17 Nisan 2012, Salı 19:29:26

UÇAK SEFERLERİ BAŞLARSA...

Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), yöreye gelen Azeri turist sayısını artırmak amacıyla Bakü-Antalya arasında uçak seferleri düzenlenmesi için çalışma başlattı.
  • Baku-Antalya-Baku, Baku-Izmir-Baku, Baku-Bodrum-Baku hatlarinda yaz sezonunda her sene direkt ucuslar yapiliyor. Amcam neden bahsediyor?
Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği (GATAB), yöreye gelen Azeri turist sayısını artırmak amacıyla Bakü-Antalya arasında uçak seferleri düzenlenmesi için çalışma başlattı.

GATAB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakü'de yapılan 11. Uluslararası Turizm ve Seyahatler Fuarı'na katılan ve Kemer ilçesini temsil eden GATAB, Azerbaycan'dan gelen turist sayısını artırmak için girişimlerde bulundu. GATAB Başkanı Yusuf Üras ve GATAB Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu Başkanı Hüseyin Er, fuar süresince tanıtım faaliyetleri kapsamında özel buluşmalar ve çalışmalar gerçekleştirdi.

Açıklamada, 2010 yılında Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının 500 bin olduğu, bu sayının geçen yıl 600 bine yaklaştığı vurgulandı. GATAB'ın, 2012 yılında bu rakamın 1 milyona ulaşması hedefiyle Bakü-Antalya arasında uçak seferleri başlatılması için çalışma yaptığı bildirilen açıklamada, konunun, Türkiye'nin Bakü Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Seyit Ahmet Arslan'a iletildiği kaydedildi.

GATAB Başkanı Yusuf Üras, yaptığı açıklamada, Azerbaycan'ın gerek ekonomik gerekse turizm adına ciddi potansiyele sahip bir ülke olduğunu bildirdi. Türkiye-Azerbaycan arasındaki hava yolu seferleri çoğaltılır ve özellikle Bakü-Antalya arasında direkt uçuşlar konulursa bunun bölge ekonomisine büyük katkı sağlayacağının altını çizen Üras, açıklamada, "Çok büyük ve önemli tur operatörlerinin bu konuda ciddi talepleri var. Konuyu Bakü Kültür ve Tanıtma Müşaviri ile paylaştık. O da Kültür ve Turizm Bakanlığı'na iletecek. İnşallah beklediğimiz ek seferler konulur ve Azeri turistlerin Kemer'e daha fazla gelmesini sağlarız" dedi.

GATAB Turizm Tanıtım İhtisas Komisyonu Başkanı Hüseyin Er de Azerilerin Türkiye'ye, özellikle Antalya'ya büyük ilgi gösterdiğine dikkati çekti. Er, Bakü-Antalya seferlerinin düzenlenmesi halinde, Azerbaycan'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının yüzde 100 artarak 1 milyon sayısına rahatlıkla ulaşılabileceğini vurguladı.
UÇAK SEFERLERİ BAŞLARSA...

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Baku-Antalya-Baku, Baku-Izmir-Baku, Baku-Bodrum-Baku hatlarinda yaz sezonunda her sene direkt ucuslar yapiliyor. Amcam neden bahsediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000