28 Kasım 2012, Çarşamba 08:53:01

UÇAK OKYANUSA DÜŞTÜ HERKES KURTULDU

Komor adaları açıklarında bir uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra Hint Okyanusu'na düştüğü, uçaktaki 29 kişinin ise kurtulduğu açıklandı.
  • 1996'da ise yine ayni yerde Etiyopya Hava Yollarinin 767-200'u hava korsanlarinca Avustralya'ya kacirilmak istenirken yakiti bittigi icin dusmus 125 kisi hayatini kaybetmisti. Komor adalarina tanker ucak verseler acil durumlar icin yeri artik. Ayni yerde yakit bittigi icin iki kaza buyuk tesaduf!

Embraer EMB-120ER tipi uçağın Komor adalarının başkenti Moroni 'de havaalanından kalkıştan 5 dakika sonra okyanusa düştüğü belirtildi.

Uçakta bulunan askeri bir yetkili, kalkıştan sonra uçaktan yakıt aktığını fark ettiğini ve bu konuda pilota bilgi verdiğini söyledi. Pilot geri dönmeye karar verirken, karaya yetişemeden uçak okyanusa düştü.

Komor Adaları Sivil Havacılık Kurumu Genel Müdürü Ebu Muhammed Ali, uçakta 25 yolcu ve 4 mürettebat bulunduğunu ve hepsinin de sağ kurtulduğunu ifade etti. Sadece pilotun başından yaralandığı aktarıldı. Ali, kaza sonrası arama kurtarma çalışmalarının çoğunu ise çevredeki balıkçıların yaptığını belirtti.

Öte yandan kırıma uğrayan uçak, Inter Iles Air'ın filosundaki tek uçaktı. Şirket, charter uçuşlar düzenliyordu.

Bilindiği gibi 2009 yılında Yemen'e ait Airbus 310-300 tipi bir yolcu uçağı da aynı bölgede düşmüş ve 152 kişinin hayatını kaybettiği kazada yalnızca küçük bir kız çocuğu kurtulmuştu.

 

UÇAK OKYANUSA DÜŞTÜ HERKES KURTULDU

Yorumlar

Ethiopian 767 ~ 11 yıl önce
1996'da ise yine ayni yerde Etiyopya Hava Yollarinin 767-200'u hava korsanlarinca Avustralya'ya kacirilmak istenirken yakiti bittigi icin dusmus 125 kisi hayatini kaybetmisti. Komor adalarina tanker ucak verseler acil durumlar icin yeri artik. Ayni yerde yakit bittigi icin iki kaza buyuk tesaduf!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
=) ~ 11 yıl önce
kasıtlı diyorsun yani,belki de tanker uçak almak için gerekli bir komplodur bu..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000