02 Ocak 2018, Salı 11:07:28

Uçak seyahatlerinde radyasyon tehlikesi var mı?

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre, radyasyon kanserin en büyük nedenlerinden biri. Peki her yıl on milyonlarca kişi yaptığı uçak seyahatlerinden dolayı ne kadar radyasyona maruz kalıyor?
  • İşin fıtratında var. Zaten çok para kazanıyorlar. Tgs ye kamyun şöförü alınacak mı.
  • Fazla para tazminat cart curt alinca hostesler radyasyonu mu atiyor?parayla seas mi aliyorsun vucut temizleniyor?para almak icin bos bos konusuyorsunuz,bi kisisel bakiminiza temizliginize ozen gosterin once.
  • Kabin radyasyon alıyor ama ona göre de deve yüküyle maaş alıyor :) Ya kargo da 1800 TL ye çalışan Taşeron işçi naapsın..? Her gün onca RRY taşıyor hiç bir tedbir olmadan...
  • Bu arada uçaklarda kargo kompartmanında taşınan radyoaktif maddelerden hiç bahsedilmemiş..onların üstünde oturan yolcu nolacak...? Özellikle sabah seferlerine dikkat...
  • Ne kadar önde oturursanız radyasyona o kadar fazla maruz kalırsınız,yani biznisin bi esprisi yok taze orenci cus dışında.
  • Emekli kaptan ve hostes yoktur sözü bir kez daha tescillendi.
  • O zaman biz yyedik
  • sevmediğim bir iş yapıp ömrümü çürütmektense, sevdiğim işi yapıp o radyasyonu almaya razıyım.
  • Ozaman tehlike üçreti ödedin sirketler
  • Sonra niue bu kadar maaaş alıyoruz önce bilim öğrenin biraz

Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) raporuna göre, radyasyon kanserin en büyük nedenlerinden biri. Peki her yıl on milyonlarca kişi yaptığı uçak seyahatlerinden dolayı ne kadar radyasyona maruz kalıyor?. Seyahat etmenin en hızlı yollarından birisi olan uçak yolculukları NASA'nın radarında. NASA uçmanın insan sağlığına etkilerini açıkladı.

Pilot ve hosteslerin çoğu zaman "radyasyon işçileri" olarak anıldığı duymuşsunuzdur. Bunun nedeni yeryüzünden binlerce feet yükseklikte çalıştıkları süre boyunca radyasyon almaları.

Peki uçak ile seyahat eden yolcular için risk ne boyutta? Bu sorunun cevabı Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'dan (NASA) geldi.

Konuyla ilgili Business Insider'a konuşan NASA'nın rasyasyon uzmanı Eddie Semones kişinin aldığı radyasyon dozunun miktarı atmosfere yaklaştıkça artıyor.

Semones aynı nedenle NASA'nın astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu'nunda (ISS) bir yıldan fazla kalmasına izin vermediğinin de altını çiziyor.

Geçtiğimiz aylarda New Mexico'da içi helyum ile dolu araştırma balonunu gözkyüzüne çıkaran NASA bilim insanları uçak yolculuklarında maruz kalınan radyasyon miktarını belirlemişti.

Yaklaşık 1.5 yıl süren araştırmaya göre, 26 bin feet'ten (yaklaşık 8 bin metre) sonra yolcular radyasyona maruz kalmaya başlıyor.

Yükseklik artıkça radyasyon miktarı da artış gösteriyor.

Zira adeta bir mıknatıs gibi çalışan Manyetosfere yaklaşıldıkça maruz kalınan rasyasyon oranı da artış gösteriyor.

Bu nedenle kıtalar arası uçuşlarda irtifa kısa mesafeli uçuşlara oranla daha yüksek olduğu için alınan radyasyon oranı da artıyor.

Aynı çalışmaya göre, kutuplar üzerinde yapılan kıtalar arası uçuşlarda alınan radyasyon oranı ekvator üzerinden yapılanlara oranla 3 kat daha fazla. (NTV)

Uçak seyahatlerinde radyasyon tehlikesi var mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Hamdolsun ~ 6 yıl önce
İşin fıtratında var. Zaten çok para kazanıyorlar. Tgs ye kamyun şöförü alınacak mı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Baskan ~ 6 yıl önce
Fazla para tazminat cart curt alinca hostesler radyasyonu mu atiyor?parayla seas mi aliyorsun vucut temizleniyor?para almak icin bos bos konusuyorsunuz,bi kisisel bakiminiza temizliginize ozen gosterin once.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin... ~ 6 yıl önce
Kabin radyasyon alıyor ama ona göre de deve yüküyle maaş alıyor :) Ya kargo da 1800 TL ye çalışan Taşeron işçi naapsın..? Her gün onca RRY taşıyor hiç bir tedbir olmadan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Bu arada uçaklarda kargo kompartmanında taşınan radyoaktif maddelerden hiç bahsedilmemiş..onların üstünde oturan yolcu nolacak...? Özellikle sabah seferlerine dikkat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Radiation ~ 6 yıl önce
Ne kadar önde oturursanız radyasyona o kadar fazla maruz kalırsınız,yani biznisin bi esprisi yok taze orenci cus dışında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK STAFF ~ 6 yıl önce
Emekli kaptan ve hostes yoktur sözü bir kez daha tescillendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 6 yıl önce
O zaman biz yyedik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
737 ~ 6 yıl önce
sevmediğim bir iş yapıp ömrümü çürütmektense, sevdiğim işi yapıp o radyasyonu almaya razıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 6 yıl önce
Ozaman tehlike üçreti ödedin sirketler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 6 yıl önce
Sonra niue bu kadar maaaş alıyoruz önce bilim öğrenin biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000