25 Aralık 2013, Çarşamba 08:01:30

UÇAK SEFERLERİNE "DIRK" ENGELİ

Avrupa'yı etkisi altına alan fırtına nedeniyle çok sayıda uçak seferi aksadı.

Fransa'nın kuzeybatısında etkili olan fırtına nedeniyle başkent Paris'te uçak seferleri aksadı. Paris Charles De Gaulle Havalimanı yetkililerinin yaptığı açıklamada, başkentte etkili olan fırtına yüzünden neredeyse tüm uluslararası uçuşlarda gecikme yaşandığı belirtildi.

Fransa'da sabah saatlerinde etkisini arttırmaya başlayan fırtına nedeniyle 21 ilde alarm seviyesi turuncuya yükseltilmiş ve 130 bini Bretonya'da olmak üzere 240 bin eve elektrik verilemediği açıklanmıştı.

İçişleri Bakanı Manuel Valls, bölge sakinlerine gerekli olmadıkça evlerinden çıkmamaları, deniz kenarı ve plajlardan uzak durmaları konusunda uyarılarda bulunmuştu.

"Dirk" ismi verilen fırtınanın Manş Denizi'ni aşarak ülkenin kuzeydoğusuna doğru ilerlemesi ve şiddetini arttırması bekleniyor.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Heatrow ve Gatwick havaalanlarında onlarca uçuş iptal edildi. Hızı saatte 140 km’ye varan kuvvetli rüzgar nedeni ile uçak seferleri aksayında tatilciler havaalanında mahsur kaldı.

Fırtına, İspanya’nın da büyük bir bölümünde etkisini hissettiriyor. Güneyde Galiçya, kuzeyde ise Bask bölgesinde hava ulaşımında aksamalar yaşanıyor.

UÇAK SEFERLERİNE "DIRK" ENGELİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000