11 Şubat 2010, Perşembe 07:32:38

Uçak seferlerine kar engeli!

ABD'nin başkenti Washington, tarihinin en sert kışını yaşıyor. Washington'da cuma gününden bu yana etkili olan yağışlar sonucunda kar kalınlığı 140 santimetreye ulaştı. Bu rakama en yakın değer 1898 yılında 138 santimetre olarak kaydedilmişti.

Kar yağışının aralıksız devam etmesi kentte kar temizleme çalışmalarını imkansız hale getirdi. Çevre mahallelerin merkezle bağlantısının hala rahatlatılamadığı kentte, otoyollar ve ana yolları temizleme çalışmaları karın hızına yetişemedi.

Kent merkezindeki sokakların temizliğinin çok yavaş ilerlediği gözlemlendi. Rüzgar  nedeniyle devrilen ağaçların da bazı bölgelerde yolları kapattığı bildiriliyor.

Kentte toplu taşımada da ciddi sorunlar yaşanıyor. Tüm otobüs ve tren seferleri iptal edildi. Metro seferleri de günlerdir sadece yeraltında bulunan hatlarda devam ediyor.

Washington'da iç hat seferlerinin yapıldığı Ronald Reagan havaalanında da tüm uçuşlar iptal edildi. Uluslararası uçuşların yapıldığı Dulles ve Baltimore havalimanlarında da seferlerin büyük bölümü gerçekleştirilemiyor. Chicago, New York ve Philadelphia'daki havaalanlarında da birçok uçuş ertelendi.

Uçak seferlerine kar engeli!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000