16 Ocak 2009, Cuma 08:14:20

Uçak neden nehre inmek zorunda kaldı?

US Airways'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, kalkışından kısa bir süre motorunda meydana gelen hasar nedeniyle, Hudson Nehri'ne düştü. Uçakta bulunan 155 kişinin tamamı sağ olarak kurtarıldı. Peki, meydana gelen olayın sebebi neydi?
  • EKİP SÜPER İŞ ÇIKARMIŞ..ANCAK ŞANS FAKTÖRÜNÜ DE UNUTMAMALI. O UÇAĞIN KIRIM OLMADAN DITCHING YAPMASININ MUTLAKA TEKNİK BİR AÇIKLAMASI VARDIR.KALKIŞTAN HEMEN SONRA OLMASI,UÇAĞIN HIZI VE TEKNİK DURUMU DA ÖNEMLİ FAKTÖRLER..BURADA BİR AIRBUS'IN SUYA ACİL İNİŞİ SÖZ KONUSU..AYRICA;BAZI BASIN ORGANLARINDA İST.BOĞAZINA İNİŞİ CANLANDIRILDI!DÜŞÜNMESİ BİLE KORKUNÇ.HADİ BOĞAZA TEK PARÇA OLARAK İNDİ DİYELİM.BOĞAZDAKİ DENİZ TRAFİĞİNİ HESABA HİÇ KATMAMIŞLAR.İST.BOĞAZINA İNİŞE KARAR VERMEK GÖLE İNMEKLE NASIL KIYASLANIR? BİR AIRBUS VE KARŞISINDA BİR YÜK GEMİSİ.. VE AYRICA UNUTULMAMALIDIR Kİ;EĞER KIYASLAMA YAPILACAKSA;SİVİL-ASKER HESAPLARINI BİR KENARA BIRAKIP;TÜRK PİLOTLARININ SOĞUKKANLILIĞI VE TİTİZLİĞİ GURURLA HATIRLANMALIDIR. İYİ UÇUŞLAR.
  • uçakta kabin memurları demo yaparken onlarla dalga geçen biz can yeleği giyip gösterirken anlattıklarımıza dinlemeyip bizimle dalga geçen yolcularımızın bu kazadan sonra artık demoya gereken önemi verceğine inanmak istiyorum.bu uçaktaki yolcular bilinçli olmasa bu kadar başarılı olamazdı bu tahliye.hem kabin ekibi hemde yolcularıda tebrik etmek lazım.
  • Bizim pilotlarımız ve kabin görevlilerimiz daha kötü bir izlenim verilmesi yanlış. Bu ve benzeri olaylarda hemen kendimizle kıyaslama yapıyoruz Bizim kabin görevlilerimizde aynısını yapardı. kabin egitimi alanlar bilirler ben almadım ama duydugum acil durum derslerinden 100 de 100 başarı oladıgın taktirde kabin memuru olamıyosun yani bizdeki pilot ve kabin görevlilerimiz çok çok iyiler
  • noldu ya birileri sinirlendi yorumu bile yayınlanmadı ben sedece hava kuvvetlerinin bu olayda islevini merak etmistim koray da cevap vermedi
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • dun gercekten ilginc bi olay ve mucize yasandi... yolcularin ve ucus ekibinin sagsaglim cikmasi cok sevindirci gercekten .buyuk gecmis olsun.bence sadecce kaptan pilot diil butun ekip oldukca zor bi durumu basariyla atlasmistir.muhtemel bi bird strike olayi gibi gorunuyo .umarim bu tehlikeyi minumuma indirmek icin daha cok arastirmalar ve calismalar yapilir.
  • koray hava kuvvetleri farkı nedir bu olayda acarmısın
  • Bu sonuca brova denır ! herkes ısınde profosyenelmıs ...
  • hava kuvvetleri farkı bu ditching olayında karşımıza çıkıyor. bir kabin ekibi üyesi olarak kutlarım. hem kabin hem kokpit başarılı bir tahliye gerçekleştirmiş.
  • Bu güne kadar gördüğümüz bir çok ditching'de kırım yaşanmıştır.Gördüğüm kadarıyla uçakta kırım yok tek parça duruyor.Kaptanı ve ekibini tebrik ediyorum.Başarılı bir ditching gerçekleştirmişler.

