08 Eylül 2011, Perşembe 08:10:54

UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Rusya'da içinde Lokomotiv Yaroslavl buz hokey takımının da bulunduğu 45 kişinin ölümü ile sonuçlanan uçak kazasına kötü yakıtın neden olabileceği belirtildi...
Rusya havacılık endüstrisinden Ria Novosti'ye açıklamada bulunan bir yetkili, "Uçak kalkış için gerekli motor hızını alamadı. Volga nehri kenarına da alçak bir yükseklikten düştü. 
 
Uçağa konan yakıtın düşük kalitede olması motor arızasının önemli nedenlerinden biri olabilir" dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de Küresel Politika Formu'na katılmak üzere bugün iniş yapacağı Yaroslavl kenti Tunaşna havalimanına 2 kilometre mesafede meydana gelen kazada ikiye bölünen uçağın bir kısmı da Volga nehrine düştü. 
 
Uçakta bulunan 37 yolcu 8 mürettebat yaşamını yitirirken, hokey Oyuncusu Aleksander Galimov ve uçuş görevlisi Aleksander Sizov yaralı olarak kurtuldu. İki yaralının da durumlarının ağır olduğu ifade ediliyor. Yaroslavl Lokomotiv takımının Arena 2000 adlı stadına sabah saatlerinde gelen taraftarlar oluşturulan platforma çiçek bıraktı, mum yaktı. 
 
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ve Gül'ün katılımı ile gerçekleşen forum da Lokomotiv takımının stadyumunda gerçekleşiyor.
UÇAK NEDEN DÜŞTÜ?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000