15 Ekim 2010, Cuma 08:42:23

"Uçak siparişi için 2011'e kadar kesin karar vermeliyiz"

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, F-35 savaş uçaklarının proje maliyetiyle ilgili haberleri değerlendirdi...
  • Savunma için yapılan harcamalar, evi, binayı korumak için örülen duvar, bahçeye konulan bekçi köpeği gibi düşünülebilir; öncelikli amaç, içeri girmek isteyeni fikrinden caydırmaktır. Yani bu bölgede gerilimsiz 10 yılın geçtiği neredeyse görülmemişken sıcak bir mücadele esnasında kimsenin gözünü dikmesine müsaade etmeyecek bir harcamadır. Bedeli yüksektir ama etkisi de yadsınamaz..
  • Bir de baskı yapıyor 20011 e kadar kesin karar vermeliyiz diye. Bize böyle aslanlar lazım. Kiminle savaş yapacaksın yahu? Savunmamız sana kaldıysa vay halimize. Bir de gülerek poz veriyor.
  • alalım da, ermenıstan denılen ne oldugu belirsiz ülkeyı bombaladıktan ,sonra onların yardakçısı pkk leşlerini öldükten sonra,sıra israile gelsin.bakalım savaş oluyo mu bır daha...
  • silahlara para harcayacağımıza, eğit,m ve sağlığa para harcayalım

Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, bazı ülkelerin alım sayısını azaltmasıyla F-35 savaş uçaklarıyla ilgili maliyet artışının söz konusu olduğunu belirterek, "Bizim 100 uçak planlamamız vardı. Bunun siparişi verilmedi henüz. Sipariş kararını 2011'de Savunma Sanayi İcra Komitesi verecek. Siparişler partiler halinde verilecek. Bu projede toplam maliyetten söz etmek zor" dedi.

Atatürk Üniversitesi tarafından Kültür ve Gösteri Merkezi'ndeki konferansta düzenlenen 'Teknolojide Savunma Sanayinin Rolü' konulu konferansta konuşan Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, bazı basın organlarında F-35 savaş uçaklarının proje maliyetleriyle ilgili çıkan haberleri değerlendirdi. F-35 projesinin gelişme aşamasında olan bir proje olduğunu, maliyetlerin de tahminen yapıldığını anımsatan Bayar, bazı ülkelerin alım sayısını azaltmasıyla maliyetlerde artış yaşandığını söyledi. Amerika dahil olmak üzere ülkelerin ne kadar uçak alacaklarının kesinleşmediğini vurgulayan Bayar, şunları söyledi:

"Bütün ülkeler projeksiyon yapıyorlar, maliyet tahminleri de bu projeksiyonlara göre yapılıyor. Son dönemde bazı ülkeler uçak alım rakamlarını düşürmeye başladılar. Bundan dolayı da birim maliyetlerinde artma ortaya çıktı. Bizim 100 uçak planlamamız vardı. Bunun siparişi verilmedi henüz. Sipariş kararını 2011'de Savunma Sanayi İcra Komitesi verecek. Siparişler partiler halinde verilecek. Bu projede toplam maliyetten söz etmek zor. Diğer ülkelerin de alacağı uçak sayısı netleşince maliyet netleşir. 2011'e kadar bizim sipariş kararımızı vermemiz lazım. Hava kuvvetleri modern savaş uçaklarını belli sayıda bulunduruyor. Şimdi F-16'lar var, bitince F-35'ler olacak. Bunlar 20-30 senelik, 1-2 senelik planlamalar değildir."
 

"Uçak siparişi için 2011'e kadar kesin karar vermeliyiz"

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
Savunma için yapılan harcamalar, evi, binayı korumak için örülen duvar, bahçeye konulan bekçi köpeği gibi düşünülebilir; öncelikli amaç, içeri girmek isteyeni fikrinden caydırmaktır. Yani bu bölgede gerilimsiz 10 yılın geçtiği neredeyse görülmemişken sıcak bir mücadele esnasında kimsenin gözünü dikmesine müsaade etmeyecek bir harcamadır. Bedeli yüksektir ama etkisi de yadsınamaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bir de baskı yapıyor 20011 e kadar kesin karar vermeliyiz diye. Bize böyle aslanlar lazım. Kiminle savaş yapacaksın yahu? Savunmamız sana kaldıysa vay halimize. Bir de gülerek poz veriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
alalım da, ermenıstan denılen ne oldugu belirsiz ülkeyı bombaladıktan ,sonra onların yardakçısı pkk leşlerini öldükten sonra,sıra israile gelsin.bakalım savaş oluyo mu bır daha...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
silahlara para harcayacağımıza, eğit,m ve sağlığa para harcayalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000