27 Eylül 2008, Cumartesi 12:33:45

UÇAK, RÜZGAR YÜZÜNDEN DÜŞMÜŞ

Venezuella- Ekvator arasında uçuş yaptığı sırada düşen Boeing 737 tipi uçağın iki pilotunun inişe 5 dakika kala parkura özel hız limiti üzerine tartıştıkları ortaya çıktı. Kazanın da, rüzgar nedeniyle hız limitinin üzerine çıkılmasından kaynaklandığı belirlendi.
  • Hiçbirşey anlamadaım vallahi...

Conviasa Havayolları'na ait YV-102T numaralı Boeing 737-200 uçağı, Caracas' Simon Bolivar Maiqueta Havaalanı(Venezüella) - Latacunga (Ekvator) arasında yaptığı seferin tamamlanmasına 5 dakika kala düşmüştü. İki pilot ve bir teknisyen bulunan kargo uçağı, radar ve telsiz bağlantısını kaybederek, Quilotoa gölü yakınlarında yere çakılmıştı.

 

Uçağın kokpit ve ses kayıtlarını inceleyen uzmanlar; ekibin yer belirleme göstergesinin devre dışı kalmasıyla iniş için alçalma prosedürü gereği mevcut olan parkura özel hız limiti üzerinde tartıştıklarını ortaya çıkardı.

Rüzgarın da etkisiyle hız limitinin üzerine çıkan uçağın düşmesinde en büyük nedenin bu olduğu belirlendi.

 

Uçak bilgi kayıtlarının incelenmesi uçağın 300 KIAS hızına ulaşmasında rüzgarın itiş gücünün de rol oynadığını, o sırada yer belirleme cihazının devre dışı kalmış olduğunu ve parkura girilmiş olduğu için aşılmaması gereken hız sınırının 200 KIAS olduğunu gösteriyor.

 

Daha önceki bulgularda da bilindiği üzere; ekip gerekli olduğu halde VOR ( yerden gelen telsiz sinyal kontrolü) uygulaması yapmamıştı.

 

 

Conviasa

UÇAK, RÜZGAR YÜZÜNDEN DÜŞMÜŞ

Yorumlar

Cenap ~ 16 yıl önce
Hiçbirşey anlamadaım vallahi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000