19 Kasım 2008, Çarşamba 07:37:37

"Uçak problemine önlem alınmalı!"

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner, 2009 turizm sezonu için mantıklı tedbirler alınarak uçak ve transferin bakanlık nezdinde çok iyi planlanması gerektiğini söyledi.
  • taa onumuzdeki yaza ucak ariyorsunuz da , bu kış sirketler ucaklar calisanlari ne yapiyo diye dusundunuz mu hic. sirketler cikip bagiriyor mu. biz kışın ne yapacagız diye. yaza kadar iflas etmemek icin. afrikaya asyaya ucaklarini kiraliyorlar. hic onları dusundunuz mu. butun yaz cici otellerinize musteri tasiyor. karinca bile yazin yuvasina mama tasiyor. kışı dusunerek. bir de yaza garanti istiyorlar. bak inter kapatti dukkani. sirketlerin yaza cikmaya garantisi yok. abiler uzayda yasiyor galiba.
  • Bu zaman kadar sizin otellerinize musteri tasiyan sirketleri hep baltaladiniz. petrol fiyatlari almis basini gitmis. kriz gelmis. ama size bir sey olmuyo. otelleriniz aslan gibi duruyo. simdi ise size ucuza musteri getirecek sirket ucak ariyorsunuz. ozel sirketlerin nasil size musteri tasidigini biliyormusunuz. tum calisanlari. bogaz tokluguna calisiyor. siz cok kazanacaksiniz diye. git lufthansaya tasit bakim yolcunu senden kac kurus istiyorlar. sana yolcu tasinmasini istiyorsan. tasiyani da dusunecen kardesim. hep bana olmaz.

Güner, Ulaştırma, Turizm Bakanlığı ve özel sektörün uçak problemine şimdiden önlem alınmadığı takdirde 2009 turizm sezonunun hüsran olacağını kaydetti.

ALTİD Başkanı Güner, 2009 turizm sezonunda sektörü bekleyen önemli sorunları değerlendirdi. Sektörün yeni sezonda uçak ve transfer sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceği uyarısında bulunan Güner, uçak ve transfer olmadığı takdirde tatilcinin Türkiye veya başka bir ülkeye gitmesinin söz konusu olamayacağını vurguladı.

Fiyatlardaki oynaklık, doların yükselişi ve uçakların maliyetlerini dolu-boş garantili koltuklarda çıkartamamaları nedeniyle havacılık şirketlerinin uçuş planlarında bir azalma ve iptaller göründüğünü hatırlattı. Güner, "Bu tür nedenlerden dolayı ülkemize gelmek isteyen misafirler uygun fiyata uçak bulamaz ya da tur operatörünün garantili aldığı uçak koltukları boşta kalırsa, bu hem Türk hem de dünya turizmini için hüsran olur. Bugüne kadar uçak şirketlerinin sıkıntısının olduğu ve bu sorunun çözülmesi gerektiği biliniyordu. Umarız devlet ve bakanlık nezdinde özellikle Türk uçak şirketlerine destek verilerek gereken planlama yapılacaktır. Çünkü uçak paket fiyatta çok önemli. Uçak ve transfer olmadan misafir gelemiyor. Bunların çok iyi planlanması lazım." dedi

"Uçak problemine önlem alınmalı!"

Yorumlar

wolf ~ 15 yıl önce
taa onumuzdeki yaza ucak ariyorsunuz da , bu kış sirketler ucaklar calisanlari ne yapiyo diye dusundunuz mu hic. sirketler cikip bagiriyor mu. biz kışın ne yapacagız diye. yaza kadar iflas etmemek icin. afrikaya asyaya ucaklarini kiraliyorlar. hic onları dusundunuz mu. butun yaz cici otellerinize musteri tasiyor. karinca bile yazin yuvasina mama tasiyor. kışı dusunerek. bir de yaza garanti istiyorlar. bak inter kapatti dukkani. sirketlerin yaza cikmaya garantisi yok. abiler uzayda yasiyor galiba.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
jepp ~ 15 yıl önce
Bu zaman kadar sizin otellerinize musteri tasiyan sirketleri hep baltaladiniz. petrol fiyatlari almis basini gitmis. kriz gelmis. ama size bir sey olmuyo. otelleriniz aslan gibi duruyo. simdi ise size ucuza musteri getirecek sirket ucak ariyorsunuz. ozel sirketlerin nasil size musteri tasidigini biliyormusunuz. tum calisanlari. bogaz tokluguna calisiyor. siz cok kazanacaksiniz diye. git lufthansaya tasit bakim yolcunu senden kac kurus istiyorlar. sana yolcu tasinmasini istiyorsan. tasiyani da dusunecen kardesim. hep bana olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000