06 Ağustos 2008, Çarşamba 10:49:34

UÇAK MÜHENDİSİNDEN BAŞUCU KİTABI

Uçak mühendisi Yurdaer İhsan Aksoy’un samimi anlatımıyla Yuşa Tepesi’nden Ay’ın Karanlık Tarafı’na, Alfabe’nin Kökenleri’nden Evrendeki Zeki Hayat’a, Aydınlığa Yürüyüş’te herkesin faydalanabileceği ‘ Bilim Merakı’ adlı kitap çıktı.

Yurdaer İhsanUçak Teknisyenleri Derneği (UTED)’nin aylık dergisinde yedi yıl boyunca yazdığı yazıları derleyen Uçak Mühendisi Yurdaer İhsan Aksoy, ‘Bilim Merakı’ adlı ilk kitabını çıkardı. Yaklaşık 30 yıldır havacılık sektörüne hizmet veren ve halen Prima Havacılık’ta Kalite Müdürü olarak görev yapan Aksoy’un kitabı, havacılıkla ilgili değişik konularda, ancak tek bir amaca yönelik olarak yayınlanan yazılardan oluşuyor.

Her branştan genç çalışma arkadaşlarının genel kültürlerine elinden geldiğince küçük katkılarda bulunmak istediğini belirten Aksoy, “Yazılarımda kullandığım üslup bu kısa açıklamanın ışığında değerlendirilmelidir. Dergide yer darlığı nedeniyle birkaç sayfayı aşmayan aylık yazılar, bu kitapta olabildiğince detaylandırılmak ve güncelleştirilmek suretiyle “Popüler Bilim” ile “Tarih ve Mitoloji” başlıkları altında, iki ayrı bölümde sunulmaktadır. Ancak, özellikle popüler bilim yazılarının yeteri kadar detaylandırılması yer darlığından ötürü yine de mümkün olmamıştır” dedi.

YURDAER İHSAN AKSOY KİMDİR?

Yurdaer İhsan Aksoy, 1942 yılında İstanbul’da doğdu. 1967 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi Uçak Mühendisliği bölümünü bitirdi. 1969 yılında Türk Hava Yolları’nda çalışmaya başladı. Emekli olduğu 2001 yılına kadar bu kuruluşta muhtelif teknik ve idari görevlerde bulundu.

 

UÇAK MÜHENDİSİNDEN BAŞUCU KİTABI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000