11 Şubat 2013, Pazartesi 08:10:09

UÇAK PROJESİNDEN YAPAY DERİYE!

TÜBİTAK tesadüfi bir projeye imza attı. TÜBİTAK Araştırma Destekleme Başkanlığı'nın (ARDEB) beyaz eşya, otomotiv ve uçak sektörü için araştırmaları sırasında çıkardığı projeyle yapay deri ve kemik üretildi.
  • umarım doğru haberdir, umarım gerçektir. bilim ve insanlık adına bu topraklarda da bir şeyler yapılmalı. gurur duyabileceğimiz şeylerde olmalı.

Koç Üniversitesi'nden Prof. Dr. İskender Yılgör'ün sentezlediği biyo-uyumlu polimerik malzeme Prof. İsmail Lazoğlu'nun geliştirdiği mekatronik sistemde hassas bir şekilde 3 boyutlu doku iskeletlerine dönüştürüldü.

Prof. Dr. Halil Kavaklı tarafından doku iskeletlerine deri ve kemik hücreleri ekilerek yapay deri ve kemik hücreleri kontrollü şekilde büyütüldü. Bu yöntemle ileride hastanın kendi vücudundan alınan hücrelerle, hastaya özel kemik yamalarının veya yanmış deri kısımları için doku üretilebilmesinin yolu açıldı. (Sabah)

UÇAK PROJESİNDEN YAPAY DERİYE!

Yorumlar

prometheus ~ 11 yıl önce
umarım doğru haberdir, umarım gerçektir. bilim ve insanlık adına bu topraklarda da bir şeyler yapılmalı. gurur duyabileceğimiz şeylerde olmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000