Kazanın nedeni konusunda resmi bir açıklama yapılmazken, ilk belirlemelere göre uçağın kuş sürüsünün içine daldığı ve motorunda bu nedenle bir hasar oluştuğu iddia ediliyor.

New York'taki LaGuardia Havalimanı'ndan saat 03.26'da havalanan US Airways'e ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, Kuzey Karolayna'nın Charlotte kentine doğru yükselmeye başladığı sırada, kalkıştan yaklaşık 3 dakika sonra Hudson Nehri'ne düştü. Gövdesi yarıya kadar nehrin dondurucu suyuna batan uçakta bulunan yolcular, acil çıkış kapılarını kullanarak, uçaktan çıkmayı başardı. Olay yerine ulaşan kurtarma ekipleri tarafından botlarla kıyıya çıkarılan yolcular, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastanelere kaldırıldı.

Uçakta 150 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğu öğrenilirken, konuya ilişkin açıklamada bulunan New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, yetkililerin halen olay yerindeki çalışmalarını sürdürdüklerini ve uçakta bulunan tüm yolcu ve mürettebatın sağ salim kurtarıldığından emin olmaya çalıştıklarını bildirdi. Bloomberg, eldeki verilere göre uçakta bulunan herkesin güvenli bir şekilde kıyıya çıkarıldığını gösterdiğini sözlerine ekleyerek, uçağın kaptan pilotunun da kabin içinde 2 kez turladığını ve herkesin uçaktan tahliye edildiğine kanaat getirdikten sonra uçaktan ayrıldığını belirtti.

Bloomberg, "Pilot, uçağı nehre indirerek büyük bir iş başardı ve sonrasında herkesin güvenli bir şekilde tahliye edildiğinden emin olmak için çalışmalar sona erene kadar bekledi" dedi.

New York Valisi David Paterson ise kurtarma çalışmalarını bir "mucize", uçağın pilotunu ise "kahraman" olarak niteledi.
Görgü tanıklarının ifadesine giöre uçak büyük bir kuş sürüsünün içine girdi ve kaza bu nedenle meydana geldi, ancak henüz bu bilgi kesinlik kazanmış durumda değil. US Airways Genel Müdürü Douglas Parker, "Kazanın nedeni ile ilgili konuşmak için henüz çok erken. Uçağın kuş sürüsüne daldığı ve kazanın bu nedenle meydana geldiği yönünde bazı bilgiler ve araştırılıyor. konuyla ilgili soruşturma Ulusal Ulaşım Güvenliği Birimi tarafından başlatılacak, tabii ki US Airways olarak bu soruşturmayı destekleyeceğiz.

Bu noktada şuan için elimizden geldiği ölçüde kazazedeler ve yakınlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Öte yandan kaza anını yaşayan yolcular, uçağın kuş sürüsüne çarpmasının ardından pilotun kendilerini "Çarpmaya hazır olun" anonsu ile uyardığını belirterek, uçağın nehre düşmesinden önce sol motorunda bir arıza oluştuğunu fark ettiklerini dile getirdi. Mary Snow isimli bir yolcu, nehre düşmeden önce bir patlama meydana geldiğini söyledi.

Yolcuların tahliyesinin ardından gövdesi yarıya kadar suya gömülü olan uçağı çevreleyen kurtarma gemileri olay yerindeki bekleyişini sürdürüyor.

