen Tatlıses, 5.5 milyon dolara 2001 yapımı 8 kişilik Hawker 400 tipi uçak sipariş etmişti. Ancak, Tatlıses’in daha lüks uçak hayali ekonomik krize takıldı.  Almanya’daki tesislerde teslimat bakımları dahi yapılan bir taraftan da Türk tesciline girmesi için girişimlerin yürütüldüğü sipariş şimdilik askıya alındı.

 

Tatlıses’in uçağı almaktan ekonomik kriz nedeniyle vazgeçtiği öne sürüldü.

 

Lüks uçak  hayalini gerçekleştiremeyen Tatlıses’in halen kullandığı Beachcraft 200 tipi uçağı da satmaktan vazgeçtiği öğrenildi. Tatlıses’in uçağı halen özel bir şirket altında uçuş yapıyor.

 UYARI

UÇAK SİPARİŞİNİ İPTAL Mİ ETTİ?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
çok uzuldum bak simdi :) kriz onu da vurmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
İbrahim Tatlıses te krizden payını almışa benziyor. Eski uçağını dezenfekte ettirir biner gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000