01 Temmuz 2008, Salı 12:50:55

Uçak seferlerine tam destek

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (Sisad) Başkanı Sezgin Aydın, Sinop Havaalanı'ndan Yapılacak Uçak Seferlerinin Sanayiciler ve İşadamları İçin Çok Önemli Olduğunu Söyledi.

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (Sisad) Başkanı Sezgin Aydın, Sinop Havaalanı'ndan yapılacak uçak seferlerinin sanayiciler ve işadamları için çok önemli olduğunu söyledi.

Sinop Havaalanı'nda gerçekleştirilecek uçak seferlerinin bir an önce başlatılması gerektiğini belirten Sezgin Aydın, uçuşların başlamasıyla birlikte bölgenin ekonomik ve sanayi yönünden büyük gelişmeler sağlanacağını ifade etti. Havaalanının sadece Sinop'u değil ilçelerini de yakından ilgilendirdiğini dile getiren Aydın, sanayicileri, işadamları ile il dışında ve yurt dışında yaşayan gurbetçi vatandaşların da havaalanının bir an önce açılmısını beklediklerini vurguladı.

2002 sonunda sivil uçuşlara kapatılan Sinop Havaalanı'nda bir beton pist, bir asfalt pist ve üç uçak kapasiteli iki apron bulunuyor. Yılda 8 bin 760 uçak, 150 bin yolcu kapasitesi olan Sinop Havaalanı'nda VOR, DME ve NDB yardımcı cihazları bulunuyor. 

Uçak seferlerine tam destek

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000