14 Ağustos 2012, Salı 08:54:09

UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Enkaz çıkarma çalışmaları sona erdi, düşme nedeni ile ilgili çalışma başlatılacak..
  • Bir kazadan sonra olaya bilimsel yaklaşılır duygusal değil. Bu olayın da sebebinin pilotaj olduğu çok aşikar. Sorumlu pilot olan öğretmen pilot hatalı bir karar vermiştir ve bunun sonucu olarak kendi ve öğrencisi ölmüştür. Tabii ikisine de Allah rahmet eylesin ama gerçekleri ifade etmek veya fikrini beyan etmek niye suçmuş gibi yazıyor bazı arkadaşlar anlayamadım. Ben faal olarak uçan bir pilotum ve kaza kırım olayları hepimizin başına gelebilir, bunun da farkındayım. Kazaların sebeplerini objektif bir biçimde analız edıp ders çıkarmak yapmamız gereken en iyi şeydir. Zaten birçok kurstta case study lerde bu tip seneryolar izlenip yorumlar yapıp dersler çıkarılır. İyi pilot ile ölü pilotu ayıran şey de bir saniyedir. Bu kazadan sonra eminim ki bütün pilotaj öğrencileri ve öğretmenler Metar ve Taf lara daha dikkatli bakacaklardır.
  • arkadaşlar biliyorum hepiniz bizim mesleğe meraklı her zaman olmak istemiş ama bi türlü olamamış, ama bi yandan hep bilgi sahibi olmaya çalışmışsınız ama şunu unutmayın bizim sahip olduğumuz öncelikli şey onurdur, siz rahmetli abimin arkasından yazanlar neden olamadığınızı anlamışsınızdır umarım.
  • KAlkistan 20 dakika sonra yakitida bitmis olabilir. Daha nedeni belli degil. Uzman gibi konusmayin CB'yle firtinayla ne alakasi var? O saatlerde tufan olmus yerle gok birlesmis olabilir ama bu hicbirsey demek degildir. Uzman heyet cozer bunu nedenini ogrenirsiniz. Yorum yapmayin.
  • tecrübeli pilot yoktur uzun yaşayan pilot vardır .... bu da pilotaj kokuyor...
  • Havacılıktan bihaber kimseler yine çok kıymetli yorumlarıyla haberin altındaki yerlerini almışlar. Ciddi ülkelerde hava kazalarını uzmanlardan oluşan bağımsız kurullar araştırır. Kazanın nedenlerini tespit etmeye, alınacak dersler var ise gerekli iyileştirmelerin yapılması için çalışırlar. Daha enkaz doğru düzgün incelenmemiş, havacılıkla alakası olduğunu sanmadığım mülki idare amiri açıklama yapıyor. Ülkemizde NTSB gibi bağımsız bir kaza inceleme heyetine ihtiyaç var.
  • hiç bir pilot bile bile tehlikenin içine girip ne kendi canını ne de beraberindeki canları hiçe sayar !!!. o herşeyi çok iyi bildiğini sanan arkadaşlar ya susun ya da bilgilenip mantıklı yorumlar yapın. yılların pilotundan bahsediyoruz, binlerce saat uçuşu olan tecrübeli bir pilottan... kaza anında ne olduğunu kimse tam olarak bilmiyor, dolayısıyla kimse gerçeği de bilmiyor!!!
  • degersiz can da var demek. Ehh arkadaslar ozaman degersiz bir can gidince okur yazarsiniz. Ayrica size ne? Okul ve meydan isletmesi simdi uzun uzun sorgulanacak.
  • sayin vetandas ve senin gibiler..Ne olur gidin burc yorumlari vb. siteleri okuyun ben hala anlamiyorum siz ve sizin gibiler neden havacilik sitelerinde geziyor ne olur zaten bu ulkede sivil havacilik hala emekliyor bir sektede siz vurmayin..can gitti degerli bir can gitti..bi olayin arkasindan konusmak yorum yapmak ben dahil hicbir ama hicbir kimseye dusmez site sadece uzerine duseni yapar haberleri iletir bizde takip ederiz..birsey biliyorsan simulator harici bile olsa kendinize saklayin
  • Neden düştü.pilotaj hatası
  • Hala uçağın niye düştüğü konuşuluor, belli değil mi? Fırtınanın göbeğine girersen uçağı parçalarsın tabii. Beni saygısızlıkla suçlamasın hiçbir arkadaş, gerçekler bunlar.

Marmara Ereğlisi Kaymakamı İrfan Demiröz, uçağın ana gövde ve iki büyük parçasının denizden çıkarılmasıyla enkaz kurtarma çalışmalarının sona erdiğini bildirdi.

Demiröz, yaptığı açıklamada, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü kaza kırım ve Sahil Güvenlik ekiplerinin yaptıkları çalışma sonucunda, önceki gün denize düşen eğitim uçağı enkazının denizden çıkarıldığını belirtti.