Uçak neden nehre inmek zorunda kaldı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

altitude ~ 15 yıl önce
EKİP SÜPER İŞ ÇIKARMIŞ..ANCAK ŞANS FAKTÖRÜNÜ DE UNUTMAMALI. O UÇAĞIN KIRIM OLMADAN DITCHING YAPMASININ MUTLAKA TEKNİK BİR AÇIKLAMASI VARDIR.KALKIŞTAN HEMEN SONRA OLMASI,UÇAĞIN HIZI VE TEKNİK DURUMU DA ÖNEMLİ FAKTÖRLER..BURADA BİR AIRBUS'IN SUYA ACİL İNİŞİ SÖZ KONUSU..AYRICA;BAZI BASIN ORGANLARINDA İST.BOĞAZINA İNİŞİ CANLANDIRILDI!DÜŞÜNMESİ BİLE KORKUNÇ.HADİ BOĞAZA TEK PARÇA OLARAK İNDİ DİYELİM.BOĞAZDAKİ DENİZ TRAFİĞİNİ HESABA HİÇ KATMAMIŞLAR.İST.BOĞAZINA İNİŞE KARAR VERMEK GÖLE İNMEKLE NASIL KIYASLANIR? BİR AIRBUS VE KARŞISINDA BİR YÜK GEMİSİ.. VE AYRICA UNUTULMAMALIDIR Kİ;EĞER KIYASLAMA YAPILACAKSA;SİVİL-ASKER HESAPLARINI BİR KENARA BIRAKIP;TÜRK PİLOTLARININ SOĞUKKANLILIĞI VE TİTİZLİĞİ GURURLA HATIRLANMALIDIR. İYİ UÇUŞLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabin memuru ~ 15 yıl önce
uçakta kabin memurları demo yaparken onlarla dalga geçen biz can yeleği giyip gösterirken anlattıklarımıza dinlemeyip bizimle dalga geçen yolcularımızın bu kazadan sonra artık demoya gereken önemi verceğine inanmak istiyorum.bu uçaktaki yolcular bilinçli olmasa bu kadar başarılı olamazdı bu tahliye.hem kabin ekibi hemde yolcularıda tebrik etmek lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xman ~ 15 yıl önce
Bizim pilotlarımız ve kabin görevlilerimiz daha kötü bir izlenim verilmesi yanlış. Bu ve benzeri olaylarda hemen kendimizle kıyaslama yapıyoruz Bizim kabin görevlilerimizde aynısını yapardı. kabin egitimi alanlar bilirler ben almadım ama duydugum acil durum derslerinden 100 de 100 başarı oladıgın taktirde kabin memuru olamıyosun yani bizdeki pilot ve kabin görevlilerimiz çok çok iyiler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asp ~ 15 yıl önce
noldu ya birileri sinirlendi yorumu bile yayınlanmadı ben sedece hava kuvvetlerinin bu olayda islevini merak etmistim koray da cevap vermedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
canarsieclimb ~ 15 yıl önce
dun gercekten ilginc bi olay ve mucize yasandi... yolcularin ve ucus ekibinin sagsaglim cikmasi cok sevindirci gercekten .buyuk gecmis olsun.bence sadecce kaptan pilot diil butun ekip oldukca zor bi durumu basariyla atlasmistir.muhtemel bi bird strike olayi gibi gorunuyo .umarim bu tehlikeyi minumuma indirmek icin daha cok arastirmalar ve calismalar yapilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asp ~ 15 yıl önce
koray hava kuvvetleri farkı nedir bu olayda acarmısın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IDAAA ~ 15 yıl önce
Bu sonuca brova denır ! herkes ısınde profosyenelmıs ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koray ~ 15 yıl önce
hava kuvvetleri farkı bu ditching olayında karşımıza çıkıyor. bir kabin ekibi üyesi olarak kutlarım. hem kabin hem kokpit başarılı bir tahliye gerçekleştirmiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AviAToR ~ 15 yıl önce
Bu güne kadar gördüğümüz bir çok ditching'de kırım yaşanmıştır.Gördüğüm kadarıyla uçakta kırım yok tek parça duruyor.Kaptanı ve ekibini tebrik ediyorum.Başarılı bir ditching gerçekleştirmişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000