12 Eylül 2011, Pazartesi 08:30:20

UÇAK SEVGİSİ NELER YAPTIRIYOR!

'Çift dipli kriz' riskine kafa yormuyorlar, çok pahalı oyuncaklara yatırım yapıyorlar
Amerika Birleşik Devletleri’nden Avrupa’ya dünyanın en büyük ekonomilerinde birbiri ardına destek paketleri açılırken dolar milyarderleri bu karışıklıklardan etkilenmişe benzemiyor. Aralarında Donald Trump, Richard Branson, Bill Gates, Larry Ellison gibi dünyanın sayılı zenginlerinin bulunduğu işadamları uçaktan otomobile, futbol takımından denizaltına uzanan koleksiyonlarına milyonlarca dolar harcamaktan kaçınmıyor.

Piyasaları endişelendiren çift dipli resesyon tartışmaları, dünyanın sayılı zenginlerinin koleksiyon merakına yansımadı. Amerika’dan Avrupa’ya dünyanın en büyük ekonomilerinde birbiri ardına destek paketleri açılırken alararında Donald Trump, Richard Branson, Bill Gates, Larry Ellison gibi dünyanın sayılı zenginlerinin bulunduğu işadamları uçaktan otomobile, futbol takımından denizaltına uzanan koleksiyonlarına milyonlarca dolar harcamaktan kaçınmıyor. The Business Insider’ın haberine göre, New Yorklu emlak kralı Donald Trump, Microsoft’un kurucu ortağı Paul Allen’dan 100 milyon dolara satın aldığı Boeing 757 jetin banyosuna altın fikstürler yaptıran Trump, emniyet kemerlerini de altın oymalarla süsledi ve uçağın dışı da dahil olmak üzere hemen her yerine kendi logosunu işletti. 
 
Paul Allen ise İkinci Dünya savaşı uçaklarına olan tutkusuyla tanınıyor. Allen’ın; Republic P-47D Thunderbolt, Curtiss 40C Tomahawk ve Polikarpov U-2/Po-2’de dahil olmak üzere toplam 20 uçağı var. Allen’ın bu uçakların restorasyonu için şimdiye kadar 5 milyon dolar harcadığı biliniyor. Allen İkinci Dünya Savaşı dönemine ait uçaklara duyduğu bu tutkuyu paylaşabilmek amacıyla bir de müze açtı: “The Flying Heritage” (Uçan Miras). Rus milyarder Mikhail Prokhorov pek çok oyuncağa sahip.

DENİZALTISINI 25 BİN DOLARA KİRALIYOR 
 
VIrgIn Group Kurucusu İngiliz zengin Richard Branson’ın ilginç oyuncağı ise bir denizaltı. Branson, Necker Island adlı adasını çevreleyen mavilikleri keşfetmek için satın aldığı ve ‘Necker Nymph’ ismini verdiği denizaltını isteyen herkese haftalığı 25 bin dolara kiraya veriyor. Bir uçağı andıran denizaltı, yolcusunun 360 derecelik açıyla denizin derinlilerini izlemesine fırsat tanıyor.

Vatan
UÇAK SEVGİSİ NELER YAPTIRIYOR!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000