Bundan sonra uçağın düşme nedeninin araştırılacağını anlatan Demiröz, ''Uçağın ana gövde ve iki büyük parçasının denizden çıkarılmasıyla enkaz kurtarma çalışmaları sona erdi. Uçağın ana gövdesi ile birlikte açılmış halde bulunan paraşütler de denizden çıkarıldı. Bundan sonraki aşamada, uçağın kesin düşme nedeni ile ilgili çalışma başlatılacak'' diye konuştu.

İstanbul'un Hezarfen Havaalanı'ndan kalkış yapan eğitim uçağı, Edremit'e gittiği sırada önceki gün öğle saatlerinde Marmara Ereğlisi açıklarında düşmüştü.

UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

gerçekleri konuşuyoruz burada. ~ 12 yıl önce
Bir kazadan sonra olaya bilimsel yaklaşılır duygusal değil. Bu olayın da sebebinin pilotaj olduğu çok aşikar. Sorumlu pilot olan öğretmen pilot hatalı bir karar vermiştir ve bunun sonucu olarak kendi ve öğrencisi ölmüştür. Tabii ikisine de Allah rahmet eylesin ama gerçekleri ifade etmek veya fikrini beyan etmek niye suçmuş gibi yazıyor bazı arkadaşlar anlayamadım. Ben faal olarak uçan bir pilotum ve kaza kırım olayları hepimizin başına gelebilir, bunun da farkındayım. Kazaların sebeplerini objektif bir biçimde analız edıp ders çıkarmak yapmamız gereken en iyi şeydir. Zaten birçok kurstta case study lerde bu tip seneryolar izlenip yorumlar yapıp dersler çıkarılır. İyi pilot ile ölü pilotu ayıran şey de bir saniyedir. Bu kazadan sonra eminim ki bütün pilotaj öğrencileri ve öğretmenler Metar ve Taf lara daha dikkatli bakacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 12 yıl önce
arkadaşlar biliyorum hepiniz bizim mesleğe meraklı her zaman olmak istemiş ama bi türlü olamamış, ama bi yandan hep bilgi sahibi olmaya çalışmışsınız ama şunu unutmayın bizim sahip olduğumuz öncelikli şey onurdur, siz rahmetli abimin arkasından yazanlar neden olamadığınızı anlamışsınızdır umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a.a. ~ 12 yıl önce
KAlkistan 20 dakika sonra yakitida bitmis olabilir. Daha nedeni belli degil. Uzman gibi konusmayin CB'yle firtinayla ne alakasi var? O saatlerde tufan olmus yerle gok birlesmis olabilir ama bu hicbirsey demek degildir. Uzman heyet cozer bunu nedenini ogrenirsiniz. Yorum yapmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sivri ~ 12 yıl önce
tecrübeli pilot yoktur uzun yaşayan pilot vardır .... bu da pilotaj kokuyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tayyareci ~ 12 yıl önce
Havacılıktan bihaber kimseler yine çok kıymetli yorumlarıyla haberin altındaki yerlerini almışlar. Ciddi ülkelerde hava kazalarını uzmanlardan oluşan bağımsız kurullar araştırır. Kazanın nedenlerini tespit etmeye, alınacak dersler var ise gerekli iyileştirmelerin yapılması için çalışırlar. Daha enkaz doğru düzgün incelenmemiş, havacılıkla alakası olduğunu sanmadığım mülki idare amiri açıklama yapıyor. Ülkemizde NTSB gibi bağımsız bir kaza inceleme heyetine ihtiyaç var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
d.k. ~ 12 yıl önce
hiç bir pilot bile bile tehlikenin içine girip ne kendi canını ne de beraberindeki canları hiçe sayar !!!. o herşeyi çok iyi bildiğini sanan arkadaşlar ya susun ya da bilgilenip mantıklı yorumlar yapın. yılların pilotundan bahsediyoruz, binlerce saat uçuşu olan tecrübeli bir pilottan... kaza anında ne olduğunu kimse tam olarak bilmiyor, dolayısıyla kimse gerçeği de bilmiyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
degerli can ~ 12 yıl önce
degersiz can da var demek. Ehh arkadaslar ozaman degersiz bir can gidince okur yazarsiniz. Ayrica size ne? Okul ve meydan isletmesi simdi uzun uzun sorgulanacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yeter ~ 12 yıl önce
sayin vetandas ve senin gibiler..Ne olur gidin burc yorumlari vb. siteleri okuyun ben hala anlamiyorum siz ve sizin gibiler neden havacilik sitelerinde geziyor ne olur zaten bu ulkede sivil havacilik hala emekliyor bir sektede siz vurmayin..can gitti degerli bir can gitti..bi olayin arkasindan konusmak yorum yapmak ben dahil hicbir ama hicbir kimseye dusmez site sadece uzerine duseni yapar haberleri iletir bizde takip ederiz..birsey biliyorsan simulator harici bile olsa kendinize saklayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
a.s plt ~ 12 yıl önce
Neden düştü.pilotaj hatası

Yanıtla

Kalan karakter 1000
belli deil mi ~ 12 yıl önce
Hala uçağın niye düştüğü konuşuluor, belli değil mi? Fırtınanın göbeğine girersen uçağı parçalarsın tabii. Beni saygısızlıkla suçlamasın hiçbir arkadaş, gerçekler bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000