04 Haziran 2008, Çarşamba 08:06:31

Uçak satmaya geldiler

Sivil havacılık fuarı dolayısıyla Türkiye’ye gelen Çin Havacılık Endüstrisi Başkan Yardımcısı Hu Wenming, Yardımcısı Dr. Zhang Guangjian ve Xi’an Uçak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gao Dacheng, Türk havayolu şirketlerine MA60 ve ARJ21 uçak modellerini satabilmek için görüşmeler yapıyor.
  • Bir çin mali uçagimiz eksikti....Tum Turk havayolu sirketleri tum Boeing ve Airbus serisini arsinladi; ATR gibi guzelim regionallar, embrarer gibi jetler dururken bir de buna pazar bulalim.
  • Çin Havacılık Endüstrinin ürettiği bu modeller MD-80 serisine benziyor sanırım. Belki Mdlerin yerine düşünülebilir. Ama şunuda unutmamak gerekir.Bu bir ÇİN yapımı
  • ATA NEDEN TÜRKİYE'DE değil IATA NEDEN TÜRKİYE'DE YAZILMALIYDI. ATA tabii ki TÜRKİYE'DE OLACAK....

Sivil havacılık fuarı dolayısıyla Türkiye’ye gelen Çin Havacılık Endüstrisi Başkan Yardımcısı Hu Wenming, Yardımcısı Dr. Zhang Guangjian ve Xi’an Uçak Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Gao Dacheng, Türk havayolu şirketlerine MA60 ve ARJ21 uçak modellerini satabilmek için görüşmeler yapıyorlar. Türkiye’de hızlı gelişen hava yolu şirketleri de şirkete yoğun ilgi gösteriyor.

Sivil Havacılık Fuarı
Airex 2008 dolayısıyla dünya havacılık endüstrisi İstanbul’a akın ederken, gelen havayolu şirketleri arasında Çinliler de yer aldı. İlk defa Türkiye pazarına girmek isteyen Çinliler iki ayrı uçak tipiyle Türk hava yolu şirketleriyle masaya oturdu. Çin Havacılık Endüstrisi AVICI Başkan Yardımcısı Hu Wenming, verdiği demeçte Türk havacılık sektörünün son yıllarda müthiş bir büyüme trendi içine girdiğini kendilerinin de öncelikle 70 milyonluk Türkiye pazarına sonrasında da Avrupa piyasalarında var olmak niyetinde olduklarını kaydetti.

IATA NEDEN TÜRKİYE’DE?
Türkiye’yi coğrafi açıdan 'çok stratejik ülke' olarak nitelendiren Wenming, “IATA Genel Kurulu’nun Türkiye’de yapılması aslında ülkenizdeki havacılık sektöründeki patlamanın asıl işareti olarak gösterilebilir. Bu yüzden toplantı Türkiye’de yapıldı. Çin havacılık endüstrisi olarak ilk defa Türkiye’ye bu toplantı vesilesiyle gelmiştik. Şimdi 55 yıllık birikimimizle iş birliği fırsatlarını değerlendirmek üzere geldik” diye konuştu.

Dünya genelinde 170 sipariş aldı
Çin Xi’an Uçak Şirketi Başkanı Gao Dacheng, 60 koltuklu MA60 modeli ile 90 koltuklu ARJ21 modelini satışa sunduklarını belirterek, Türkiye’deki havayolu şirketlerinin yoğun ilgisiyle karşılaştıklarını ifade etti. Dacheng şöyle konuştu: “Biz MA60’ı önümüzdeki yıl piyasaya sokacağız. Dünya genelinde 170 adet sipariş aldık. ARJ21 ise piyasadaki modelimiz. Ondan da 60 sipariş aldık. Endonezya, Bolivya, Zimbabve, Kongo gibi 7 ülkede uçaklarımız kullanılıyor. Ayrıca Çin’in askeri uçak taleplerini de bazı modellerde karşılıyoruz. Kalite ve teknik kapasitemiz dünya standartlarında ve güvenli. Hedefimiz, Türk meslektaşlarımızla uzun vadeli anlaşmalar yapmak” diye konuştu.

Uçak satmaya geldiler

Yorumlar

Air ~ 16 yıl önce
Bir çin mali uçagimiz eksikti....Tum Turk havayolu sirketleri tum Boeing ve Airbus serisini arsinladi; ATR gibi guzelim regionallar, embrarer gibi jetler dururken bir de buna pazar bulalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maintenance Planner ~ 16 yıl önce
Çin Havacılık Endüstrinin ürettiği bu modeller MD-80 serisine benziyor sanırım. Belki Mdlerin yerine düşünülebilir. Ama şunuda unutmamak gerekir.Bu bir ÇİN yapımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ata ~ 16 yıl önce
ATA NEDEN TÜRKİYE'DE değil IATA NEDEN TÜRKİYE'DE YAZILMALIYDI. ATA tabii ki TÜRKİYE'DE OLACAK....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000